2 Lambda sonde

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

2 Lambda sonde

Pozdrav,

Drugar na opel astri g 1.8 sport (nije eco tec) ima 2 lambda sonde i stavio je kompletan sportski izduv znaci grana pa do kraja , sve drugo, i uz sve to je izbacio katalizator ...

Auto je besneo par kilometara dok komp nije pohvatao neke stvari i sada non-stop prijavljuje kvar na 2. lambda sondi izmenom iste se utvrdilo da lambda nije u kvaru vec da usled promenjenih parametara auspuha laze kao strv

Doduse, 1. lambda sonda je ostala u granicama velicina i ne javlja se kao kvarna i radi svoj posao u smislu kontrole smese, dakle nije se promenila boja auspuha niti se povecala potrosnja u rezimu zatvorene petlje

Drugar me je pitao da li bi se mogao napraviti lambda simulator koji ce lagati komp i sprecavati ga da vozi po gradu u limp modu....

U razgovoru sa Autogas guru-om Dorom dospeo sam do saznanja da to nece raditi jer ce komp posle par provera da skonta non-stop istu vrednost na lambdi i opet prijavi kvar!

Posto bi sprava koja tu i tamo varira signal mogla da se napravi uz pomoc mikrokontrolera koja opet i ne bi bila toliko skupa, ali bi me stajala nedelju - dve razvoja, to sad sebi ne mogu da priustim, jer opet, ne bi mogao da naplatim

Pa se pitam, da li bi se signal mogao skinuti sa 1. lambda sonde i uz pomoc naponskog razdelnika oboriti ili uz pomoc nekog operacionog pojacavaca povecati, za neku konstantu, da komp konta da ova druga lambda ipak seta kao i ova prva?

Da li je ova ideja normalna?

Poz

RAle

P.S. Diagrami 1. i 2. lambde bi mi mnogo pomogli, ispravni i neispravni (sa osciloskopa)
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

sto se tice elektronike - ni ne pokusavam da pomognem jer se ne znam!
    ALI mogu da ti kazem sta sam vidjao na podosta hondi i radi bez problema.
    prva opcija - druga sonda izbacena na vazduh (cesto rjesenje)
    druga opcija - sonda nije zasarafljena neposredno u izduv nego je dovarena cjevcica normalna na izduvnu cijev i u nju je uvrnuta sonda (u cemu je fazon
    nemam pojma...ali takodje radi)
    prva i druga opcija ne rade na svim autima podjednako ali sta ti smeta da isprobas
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Dosta toga je vec receno, pa da se puno ne ponavljamo. Ako treba jos sta, tu smo.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
      X