Alfa 33 nece da pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Danas mi je dolazio jedan kolega i uradio merenja na akumulatoru i kaze da je akumulator kriminalan i da je napon manji od 3V, sto ce reci prazan.
    Premostio sam sa njegovog akumulatora i startovao auto. Auto je malo radio pa sam ga ugasio i odmah posle toga opet startovao, bez problema posto je akumulator bio dopunjen. Cetiri sata posle toga sam probao da ga startujem i nije bilo sanse - isti simptomi -znaci potpuno prazan akumulator.
    Misterija delimicno resena - u pitanju je ili los akumulator ili negde dobro vuce struju i zacas ga isprazni.
    A sto se tice toga i dalje nesto sumnjam na centralnu i alarm, da oni nisu bas u redu, posto sa napunjenim akumulatorom danas otkljucam bravu, pridjem autu i posle nekog kraceg vremena cuje se iz cista mira bip-bip, zvuk kao kad otkljucavam (zakljucavam) auto. I onda nakon tog cim otvorim vrata ukljuci se alarm iako sam ih ja otkljucao. I tako par puta.
    Resicemo i to nekako.
    Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Posle 15 postova otkriveno je da je akumulator prazan, u medjuvremenu
      samo nije jos objasnjeno kako se radi generalka na Alfi. I opet nismo
      saznali stanje akumulatora posto nije bio napunjen za to malo vremena sto ti je auto radio u mestu, negde je pisalo, a moze se uzeti kao
      jako priblizan podatak, da posle jednog anlasovanja trebas voziti auto
      17 km da bi dopunio potroseno.
      Uzmi na zajam od nekoga na 2 dana dobar akumulator, a ako ti je ovaj stariji od 5 godina odmah kupi nov, pa onda javi sta se desava, prvo se mora imati stabilan izvor napajanja da bi dalje trazio gresku na elektricnim uredjajima.
      Pozdrav !
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

To on nas od prvog vagona...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzalf
          CBC Član
          • 28.07.2006
          • 85
          • Beograd/Zarkovo

Vidim ja da cu jos i batine da dobijem!
          Resio sam da u svakom slucaju kupim novi akumulator, vec kolko danas pa cim budem utvrdio da li je samo do njega, ili vec bilo sta drugo javljam.
          Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Bane
            CBC Senator XXL
            • 30.05.2006
            • 344
            • Konjarnik Bg

idi brate kupi nov akumulator ljudi su ustanovili a i ja sa njima da los akumulator znaci da ga nemas a sto je najgore oko tih akumulatora jos nisu izmislili neke koji traju koliko i auto.

pozdrav sa plaze

Comment

• Dzalf
              CBC Član
              • 28.07.2006
              • 85
              • Beograd/Zarkovo

OK, kupio sam nov BOSH akumulator i cim sam ga stavio upalio je bez problema.
              Posle nekog vremena kad sam hteo da upalim vec sam video da nije bas kako treba. Pozovem majstora, covek dodje i utvrdi da mi ipak negde vuce struju.
              I covek nadje gde je problem, a on je banalan da banalniji ne moze biti - sarafi koji spajaju kabal od akumulatora sa anlaserom i koji ide na masu su bili potpuno korodirali i kaze oni prave i uzrokuju navedeni problem.
              Covek uze smirglu i ocisti ih za svaki slucaj oba (nije hteo ni da razmislja koji je u stvari izvor problema) i da vidis sad kad sam probao da upalim vise nije pravio probleme, vec je upalio iz prve.
              Meni sarafi nikad ne bi pali na pamet, ali to bi trebalo da je to i da vise nece da pravi probleme.
              Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ok super.... a jel ti varnici klema ako je skines sa akumulatora...a tebi na autu pogaseni SVI potrosaci.?
                PS: nezaboravi da zatvoris vrata zbog kabina-svetla i da iskljucis radio-skines plocicu.

jel varnici?
                ako varnici...nisi resio problem.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

Ima li tko ampermetar u tom sokaku?

Comment

• Dzalf
                    CBC Član
                    • 28.07.2006
                    • 85
                    • Beograd/Zarkovo

Sto se tice ampermetra, to bih i ja voleo da znam, jer sam nov u ovom sokaku!
                    U svakom slucaju nabavicu negde ampermetar i izmericu vrednost, ali bih morao da znam u kojim okvirima bi ona trebala da se krece a da bude normalna, tj. da sve bude u redu!
                    Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Maximalno 30mA.

Comment

• Valent Vudriga
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 2778
                        • USA

Da budem precizniji, zavisi i od kapaciteta baterije. 20-30 mA je opce pravilo. Ako auto nema kompjuter i manje. Prikopcas ampermetar i vadis jedan po jedan osigurac dok ne izoliras potrosac.

Comment

• Nikola
                          CBC Senator XXL
                          • 29.09.2004
                          • 975
                          • Indjija/Vojvodina

Ovo jos malo pa ce biti najduza tema oko ispraznjenog i dotrajalog akumulatora.

Ajd sad do prve pijace pa kupi unimer za 3-5 eura, koji ce tebi sasvim lepo da uradi posao svih buducih merenja strujnih velicina na autu
                          .:Cuore Sportivo:.
                          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Dzalf
                            CBC Član
                            • 28.07.2006
                            • 85
                            • Beograd/Zarkovo

Ma necu da baksuziram kupovinom unimera, jer nakon sto su ona dva sarafa ociscena, vise nemam nikakav problem sa paljenjem auta, niti bilo kakav drugi problem sa strujom.
                            Da stvar bude jos bolja cak je i stari akumulator OK, jer sam ga probaonakon punjenja i ni on se vise ne prazni tokom stajanja, samo sada kad imam novi nemam uopste nameru da ga koristim.
                            Da zakljucim stvar - auto nije palio zbog akumulatora, akumulator se praznio zbog zardjalih sarafa, znaci sta - krivi su sarafi!
                            A taman se lepo sumnjalo na sve i svasta!
                            Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ma znali smo mi to od prvog vagona, no se pravimo važni i pišemo dva kilometra poruka.

No bitno je da si problem rešio i dojavio ovde za buduća pokoljenja da znaju, nismo džaba krečili
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X