SKROZ CUDNO!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MeganeSport
    CBC Član
    • 31.10.2006
    • 79
    • Beograd

SKROZ CUDNO!?

Da odmah kazem-koristio sam SEARCH ali nisam nista slicno nasao!Ej ovaj auto ce mi zivce pojesti skroz!Taman nesto doteram kad ono nesto trece.Elem Renault Megan 1.6 8V,LPG.Ne znam da li ima veze juce sam promenio filter vazduha.Danas iz cista mira odjednom,u voznji pocne da divlja sa obrtajima te 2000obr.pa se spusti na 1000 pa tako radi minut-dva,pa opet skoci i tako malo igra moravac,pocne da se gusi na niskim obr, i ugasi se .Krenem da upalim,prvi,drugi put OK,posle nece da cuje dok se par minuta ne ohladi ili sta li vec.Prekontrolisao sam vazduh-OK,sve skinuo i pregledao,nigde ne vuce fals.Skinuo sam motor ler gasa i opet(pre mesec dana prvi put)ocistio sve komplet i leptir i motor.Kad je postigao temp.ista prica.Pomislio sam da je zbog toga sto sam menjao filter ali malo sutra,i na benzinu se isto desava samo uslovno receno,na plinu malo "blaze"divlja i ne ugasi se tako brzo kao na benzinu.
    Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
  • vladeta
    CBC Član
    • 15.03.2006
    • 37
    • Mladenovac

Najverovatnije MAP senzor. Meni je to bilo na Xsari, mislim da sam pisao ovde o tome.
    ... flying in a B16A2 ...

Comment

• ile
      CBC Veteran
      • 15.03.2007
      • 101
      • Reading UK

ako je mass air flow meter ili maf senzor kako ga cesto zovu. ima jedan trik koji se lako izvede i ne kosta nista.

otkacis kabl sa njega, pa vidis kako ce raditi, a ako se tu pokaze kao miran i ujednacen onda je najverovatnije taj maf senzor. moze biti da je samo zaprljan , ili u gorem slucaju da je crko.

tu mozes probati sledece. izvadis maf senzor i operes ga isopropanolom.

ja ne znam gde se taj iso propanol moze kod nas nabaviti, ali ono sto znam je da su kontakt sprejevi koji se u elektronici koriste 99% bazirani bas na tom alkoholu. tako da pogledaj na bocama kontakt sprejeva koji je baziran na isopropanolu i operi ga time kao sto je oblasnjeno ovde sa sve slikama:

http://www.mazda6tech.com/index.php?opt ... 2&Itemid=1

vazi naravno za svaki auto.

toliko od mene. nadam se da ce ovo ciscenje pomoci

igor

Comment

• MeganeSport
        CBC Član
        • 31.10.2006
        • 79
        • Beograd

Ej momci hvala na prvim odgovorima,sad sam sasvim slucajno primetio da je neko odgovorio,ali malo kasno sto i nema veze.A nisam ni odgovarao sta se desilo jer nikog nije interesovalo.Sve sam to proverio i vozio kad 3-4 majstora ali nije bilo rezultata.Sve neke nebuloze.Zato sam i pisao ovde u nadi da ce neko odgovoriti ali ili niko nije znao ili i ko je znao mrzelo ga da iskucka par recenica.Na kraju sta je bilo,otisao sam kod majstor Joce,Renault servis iza trolejbuske okretnice na Dusanovcu- koga ovom prilikom svim vlasnicima Renaulta preporucujem.Kad sam dosao posle sat vremena covek je sve isprobao i stavio ga na dijagnostiku i nista ni tu nije nasao.I kaze da je na kraju,sto mi je i pokazao,na izduvnoj grani nasao 2 pukotine i da tu vuce fals vazduh i zato kompjuter brlja.Tako nesto sam zapamtio.Rezultat je da moram da menjam tu izduvnu granu koje,btw,nigde nema da se kupi nego sve neke varijante da se krpi na neki nacin,sto Joca kaze da nije bas najpouzdanije.Sad trazim neki pristojan sa otpada pa da skinem sa njega.Imam vremena do zime jer dok je leto Joca kaze da nece biti problema,sto je tacno jer vec sad radi normalno.Hvala na odgovorima pa ako neko cuje za neki Megan 1.6e na otpadu neka javlja
        Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.

Comment

Working...
        X