Drugarica nedavno kupila, auto presao 2500 km, cula neki cudan zvuk, otisla u servis, diag, diag pokazuje valjda greska u stepenu paljenja, nisam video, kao da detonira dizel, sta do sad nisam cuo... Sta raditi? oticu sa njom u servis svakako, pa da vidim sta pise diag, jel ima neki aditiv, i jel sme da se toci 2 taktno ulje u naftu, kao cuva pumpu kolko je to istina, i kolko sipati?
Renault Clio III 1.5 Dci paljenje
Collapse
X
-
Auto je jos u garanciji, zar ne ?Da li je korigovano je to predpaljenje, koje se poremetilo ne znamo kako,preskocio zupcasti kais na pumpi visokog pritiska, ne verujem, jel imao serviser objasnjenje ? U garanciji
se auto ne dira, ako ne valja jedan ovlasteni servis,odes u sledeci, ne preuzimas auto dogod ne otklone kvar,sve trazis napismeno i ako rade i
ako ne rade nesto,ma koliko da smo daleko od pravne drzave.
Te fore sa dvotaktolom ne bih primenjivao na dci motore, 1500 bara i piezoelektricne brizgaljke sa par otvaranja cije su duzine u nano sekundama,lako mogu da se zaprljaju svim sto nije eurodizel sa sadrzajem sumpora manjim od 0,05 % i odredjene filtrabilnosti,to se koristilo za stare dizele,licno sumnjam da je pomagalo. Po meni, neki aditiv za ciscenje dizni, od poznatog proizvodjaca, na svakih 3,4,5 000 km,
i taj euro 4 dizel, najbolje na lukoilu, najjeftiniji je a oni prodaju i ostalima,
a nove su im pumpe i rezervoari.
Pozdrav, ima li neki petro hemicar na forumu,da me ispravi, ja sam
ipak RTV tehnicar, i pokusaj autoelektronicara !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
, bili mi u ovlasceni servis, pa da ste culi pametan razgovo, medju ostalog da ne duzim, map senzor je vezan DIREKTNO na Wastegate, i sluzi da okrece krilca u turbini
kao odradili software update na kompu, i nema errora, al opet isto, sve vise i vise zvekece, sutra treba ona da nosi auto da zamene brizgajke, da rese problem ..........Fun starts @ 3000 RPM
Alfa Romeo 146 1.8 Ts
Comment
-
Comment