Nema varnice na razvodniku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trajce
    CBC Član
    • 19.05.2006
    • 35
    • Kragujevac

@pivarac
    Majstor kod koga se nalazi auto ima dijagnosticki uredjaj ali nema program za Mazdu Demio i nema prikljucak za dijagnostiku. Prikljucak je prikazan gore, kao sto je potvrdio "Brisck". Svaka pomoc je dobro doshla. Dostavio sam telefon i ocekujem poziv da se chujemo i dogovorimo. Hvala unapred.

Comment

• trajce
      CBC Član
      • 19.05.2006
      • 35
      • Kragujevac

@pivarac
      Proveri molim te PM.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Trajce javi se...

Šta bi sa ovim "slu?ajem" ?
        Pretpostavljam da je do sada rešeno, bilo bi lepo da znamo i kako...

Comment

• pivarac
          CBC Član
          • 14.05.2006
          • 40
          • Kragujevac

mazda

I mene zivo interesuje ,"trajce" me je kontaktirao da dovuce auto kod mene u servis i na kraju se predomislio,pa i mene interesuje kako se sve to resilo!
          OPEL Corsa 1.0 12v

Comment

• trajce
            CBC Član
            • 19.05.2006
            • 35
            • Kragujevac

U pravu ste!
            Objasniću malo detaljnije sutra (kući mi ne radi modem), kada dođem na posao. Malo se iskomplikovalo, ali je auto NAJZAD sređen! I to pre samo 10-ak dana!

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

OK, ?ekamo...

Comment

• trajce
                CBC Član
                • 19.05.2006
                • 35
                • Kragujevac

Auto je popravljen 12.02.2007. (tačno 3 meseca nakon kvara). U pitanju je bio razvodnik u kome je pregoreo komutator usled kratkog spoja provodnika ispred konektora razvodnika. Stručnjaci koji su uvodili plin su stručno ogolili provodnike u dužini 2-3 cm, (da bi pronašli + i signal za upravljačku jedinicu za plin), izolovali su jedan provodnik posebno a onda ceo snop sa jednom trakom. Tako radi stručnjak za instalaciju plinskog uređaja kome su "špiccangle" (špicasta klešta) glavni alat (za sečenje provodnika, skidanje izolacije, podešavanje malog gasa i sl.) a o drugim stvarima da ne govorim kao što je lemljenje bez paste - ako uopšte sme da bude lemljenje, pričvršećenje rezervoara za plin, i sl.) . Kada je došlo do spajanje ogoljenih provodnika pukao je komutator i računar. Ovo je uspeo da dijagnosticira majstor u Mladenovcu a opravku računara je obavio servis za opravku računara u Beogradu. Razvodnik sam naručio iz Nemačke (pošto komutator za ovo vozilo ne postoji kao poseban rezervni deo). Celokupno zadovoljstvo košta oko 600 E od čega su mi stručnaci za uvođenje plina isplatili 75% odn. 450E.
                Posle opravke palenja, oterao sam kola kod majstore za plin da spoje instalaciju. Ista priča: glavnog gazde nema, nema šeme za spajanje instalacije, aljkav rad, morao sam da konsultujem drugog majstora za spajanje instalacije o čemu sam morao ja da odlučim i kada je došao gazda morao sam da potpišem da sam odgovoran za naredne kavrove. Molio sam boga da stignem do svoje garaže gde sam izvršio potpunu rekonstrukciju el.instalacije konektora razvodnika i izvršim izolaciju po propisima. Ono što me najviše iritiralo god "stručnjaka" za ugradnju plina je to što kontrolu izvršenih radova ne radi NIKO. To kako uradi priučeni mladić ostaje tako. O ovome bi mogla da se otvori posebna tema na ovom sajtu.
                Hvala ljudima koji su probali da pomognu ali savetujem onima koji tvrde da imaju aparat za dijagnostiku pa se ne javljaju, a ne javljaju se zato što ga nemaju, da to ubuduće ne rade i da ne odmažu ljudima koji su u nevolji.
                Pozdrav!

Comment

Working...
                X