Mondeo TDCI zagusio se na semaforu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LazaNS
    CBC Član
    • 24.12.2006
    • 93
    • NS

Mondeo TDCI zagusio se na semaforu

U pitanju je Mondeo TDCI 2002 130ks.
    Problem se javio preksinoc, vozio sam ga normalno i stao na semaforu, kad se upalilo zeleno hteo sam da krenem ali on nije bio spreman za saradnju. Nije hteo da prima gas, polako sam krenuo i primao je mali gas ali kako samo malo jace dodam gas obraji su pocinjali da opadaju. I tako je isao jedno 100 metara i onda se kao odgusio i poceo da reaguje na gas. Nakon toga auto je imao znatno manje snage nego inace, nekih 70% po mojoj proceni i tada sam probao da ga produvam koliko mogu, otisao sam na miseluk i dusu mu vadio ali on i dalje isto. Prima gas normalno negde do pola ali onda nadalje znatno slabije nego normalno reaguje na dodavanje gasa. Onda sam stao, ugasio ga i odma upalio. Nakon ponovnog paljenja isao je mnogo bolje, sa nekih 90-95% uobicajene snage i malo kasnije sam primetio da se prilikom jaceg gasa cuje neko ujanje iz auspuha. Zvuk je dolazio iz zadnjeg lonca i koliko mi se cini tu je i nastajao, bilo ga je vrlo tesko primetiti sa vozacevog mesta ali se na zadnjem sedistu itekako cuo. Na parkingu kad se stisne gas se cuo taj zvuk iz zadnjeg lonca ali slabije nego u voznji.
    Juce sam hteo da ga oteram kod majstora, krenuo sam ali nisam otisao jer je auto ponovo isao potpuno normalno, vuce ko zmaj i nema vise onog ujanja iz auspuha tako da bih jos ispao lud kod majstora :-)
    Ovo je prvi put da se ovo dogodi, meni lici na zapusen auspuh/katalizator, ali cudno mi je da se tako odjednom manifestuje, ide normalno i onda ne moze da krene sa semafora, evo ga sad ponovo ide normalno. Da je problem bio do injektora ili pumpe verujem da bi ECU detektovao kvar.
    Sta mislite sta bi mogao biti problem i da li da ga ponovo ocekujem ili je moguce da je prolaznog karaktera?
    Poz.
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Sacekaj jos neko vreme pa ako ti se ponovo manifestuje problem pravac na dijagnostiku, jer moze biti vise stvari od elektronike do izduva, a tamo ce ti reci konkretno sta je. Drugar je imao slican problem na astri 1.7TD, koji je resen zamenom protokomera.

Comment

• LazaNS
      CBC Član
      • 24.12.2006
      • 93
      • NS

Hmmm, evo ponovo mi je u dva navrata poceo da stuca, samo na par sekundi ovog puta, ali opet nakon toga ima osetno manje snage i paljenje i gasenje ga vraca u normalu. Svaki put se stucanje javlja nakon rada u leru i to kad je motor potpuno zagrejan, jos se nije desilo sa hladnim motorom.
      Sacekacu da potrosim ovaj rezervoar pa da uspem novo gorivo, ako se i dalje bude javljao problem vozim ga u servis, samo sto mislim da trenutno ne mogu nista da detektuju na diagnostici. Probacu najpre ECU reset, al vise onako reda radi jer ne moze da skodi, mada sumnjam i da ce da pomogne.

Comment

Working...
      X