Problem sa detonacijama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hypersonic
    CBC Veteran
    • 29.07.2006
    • 116
    • state of Medak, BGD

Auto ima DIS modul, a injectori su cisceni ako se ne varam cak 2 puta (uvalim ih kumu s vremena na vreme ) On mi je i radio dijagnostiku, nismo jos proverili da li je lose uzupcen, mada auto nema problema sa gubitkom snage, tj. vuce sasvim okay? Da li kod pogresnog uzupcavanja za jedan zub, moze da se desi da motor ne pravi probleme kao sto su nedostatak snage? A inace kais je promenjen pre 15-20 kkm, tako da mi je cudno da ako je tada lose uzupcen, da se tek sada javlja problem, nekako to iskljucujem kao problem, ali opet provericu. I desava se da se detonacije ponekad uopste ne cuju??? Zato ne kapiram zbog cega se javljaju.
    Stercus accidit

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Da li su stelovani ventili?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

Stelovao ventile, kazao covek

Nego, da li imas plin? da li cesto vozis sa jako malo / nista corbe u rezervoaru? Moguce da je oslabila benz pumpa pa zbog toga nema dovoljno benzina (ako ga uopste nema dovoljno)

Nakacite na lambdu voltmetar pa vidite sta se dogadja u momentu detonacija... Proveriti pritisak goriva u magistrali... (bolje osciloskop)

poz

RAle

Comment

• Hypersonic
          CBC Veteran
          • 29.07.2006
          • 116
          • state of Medak, BGD

Nemam plin, vec sam naveo da nista nije radjeno na motoru. Ventili jesu stelovani, mada koliko znam bez obzira na njihovo stanje, detonacije ne bi smele da se cuju, ali to sad nije bitno. Vrlo retko se vozim na rezervi, uglavnom cim se upali lampica zavrsim na pumpi. Mada posto je kod Twinga totalno idiotski uradjen nacin merenja kolicine goriva u rezervoaru, jer je on iz dva dela, mozda se desavalo da sam imao manje goriva nego sto se videlo na pokazivacu. Mada cim ima manje od 6 litara u rezervoaru, odmah se pali lampica. Inace pre par dana sam sipao za probu oktan booster i trenutno se detonacije ne cuju. Probacu jos neko vreme, jer se vec desavalo da se ne cuju bas svaki put.
          Videcu ovih dana da prekontrolisem i ove stvari koje ste naveli.
          Stercus accidit

Comment

• Vladd
            CBC Senator XXL
            • 09.07.2006
            • 581
            • NBG

A da probas, jednu "turu" sa oktan busterom, u rezervoaru. I meni sa povremeno javi kliktanje, narocito u zadnje vreme, posle zamene klipova. Malo se popravljala situacija sa "mesavinom" 95/98 oktana, ali definitivno je do benzina (kliktanje kod mene), a i 98 vise nema. Sve sam proverio i nijedan parametar se nije promenio, ni paljenje ni smesa, svecice su mi uvek skoro nove..
            Uspeo sam par puta sa promenom lokacije sipanja benzina, ali to, dok konstatujem da je benzin ok, rafinerija isporuci novu turu, koja nije ni za pranje motora.

Poz.

Comment

• Hypersonic
              CBC Veteran
              • 29.07.2006
              • 116
              • state of Medak, BGD

Hvala Vlad, u poslednjem postu sam napisao da sam probao sa octan boosterom i da se detonacije nisu cule, mada opet u trenucima se cuju, izgleda da je kod nas uzasan kvalitet goriva, ili ja skoro uvek naletim na neki krsh od benzina. Problem je izgleda sto uglavnom sipam po 20ak litara, pa dok se ne upali rezerva, i onda ako sam naleteo na los benzin, ima ga 20 kila u rezervoaru Bice da je moj problem u losem benzinu, jer sam vecinu stvari koje su ljudi savetovali odradio i sve je za sada okay.
              Stercus accidit

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

evo par ljudi vec kaze da na omv-u dizel uzasan...i vec se pokvarilo par automobila

ja nikad ne sipam nesto puno goriva najvise za 1000din...a kad sipam sipam samo na beopetrolu...ima neka caka tu da oni imaju privatnu preradu benzina koju dobijaju iz vojvodine ....ima bar onih bushotina u vojvodini ko u texasu i to sam cuo da je beopetrolovo....

ostali svi zavise od jugopetrola...pisao je ranije duxducis da je on isprobao sve zivo i da je na beopetrolu najzadovoljniji bio jer kod svih ostalih nekad bude super benzin nekad krsh....

mali off al ako je do benzina treba znati
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ima bar onih bushotina u vojvodini ko u texasu i to sam cuo da je beopetrolovo
                  nije, drzavno je a dato je na upravljanje NIS-u.
                  isto kao i u podrucju Stiga.

deo nafte potice iz nasih busotina u Angoli, i to je povereno NIS-u.

Beopetrol vise ne postoji a Lukoil koji ga je preuzeo nema rafineriju niti bilo kakav kapacitet u Srbiji niti bilo sta preradjuje bilo kakvih derivata bilo dizela bilo benzina.

benzin je na svim pumpama u Srbiji iz istog izvora, tacnije iz 2 odnosno jedne ili druge rafinerije.
                  dizel se uvozi, najvise iz rumunskih rafinerija a Lukoil iz svoje rafinerije u Burgasu.
                  povremeno se uvozi i iz grcke rafinerije u Skoplju.

razlike u pre svega cistoci benzina poticu od skladistenja/ cistoce rezervara na pumpama a proizvodno poreklo im je svima isto.
                  i naravno ako neko negde nekada usput "krsti" benzin mada ne verujem da je danas to moguce s obzirom na brojne kontrole i konkurenciju prodavaca /pumpi.

Jugopetrol je samo trgovacka firma, nema nista sa proizvodnjom naftnih derivata i snabdeva se sa istoga izvora bilo PA bilo NS rafinerije.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Delkan
                    CBC Senator XXL
                    • 14.06.2005
                    • 829
                    • 60 km From BG,West

Originally posted by brick
                    benzin je na svim pumpama u Srbiji iz istog izvora, tacnije iz 2 odnosno jedne ili druge rafinerije.
                    Ovo je tacno,ali je problem put od rafinerije,pa preko "neke" firme do pumpe.Srbija brale...

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by neman
                      evo par ljudi vec kaze da na omv-u dizel uzasan...i vec se pokvarilo par automobila

Kako neko moze da tvrdi da je dizel losiji sad nego sto je bio npr. pre 5 dana? Ili da je losiji na jednoj pumpi a bolji na drugoj. Ja ne primecujem to ni na komon rejlu ni na starom golf 2 td. G2 td ćale i ja vozimo poslednjih 9 godina i nekih 300 000 km i on uvek isto radi, nezavisno gde sipali, i slično. Komon rejl koji imamo od skoro takodje radi ISTO gde god da sipamo, isto troši, i ništa se bitno ne dešava. A vozi se poprilično tako da se vrlo često sipa gorivo. Šta se to bitno promeni u radu dizela pa da kažeš da je loše gorivo? Evo, pre dva dana oba automobila napunjena na omv-u, i opet isto? Ne dime (tj. ništa više nego pre mesec, dva, tri itd. ), normalno vuku, isti rad, ista potrošnja?

Meni deluje da te fore kao naspeš gorivo na pumpi upališ auto i odjednom sve drugačije radi pre potiču od neispravnosti nečega, a ne od goriva. Možda bi se došlo do nekih činjenica kad bi se koristili neki merni instrumenti, ili eksploatisao motor neko vreme pa onda otvarao i slično, ali ove fore da čim naspeš gorivo i sedneš u auto i kao primetiš razliku meni bar deluju malo nerealno. (pričam o fabrickim automobilima, ne tjuniranim, vec sve fabricki)

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Originally posted by neman
                        I jos nesto, ja dizel na omv-u uglavnom i sipam, otkako je otvoren, ajd da kažemo 70% jer mi je blizu kuće. Ne mogu da se setim kad su tačno otvorene pumpe blizu mene, ali recimo da je tog dizela u mom slučaju potrošeno za 100 pa naviše hiljada km.

I to što na ovom tvingu iz topika nije u redu, ne traje od pre dva dana pa da kažete da je od goriva, traje već neko vreme koliko sam skapirao. A u tom slučaju bi pola automobila u Beogradu imalo problem...

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

nisam ja to onako rekao....bash je jedan sad lik na skupu rekao da su dva nova audia A4 prsla na 50 000...sipali neki dizel na omv-u...javio se lik tako da mu mazda trese ko luda verovatno zbog nekog dizela sto je sipao...josh jedan lik mi je rekao da je ispustio 10l dizela samo zato sto mu je tresao motor puno i kad je sipao 2X sve bilo ok ja samo povezujem....ne moze da se kaze da je uvek los jednostavno dodje nekad ali nikad konstatno ne znam stvarno gde da sipas i da se nadas da ce uvek biti istog kvaliteta pogotovo za novije automobile
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Hypersonic
                            CBC Veteran
                            • 29.07.2006
                            • 116
                            • state of Medak, BGD

Mozda ima logike ova prica sa cistocom rezervoara na pumpapa, posto ja uglavnom sipam na 2-3 pumpe koje su mi najblize, osim ako me ne uhvati negde da usput ostanem bez goriva pa sipam na nekoj drugoj pumpi. I detonacije se ne javljaju uvek, vec ponekad, zato mi nije jasan bio uzrok. Izgleda da cu morati da se presaltujem na neku drugu pumpu
                            Stercus accidit

Comment

Working...
                            X