nakon 5 minuta voznje pali se pgm-fi lampica i gori sve do gasenja auta. tada auto na par minuta izgubi gas totalno, sto se povrati stiskanjem i otpustanjem papuce gasa, zacuje se neko lupanje( kao da neko crevo lupa u karoseriju- proverio sam sve i sve je ok) i zasmrdi neka guma i onda je sve ok. to se desava vec 2-3 god. u pocetku se lampica palila u intervalima od 3-4 meseca, pa se onda nepali neko vreme, obicno posle dugotrajne voznje od par sati pri brzinama od 160-205km/h na auto putu. performanse su nesto losije, hvata na nesto dubljem gasu ( pre pojave ovog problema auto je ujedao na vrhu papuce gasa,nije bilo potrebno stiskati papucu dublje od 5 cm) i imam osecaj da se muci, motor pravi malo vece vibracije i da treba napomenuti da nema promene u potrosnji i dalje je negde na 8-9l, i potrosnja ulja je ok-10000km pola meraca manje, mada deo tog ulja odlazi kroz tri srafa na poklopcu motora koji propustaju. menjao sam sve filtere i ulja, jedino jos da probam aditiv za ciscenje injection systema. takodje sam iskljucivao sondu ali sve je isto. jedino u odredjenim trenucima obicno kada je nesto hladnije vreme na trenutak se vrate stare perfomanse. trebam napomenuti da je auto sa automatskim menjacem.u poslednjih godinu dana se pgm-fi lampica pali svaki put ali se jako retko desava gubitak gasa. proveravao sam treptanje lampice ispod sedista ali ne umem da procitam jer ona stalno trepce. u manualu pise da se mogu resetovati memorisane gresake da bi se dobio konkretan tj trenutni rezultat, pa me zanima dali cu time mozda upropastiti ECU tj njegova trenutna podesavanja.
obisao sam razne majstore ali niko nije siguran po njihovim reakcijama vidim da nisu bas voljni prihvatiti posao. jedan kaze to je elektronika drugi kaze automatski menjac....
voleo bih da znam da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio? ili pak ako neko prepoznaje problem i zna resenje neka se javi.
PLEASE HELP jer obozavam ovaj auto
hvala unapred
obisao sam razne majstore ali niko nije siguran po njihovim reakcijama vidim da nisu bas voljni prihvatiti posao. jedan kaze to je elektronika drugi kaze automatski menjac....
voleo bih da znam da li je neko imao slicnih problema i kako ih je resio? ili pak ako neko prepoznaje problem i zna resenje neka se javi.
PLEASE HELP jer obozavam ovaj auto
hvala unapred
Comment