Problem sa Corsom B

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Problem sa Corsom B

Drug ima problem sa Corslom B '98 godiste 1.4 16V motor. Kad pusti gas na nizbrdici i ponekad na leru pali se "check engine" lampica. Auto se po nekad na leru gasi i nekad cimne kad se naglo doda gas. Ja sumnjam na lambda-sondu jer su brizgaljke ociscene i svi filteri novi.

Lambda sonda daje sinusoidu ali je linija neravna a koliko znam sinusoida bi trebalo da bude ravna. A u servisu su prokomentarisali "ne daje bas najbolji signal ali daje".

Koliko znam ona uvek daje signal (sem kad crkne potpuno) ali je kod signala bitno i kakav je.

Inace auto je presao nekih 189 000 i sonda verovatno nije menjana (kupljen je pre dva meseca).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Svecice, kablovi, bobine?
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Svecice su promenjene (nemam pojma koje su stavljene) a kablovi i bobine nisu dirani. Rekao sam mu da prvo promeni kablove pa da vidi sta se desava dalje.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Ako se pali lampica onda je najlakse zapoceti ocitavanjem kompjutera.
        Situacija "mirise" na problem kontrole ler gasa.

Comment

Working...
        X