Malopre iz cistog mira,prilikom voznje po gradu auto (lanos) je poceo da mi secka tako da sam jedva dosao kuci.Probao sam da ga izduvam,racunam upala mozda neka prljavstina ali nista.Probao sam da ga upalim i lepo pali ali opet pri voznji secka.Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude,ja se sve plasim da nije pumpa za gorivo.Da li je?
Secka pri voznji
Collapse
X
-
@skakice SAAB je u pravu daj nesto o vozilo ....
Ali ako nisi pobegao? da probam da pomognem , ja sam imao isti problem na Volvou 460 1.7 benzin 91 godiste , zamenio svecice (stavio po katalogu) i radio auto kao sat bez ikakvog seckanja !
Comment
-
-
Moram da se nadovezem na ovo , izvinjavam se na OFF_u
Kao sto rece jedan moj komsija inace dobar mehanicar , kad neko dojde sa dobrim vozilom i kaze da nece da upali on prvo kaze da nije najcesci kvar - TO JE NEDOSTATAK GORIVA U REZEORVARU
Comment
-
-
Posto se ponovo isto desilo ali ovoga puta sa punim rezervoarom,prekontrolisao sam motor i ustanovio kvar zbog koga su mi seckala kola (uz konsultaciju sa vecim znalcima ,naravno).
Problem je bio u kablovima za svecice koji su istog momenta zamenjeni i sada je sve ok.
Comment
-
-
Pre godinu dana imao isti problem, na mom Lanosu. Naime, na benzinskoj stanici uz benzin pokupio i gomilu mulja koji mi totalno zapusio filter za benzin i filter na pumi za gorivo. Filter za benzin sam promenio a jastucasti filter na pumpi goriva odbacio u potpunosti jer ne postoji kao zamenski deo.
Imas negde ranije moj topic na ovu temu, ako te ne mrzi pogledaj.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
Comment
-
-
Kablovi napajaju (ako tako mogu da kazem) svecice visokim naponom, usled cega se oko kablova javlja elektricno (i elektromagnetno) polje. Ovo deluje na vazduh tako sto se u neposrednoj okolini kablova stvara ozon koji je jako agresivan i posle nekog vremena izolacija kablova postaje porozna (ispuca), tako da varnica pocinje da skace tamo gde ne treba (obicno na mestima gde se kabl dodiruje sa nekim metalnim delom vozila). Tako varnica na svecici slabi, a takodje kada je vlazno vreme i auto dugo stoji, tesko pali. Kablovi su, kao i svecice, potrosni materijal.
Comment
-
-
Originally posted by KdFKablovi napajaju (ako tako mogu da kazem) svecice visokim naponom, usled cega se oko kablova javlja elektricno (i elektromagnetno) polje. Ovo deluje na vazduh tako sto se u neposrednoj okolini kablova stvara ozon koji je jako agresivan i posle nekog vremena izolacija kablova postaje porozna (ispuca), tako da varnica pocinje da skace tamo gde ne treba (obicno na mestima gde se kabl dodiruje sa nekim metalnim delom vozila). Tako varnica na svecici slabi, a takodje kada je vlazno vreme i auto dugo stoji, tesko pali. Kablovi su, kao i svecice, potrosni materijal.
Vrlo lepo objasnjeno , svaka cast
Comment
-
Comment