Problem ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LDEX
    CBC Član
    • 24.10.2006
    • 73
    • Novi Beograd

Problem ler gas

Imam problem sa ler gasom, i na benzinu i na plinu, sistem plina je lovecopro. Manifestuje se tako sto auto ler gas nece da se spusti na normalu nego ostaje na 1000 pa se iz sekunde u sekund blago povecava i dodje do 1200. Potom se vrati na 1000 i tako u krug. Napominjem da je tako i na benzinu i na plinu.
    E sad, ja sam skidao step motor i ocistio ali posle te intervencije nije bilo bitne razlike, takodje sam resetovao ecu. Prijatelji mi sad savetuju da skinem senzor od leptira gasa i da isto to uradim sa njim ili da li neko ima neki drugi savet sta da uradim. Da li stvarno da skidam i cistim taj senzor i gde se on nalazi u odnosu na step motor na karburatoru?
    Sto se tice ostalog motor radi normalno i ujutro pali normalno, jedino je ovo sto sam primetio u zadnjih nekoliko dana. Motor je 1.2 60ks 44kw punto je '97god.
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Kako ti izgleda usisno "grlo" i "leptir"? Očisti sve to lepo, radio si test aktuatora - step motorić od lera..ide li napred-nazad?

Pozdrav!
    BP

Comment

• LDEX
      CBC Član
      • 24.10.2006
      • 73
      • Novi Beograd

Grlo i lep nisam cistio, a izgleda onako moglo bi se oprati, pocrnelo je. A step motor je proveren i radi.
      Planirao sam da ako skidam ovaj senzor onda cu oprati i sve ostalo, samo me zanima dal to u opste da radim ili da idem u servis?

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Šta reći..? Koliko si vičan poslu, na osnovu toga opredeli.Mogao bi da skineš ceo uredjaj, to nije teško uraditi, opereš sve lepo, naročito kanal od motorčeta za ler - "na dalje"...Tom prilikom pogledaš sve cevčice od vakuuma da li su zaptivene - da ne falširaju..

Uzgred, znaj da su na tim FIATIma čest problem bobine..

Pozdrav!
        BP

Comment

• Saby
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 408
          • Horgos

skines air box, pa imas jedan sraf mislim da je imbus 3, sa leve strane pozadi, stim stelujes minimalni otvorenost leptira, spusti ga malo, ili digni, pa vidi dali ce nesto poboljsati, ti fazoni sa lerom su boljka svih punta...
          i da, pretpostavjam da je monopoint ubrizgavanje
          Fun starts @ 3000 RPM
          Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• LDEX
            CBC Član
            • 24.10.2006
            • 73
            • Novi Beograd

Da, jeste monopoint. Bas sam se pripremio sada za vikend da uteram auto u dvoriste i da ocistim sve sto se tice karburatora. Pa da vidim sta ce biti posle toga, da li ce pacient da capne ili ce da ozdravi. Video sam gde je pozicija senzora za leptir i za vikend je moj, a probacu i sa tim inbusom pa cu vam javiti sta sam uradio.

poz.

Comment

• LDEX
              CBC Član
              • 24.10.2006
              • 73
              • Novi Beograd

Ljudi ne vredi, za vikend se radilo. Skinuo sam senzor za leptir gasa (TP) i step motor i oprao. Cak sam zamenio i svecice sa kojima sam presao oko 19.000km. I pored toga jedino poboljsanje koje sam dobio jeste da sad ler gas ne seta nego miruje na 1100 obrtaja, jedino kad vozim nocu pa kad upalim svetla pa i zadnji grejac tad obrtaji padnu na 850 i tu miruje.
              Tako da mi ocigledno ne gine da odem do majstora. Ali ako neko ima jos neki savet slobodno nek kaze, necu mu nista.

poz.

Comment

• Saby
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 408
                • Horgos

jes probao sa imbusom da steluje sklapno?
                Fun starts @ 3000 RPM
                Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• LDEX
                  CBC Član
                  • 24.10.2006
                  • 73
                  • Novi Beograd

nisam uspeo da nadjem taj inbus, tako da nisam nista dirao. daj malo objasni gde se on nalazi kad skinem filter za vazduh?

Comment

• muamua
                    CBC Veteran
                    • 25.02.2006
                    • 194
                    • muamua

Originally posted by LDEX
                    nisam uspeo da nadjem taj inbus, tako da nisam nista dirao. daj malo objasni gde se on nalazi kad skinem filter za vazduh?
                    ,a da probas da promenis pumpu kao i ja....!!! ja sam sipao kod like sistema....preshao na OMW i radi kao luuud...
                    ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• LDEX
                      CBC Član
                      • 24.10.2006
                      • 73
                      • Novi Beograd

ma menjao sam pumpe ali nista. tako se ponasa ma gde da sipam. tako radi i na benzinu i na plinu, identicno.

Comment

• muamua
                        CBC Veteran
                        • 25.02.2006
                        • 194
                        • muamua

.........

Originally posted by LDEX
                        ma menjao sam pumpe ali nista. tako se ponasa ma gde da sipam. tako radi i na benzinu i na plinu, identicno.

flash vlada,preko puta mol pumpe na zrenjanincu...posle skretanja za kotez sa leve strane iz pravca bgd....
                        ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Saby
                          CBC Senator XXL
                          • 25.11.2004
                          • 408
                          • Horgos

trebalo bi da je tako kad gledas u haubu, sa leve strane, blize pozarnom zidu, aj slikaj, pa okaci, pa cu ti zaokruziti gde da trazis
                          Fun starts @ 3000 RPM
                          Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• LDEX
                            CBC Član
                            • 24.10.2006
                            • 73
                            • Novi Beograd

i tako ja trazio i trazio i nasao. ali nista ni posle stelovanja tog inbusa sve po starom, nece ispod 1100 pa nece. ma pomirio sam se da mora kod majstora. i sad sam menjao pumpe i za benzin i za gas i nista.

Comment

• Saby
                              CBC Senator XXL
                              • 25.11.2004
                              • 408
                              • Horgos

a dali je sajla gasa namesten na tesno, pa zato dzabe ga ti spustas sa imbusom, a sajla drzi leptira u polozaju?
                              Fun starts @ 3000 RPM
                              Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

Working...
                              X