skoda felicia, iskopchano nesto :)
Collapse
X
-
Pozdrav Ji i dobrodosao na forum!
Moj savet bi ti bio da odmah promenis majstoraa valjda ce se neko ko zna cemu sluzi taj konektor javiti.
Rekao bih da je to za neki senzor (?) u vezi necega sa rashladnom tecnoscu, ali to je totalno nagadjanje.
-
-
da ga napushim argumentima jer poznajem skodu (i auta inache) do poslednjeg srafa?covek bre video da sam vunetina i normalno da ce tako da mi odgovori
auto je tu servisiran od kako je kupljen, prethodni vlasnik mi sigurno nije preporuchio isti bez razloga ako nije bio zadovoljan. Meni oni ljudi tamo (yu-biznis centar, enjub kako god - skoda ovlasceni servis) deluju sasvim pristojno i ne zelim nesto da jurcam nove majstore. Tako da nemam problem da dobijem takav odgovor, ali pitam chisto dok ne nabavim fuckin' user manualpa eto kao tad bih mozda i znao bar nesto
Comment
-
-
Pa kakve veze ima to sto si vuna ?!? Bio sam i ja, a i dalje sam, pa su mi objasnili sta, zasto i kako i to dok su mi radili auto. Tako sam i naucio neke stvari.
Tesko mu je da ti u 2-3 recenice objasni, pa da ti posle mozes da se raspitas vise ako te zanima... To bi trebalo da bude neka osnovna kultura ponasanja... Ako nema vremena moze i to da ti kaze.
Comment
-
-
Pozdrav Ji !
Nazalost mojim postom ti necu odgovoriti na pitanje. Bar ne direktno. Isti slucaj sa mojim kolima, samo sto kada pitam majstore sta je ovo prevezivano ni oni ne znaju, ako hocu da saznam, naravno kod elektricara pa plati, hm.
Jednom odvezem auto na poravku, problem sa elektronikom, srede oni kao nije valjala pumpa itd. i meni posle dan dva prokuva auto u gradumislim popiz#%% sam jer nije prvi put. Podignem haubu nove zice.
Uzmem multimer i pozdravim se sa 8h zivota dok nisam odprilike rekonstruisao, sta gde od struje ide (sto se moglo bez ozbiljnijeg rasklapanja). Sta je lik uradio, namestio je da termodavac iz hladnjaka (termo prekidac), pravi kratak spoj na akumulatoru.
Znaci ako radi ok, nemoj se mnogo uzmemiravati, a kada ih pitas sigurno ce ti reci.
Comment
-
-
Ne slazem se
Moja logika je: ako je fabrika napravila nesto, to nesto treba da bude ukljuceno i da radi, jer su pametniji od majstora Pere lokalca, i od vecine nas.
Uvek me je uzasno nerviralo to prckanje i "unapredjivanje" po vozilima od strane nasih strucnih majstora (i nasih fabrika - primer: dvogrli weber karburator za zastavina vozila kome je pola nekih cevcica ekipa iz zastave zapusila, dok na ako se dobro secam fiat tipu ili slicnom vozilu sve bude povezano i radi)
Comment
-
-
Deluje kao da je konektor od "Lambda sonde"...nisam siguran...
Da li je "kačen" na dijagnostiku i koje greške pokazuje?
Hajde, sledeći put ga pitaj zašto ne isključi i ovaj senzor dole, na zvonu, da vidimo, možda i TO može isključeno...
Comment
-
-
Ne, nema veza sa rashladnim sistemom...
Najbolje bi bilo da Ji 4Tze proveri, proprati kuda idu ova 4 kabla...ne kaže ništa da je dijagnostika rekla...a odavde ne mogu da vidim, a ne sećam se gde idu ova 4 kablaka sondi ili ka na pr. VSSu (senzoru za brzinu vozila)...biće da je sonda...
Comment
-
-
Thats the plug for the lambda probe, it certainly should be connected
to reche tip na briskoda forumu sto ja naravno ne znam sta je, pa bih molio nekog da mi objasni. A idem sad neki dan u servis pa cu ih pitam da provere dobro i pojasne. Hvala svima
Comment
-
-
Originally posted by jaksaNe slazem se
Moja logika je: ako je fabrika napravila nesto, to nesto treba da bude ukljuceno i da radi, jer su pametniji od majstora Pere lokalca, i od vecine nas.
Uvek me je uzasno nerviralo to prckanje i "unapredjivanje" po vozilima od strane nasih strucnih majstora (i nasih fabrika - primer: dvogrli weber karburator za zastavina vozila kome je pola nekih cevcica ekipa iz zastave zapusila, dok na ako se dobro secam fiat tipu ili slicnom vozilu sve bude povezano i radi)
Ali ja ne mogu da izdrzim da se ne ubacim na ovom mestu sa komentarom ovakvog ponasanja majstora.
Pre neki dan, dodje mom tastu na opravku jedan mercedes 500, mislim da je onaj sto ga zovu slon, jer mu pisha ulje na servo volana. Moj tast inache reparira vodene i servo pumpe. Elem, ispostavi se da ta mechka ima pozadi hidropneumatski sistem, sa bombom, kao kod citroena. Pumpa koja gura pritisak za servo, gura i za hidrauliku (pumpa je u stvari bregasta osovina koja pogoni dva klipa - jedan za jedan sistem druga za drugi - i ulja su odvojena - LHM i ATF - ko razume, shvatice!). E, pa, kada je pogledao sta su likovi uradili i gde auto gubi ulje, samo sto ga nije strefio shlog. Naime, prethodni "majstori", su otkacili vod za ulje, ubacili opruge umesto hidraulicnog ogibljenja, a kraj uljnog voda, gde se druka 150 bara, ulepili IZOLIR TRAKOM!!!Pa, jebo, te... Naravno, cim stisnes gas, pozadi sukne gejzir ulja. Pritom vlasnik auta nije imao pojma kako mu je "popravljeno" hidro - ogibljenje...
A da, otkud ATF ulje u LHM kanalu... Nisu stavili odgovarujuce semeringe na pumpi, pa se ulje meshalo i prelivalo iz sistema u sistem, dok konachno ne bi svo isteklo pozadi... Da vam ne pricham da je pumpa, naravno, potpuno ruinirana...
002"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
Comment