Misli da je motor dovoljno kratak da moze da se postavi viskoventilator za razliku od nekih te nema problema za "viskopostavljanje"
Audi A6 visko ventilator?
Collapse
X
-
Originally posted by M-powerMisli da je motor dovoljno kratak da moze da se postavi viskoventilator za razliku od nekih te nema problema za "viskopostavljanje"
Nije mi jasno na sta mislite kada kazete "NEMA PROBLEMA ZA VISKO POSTAVLJANJE "
Moze li neko od vas na mom auto taj princip sto se meni desava malo pojasni ,
Ali na neki lak nacin koji cu ja kao obican LAIK razumeti !
Jos jednom hvala svima na vremenu i trudu !
Comment
-
-
Visko konstrukcija zahteva malo vishe mesta nego fixni ventilatori, tvoj motor po duzini auta je dugachak kao 3 cilindricni motor i odatle mesta za izbor konstrukcije.
Visko se postavlja iz razloga sto ima veci nivo sigurnosti operativne nego li je ima elektricni ventilator a uzima efekat od motora samo pod uslovom da je ulje u visko kvacilu zagrejano.
Dakle preko osovine vodene pumpe se greje ulje u zavisnosti od temperature vode u sistemu.
Postoje verzije sa elektromahnetnom lock funkcijom, klasika za MB iz ranijih godine gde je visko imao i funkciju totalnog zakljucavanja .
Korisceno cesto u kombinaciji sa klimom na autu.
Kod tebe sve radi savrseno normalno i nema sta da razmisljash o greskama kojih nema.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ovi mehanicari po Cacku stvarno nemaju veze sa poslom , mehanikom niti sa zivotom , jedan kaze ne traba uvek da se okrece , drugi kaze treba ali ne bi smeo da se brze okrece i da huci kad dodam gas ( u zavisnosti broja obrtaja ) , treci opet kaze da je to neispravno da je zakovao ! STRASNO !
Hvala svima , hvala tebi BOOST u tebe imam poverenje , veliki pozdrav!
Comment
-
-
Normalno je da prilikom starta hladnog motora visco povuce sa vecim momentom ako se turira.
U pitanju je vuchna sila a ne obrtaji motora,dakle sistem je progresivan i kao skroz hladan visko ima gusto ulje te ima i vucnu silu preko toga. Kad se malo zagreje prelazi u normalan rezim rada.
Uopste nemoj da se sekiras, visko koji je crkao nehuchi nikadAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTNormalno je da prilikom starta hladnog motora visco povuce sa vecim momentom ako se turira.
U pitanju je vuchna sila a ne obrtaji motora,dakle sistem je progresivan i kao skroz hladan visko ima gusto ulje te ima i vucnu silu preko toga. Kad se malo zagreje prelazi u normalan rezim rada.
Uopste nemoj da se sekiras, visko koji je crkao nehuchi nikad
Meni isto radi , kada je auto skroz hladan on se okrece srazmerno broju obrata ( sto veci broj obrataja brze se okrece )
Isto tako kada se auto zagreje ( kada je temparatura 90 stepeni koja stalno stoji na 90 nikada se ne pomera ) kad dodam veci gas na leru ( parking ) huci i okrece se toliko brzo kao kada je auto hladan , srazmerno broju obrtaja ILI TI PROSTO KAD TURIRAM BRZE SE OKRECE , POLAKO DODAJEM GAS NPR. OD 1000 - 4000 OBRATA TAKO SE VENTILATOR BRZE OKRECE I NORMALNO JACE HUCI ! ! ?
Comment
-
-
Originally posted by brick
uh, znaci ima i prednjeg pogona sa visko ventilatorima
je li taj Pezo ima sever-jug polozaj motora?
to je onaj motor koji ima zajednicko ulje u motoru i menjacu...kad promenis u motoru promenio si i u menjacu.
auto je bio 1987 godiste...do te godine se i ugradjivao taj "zastareli" motor.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Lako je zapasti u iluziju da ima iste brojeve obrtaja, nema mada samo tako izgleda, i obrtaji nemaju veze sa tim, vuchna sila je u pitanju.
Da razjasnim:
Sa 80 stepeni temperature u tecnosti za hladjenje ventilator opterecuje motor sa nekih recimo 3KS
Sa 85 oko 8KS
Sa 90 stepeni oko 12KS
Za tebe izgleda isto kad gledas jer visco uvek proklizava pomalo i ti nemozes odokativno da znas koja je sila u ventilatoru momentalno jer i 3KS ima da huchi.. nadam se da razumes poentu.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
OK BOOST nisam znao da nemaju obrtaji veze sa brzinom ventilatora , jer se tako odrazava da mi bukvalno govori da imaju veze !
Nebitno da li mi je auto Skroz hladan ( prvo paljenje tokom dana ) ili je zagrejan npr. 90 stepeni , meni lici da isto funkcionise ,
Upalim auto menjac stoji na PARKING , na leru normalno radi sacekam par sekundi sa se smiri ( da ugasi sauh ) , Koliko postepeno dodajem gas ventilator se sve brze i brze okrece ( meni licno ne smeta rad motora V6 cak sta vise volim taj zvuk ) Ali ventilator huci tipicno zvuku nekog velikog propelera ! OVO JE KADA JE HLADAN !
E bukvalno isto se cuje i okrece kao kada je auto zagrejan na 90 stepeni
E to sto ti kazes da li je vucna sila 3 , 8 , 12 ks To ne mogu da procenim !
E da li tu treba da postoji razlika kada je motor hladan ili topao koju licno ja mogu da uocim !
Comment
-
-
Sumnjam da mozes da uocis, da sam ja konstruisao auto nebi ti to dozvolio
Imas i hladnjak za ulje od menjacha integrisan u celom sistemu, tako da taj ventilator je upravljan sa previse parametara da bi uspeo ovako kao amater da razlikujes sta ga kad goni
rekoh ti, nesekiraj se, pokvaren visco se nechujeAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Evo kako to otprilike izgleda na tvom Audiju, s'obzirom da je ovo 1.8T.
U konkretnom primeru covek je skinuo fabricki ventilator i stavio elektricni kit koji radi na osnovu senzora temperature antifriza.
Time je dobio da motor okrece jedan agregat manje, tj. teorijski do tockova dolazi nesto vise KS.Boost or bust...
Comment
-
Comment