Skoda radio problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Skoda radio problem

Prilikom naknadne ugradnje fabrickog radia u skodu fabiu '06 (nova, sluzbena) majstori iz firme nisu uspeli da ga nateraju da proradi
    prilikom ukljucivanja radia ekran je prvo prazan , zatim se na kratko pojavi "safe" i odmah zatim "error 2". radio mrtav.
    u pokusaju da sam resim problem, (da zaobidjem slanje auta u servis, reklamaciju, cekanje po nekoliko dana) pokusao sam da mu pristupim preko vag-coma ali nemoze da uspostavi komunikaciju sa radiom. sa motorom odlicno komunicira.
    imam kod za radio, ali mi se nigde ne nudi opcija da ga ukucam, a i majstori koju su ga ugradjivali su ga navodno ukucali.
    zna li ko sta znaci "error 2" i eventualno sta moze biti greska?
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Isti problem sam imao proslo leto na novoj octaviji, prvih 10 dana je normalno radilo i onda error. U servisu su mi to otklonili za pola sata, izgleda da je to Skodi serijska greska. Nemoj mnogo sam da cackas, jer mozes da izgubis garanciju zbog toga.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Moze biti da je kod pogresno ukucan. Ako je to slucaj, verovatno postoji neko vreme koje mora da protekne pre nego sto se moze ukucavati novi kod, a radio mora da stoji na kontaktu. BMW recimo, otkucas pogresan kod 3x, i posle toga radio se blokira i mora da stoji na kontaktu 30 min da te pusti da poovo pokusas. Probaj, sta te kosta.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

stoji vec par dana ) mislim vozi se auto, ne drzim ga samo na kontaktu...
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by 206
          Moze biti da je kod pogresno ukucan. Ako je to slucaj, verovatno postoji neko vreme koje mora da protekne pre nego sto se moze ukucavati novi kod, a radio mora da stoji na kontaktu. BMW recimo, otkucas pogresan kod 3x, i posle toga radio se blokira i mora da stoji na kontaktu 30 min da te pusti da poovo pokusas. Probaj, sta te kosta.
          tako je i na Opelu, sledeci je 1.5h pa 5 pa 6, i tako dalje...nelinearno...

ali mora da postoji neka kombinacija dugmica da bi mogao da ukucas kod, tj da ti se pojavi submenu za ukucavanje koda...
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

SAFE XX stoji na ekranu da pokaze koliko je jos XX puta moguce uneti neispravan kod pre nego sto se radio zablokira.Bice da su majstori pokusavali ali nisu znali pravilno da unesu pa to sto sada vidis je pretpostavljam SAFE 0 --> ERROR-2.Na OPEL fabrickim radio aparatima postoji hm... procedura kako se unosi kod pomocu postojecih tastera i naravno opisana je u uputstvu

Comment

Working...
            X