Trzanje /Fiat Punto HGT

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tepSIJA
    CBC Veteran
    • 01.02.2005
    • 173
    • Sarajevo

Trzanje /Fiat Punto HGT

pozdrav, nadam se nisam fulao podForum, ak jesam boze moj oprostite mi ocu rec' premjestite gdje treba.
    Naime, problem od danas (a bome i od ranije ali veomaa urijetko) je slijedeci.
    Vozam se na rezervi poprilicno, odem kupit novi zracni filter, stavim ga, stari Out, upalim sve djeluje ok, prva druga super, auto nekako "ugladjenije" radi, zvuk se za nijansu promjenio koliko sam mogao skontat.
    Elem, idem dalje, kreno nedaleko od grada, otvorena cesta, auto pocinje trzat na nizim obrtajima, ajd kontam u visokom stupnju prenosa pa mora, saltam nize, gas dajem, ttrzaaaazzaa ono nesta kao hop cup pa "odcepi" i krene ok, prvo na sto sam posumnjao reko povukao se onaj "talog" s dna rezervoara pa se uprljalo "nesto" i zbog toga....
    Nastavljam otvorena cesta, gas gas,,, aaaa saltam u petu, nakon izvjesnog razvlacenja u cetvrtoj i prije, grrrr 120-130-140 km/h nema sanse vise a obrtaji na 5-6000 rpm, hmmm smanjujem brzinu pocinje trzat al brutalno... stanem ugasim auto, opet palim, dajem gas u leru, kad imam sta cuti, iz auspuha, i ispod haube se javlja cudan neki REZ, neste ne umijem opisat nekako dubok zvuk kao kad se zrak brzo uvlaci a nesta ga "sprecava" pa imamo onaj zvuk BRppp BRppp i onda iznad 2-3000 rpm sve ok kuca pravo.
    Otvorim haubu, vadim filter da vidim kako je bez njega, prva druga zvuk boli glava, ali max speed 90 km/h nece vise...stajem, vracam nazad filter isti problem, trza i u drugoj na nizim obrtajima, cucne auto dobro nekoliko puta i onda zalijepi za sjediste... okrecem se nazad, sipam pola rezervoara provjerenog goriva, nastavljam isto sranje se desava.
    idem do frenda vidim sta je u shitu, malo eksperimentisemo oko filtera, i odjednom sve ok s "starim" filterom. reko nije filter nest valjao, kao sto i nije jer je novi sto sam kupio bice "visociji" od fabrickog...
    idem doma sav sretan hebem svaki filter u mislima
    kasnije tj maloprije izlazim u grad kad isto sranje opet trza, i tako sve dok povratka nazad kuci.. u jednom trenu sve ok, u drugom trza kao prije...

eh sada ako netko moze pomoc ovako Cyber unaprijed zahvaljujem.
    auto je Fiat Punto HGT 96kw/130KS 2002 godina, presao 83.000km
    sta kako gdje
    ja sumnjam da se zaprljao filter goriva. sutra poslije posla idem svom majstoru pa vidim sta mi on kaze i sta cu dalje.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala
    Opet se ljudi grudvaju sa tim konjima ko da su jabuke!
    http://www.tuningshop.ba/
  • Lord_o21
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2006
    • 494
    • Novi Sad

Proveri protokomer, filter goriva, pumpu, dizne... Ali najvise sumnjam na protokomer...
    ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• tepSIJA
      CBC Veteran
      • 01.02.2005
      • 173
      • Sarajevo

pozdrav...
      evo sada usao u kucu, bio kod majstora, gledali sve, skidali, provjeravali, na kraju smo skinuli svjecice. Jedna je bila totalna katastrofa, cak je i voda nekako dospjela do nje i one "bombine" tako mi majstor rece. kupio sam neke zamjenske svjecice, stavio sve 4 nove i sada fercera ok. nove,tj orginalne sam vec narucio i stizu za koju dan.
      Ne znam sta i kako ce dalje ali u glavnom sada je ok...

u svakom slucaju hvala na pomoci pa se javim ako bude problema

Comment

• tepSIJA
        CBC Veteran
        • 01.02.2005
        • 173
        • Sarajevo

pozdrav, opet ja
        gore navedeni problem se javlja ali nekako slabije djeluje, ocu reci MALOO zatrza, ali samo kada je hladan motor, recimo kao jutros kad sam krenuo na posao... vjerovatno je to sto nove svjecice nisu 100% orginal vec po katalogu za njih stoje kao neke zamjenske koje se ne preporucuju, jbga nije bilo boljih, narucene su nove org pa ce s njima vjerovatno bit sve oke..

Comment

• midevcom
          CBC Član
          • 24.03.2008
          • 23
          • Milano-Bg

pumpa goriva 99,9%,vrlo osetljiva ako stalno vozis na rezervi

Comment

• gardans
            CBC Član
            • 31.01.2009