Visoka papucica gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Visoka papucica gasa

Evo ukratko povijesti događanja:
    Nakon što je Punto 1.2 16V 2000.g. stao po drugi ili treći put (kasnije se ispostavilo da je problem u centralini) kod vožnje konstantnom brzinom papučica gasa je vrlo malo stisnuta. Brzinu vozila ne mogu regulirati pritiskanjem ili popuštanjem iste već čim malo dignem nogu s gasa on se poptuno otpusti (kad je samo malo stisnut), a auto počne usporavati, ali vrlo polako (po mom mišljenju prepolako) tako da ne mogu kočiti motrom odnosno ko da vozim Warbuga . Kako je centralina otišla stavio sam drugu (500 Eura ), ali se i dalje javlja isti problem ...molim za mišljenje
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

E pa Tomislave, bilo bi pre svake druge price lepo da nam se predstavis u sekciji za to predvidjenoj, da znamo s kim pricamo, pa onda na probleme...

Pitanje: sta ti je centralina? Auto ti ne reaguje na papucicu gasa (ne ubrzava), ili sta?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Centralina je kao kompjutor, regulira paljenje...
      Ma auto dobro vuče, tu nema problema, samo mi je papučica gasa "čudna", nema hoda u vožnji, odnosno visoka je ...

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Dali taj Fiat ima klasicnu sajlu, ili je "drive by wire"?

Comment

Originally posted by Valent Vudriga
          Dali taj Fiat ima klasicnu sajlu, ili je "drive by wire"?
          "Drive by wire" inače to je Punto 1.2 16V 59kW 2000.g.. Autoelktričar mi je rekao da je podešavao parametre gasa, sad ne znam što mu to znači ....

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

E pa onda nazad do elektricara pa ga pitaj kako je, tacno, podesavao parametre gasa kad, koliko ja znam, ne postoji nacin to da uradi osim prckanja po ECU-u?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Radi se pomocu tvornickog testera. U principu, to je reset da bi PCM (centralina ) naucio operacione parametre.

Comment

Working...
              X