ABS citac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

ABS citac

Glupavi majstori su mi nesto petljali oko glavcine i izgleda polomili citac za ABS na prednjem levom tocku!
    Bar sam tako mislio dok mi se lampica danas nije sam ugasila i najnormalnije je sve radilo!
    Opet se opalila posle par sati, ja "restartujem" motor i opet nestane, da bi posle opet par sati skroz opet pocela da radi, znaci ne radi ABS!
    Pre ovog light show-a ja nakacim na dijagnostiku, resetujem greske, ali se lampica ne iskljuci! Tako jos par puta, ali opet nista!

Imam dva pitanja, prvo da li to sto je sam od sebe proradio znaci da ga nisu ostetili i da se moze resiti dijagnostikom?!
    I drugo, kakva je to tehnologija taj citac, moze li se pokvariti ili je u pitanju neka jednostavna stvar?!

Jel imao neko slican problem?!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Podaci o autu ???????

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

ako su lupali cekice , oce da ode od stresa , hoce da se nakupio prljavstine i metala oko senzora ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Meni se na Alfi palila ABS lampica, ali je i tada ABS radio kako treba. Moguce da ti je zabagovala malo elektronika, pa pali lampice tek tako Desavaa se to na Alfama

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

ABS se i meni palio upravo na nacin kao i tebi. Uzrok je bio kabl do samog zenzora koji je bio prekinut - ostecena izolacija - pa je pravio probleme kada se pokvasi. U pitanju je bio senzor na reno laguni.

Drugi problem sa senzorom je na Citroen XM-u koji ima glupavi konektor koji dolazi u dodir sa vodom i prljavstinom i pravi slican problem kao na laguni.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Zaboravih da kazem da se i kod mene palio kad je mokro

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Meni je sve radilo savrseno dok majstori izgleda nisu pokusali da ga skinu, pa je radio cekic!
              @brabus od tada mi ne radi ABS, testirao sam! Inace kod mene nema gremlina te vrste, tako da nije to u pitanju!

Ali eto ugasila se par sati posle mog malog ceprkanja (gde sam samo iskljucio konektor i nesto pipkao oko senzora) i opet se upalila...

Bacicu ga danas opet na dijagnostiku pa cu videti, mozda je samo konektor, po nekoj logici ako je proradio, nisu ga polomili... Valjda...
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• novice
                CBC Član
                • 22.11.2006
                • 51
                • Beograd

I kod mene ista prica, pocelo povremeno po mokrom da se pali a posle nekog vremena nije se vise gasilo. Problem je bio u zici. Koji auto je kod tebe u pitanju?

Comment

• GT
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 337
                  • Beograd

Alfa 146 2.0

Mozda su vukli kabl, moracu i to da pogledam...

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Inace se na Alfi svasta nesto desava

Pravi sportski auto. Sporta oko nje koliko volis.

Pregledaj i poprskaj konektore za pocetak. Nista dok auto ne dodje na kanal ili dizalicu i pod jako svetlo. Napamet pricamo ovako.

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Upravo...
                      Šta si "pro?itao" dijagnostikom?

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

"Prekid u levom prednjem tocku"! Ja ponistim lampica se ne gasi...

Danas sam malo cackao oko konektora i opet se gasila, pa upalila i sve tako... Kao da se ugasi kad zategnem kabl... Ili zato sto sam skidao konektor... Moram to detaljno da ispitam...

Originally posted by dranix
                        Inace se na Alfi svasta nesto desava

Pravi sportski auto. Sporta oko nje koliko volis.
                        Jbg, nema se para za Golfa...

Ma lepo ti ja reko' majstori tukli i za usi vukli...

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Zalemi.
                          Tako je to. Zezace te sve dok ne naucis napamet. Tako su postali skoro svi majstori.

Comment

• jevrem
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2006
                            • 948
                            • Smederevska Palanka
                            • A4 2.0TDI quattro

Dok sam vozio Alfu 146 i meni se isti problem desavao sa ABS lampicom. A uzrok tome je bio pomeranje sedista do kraja unazad koje tom prilikom hoce da zategne kabl od ABS i na trenutak otkaci konektor, sto je rezultovalo paljenjem ABS lampice.
                            Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                            Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Cenim da si pomešao sa AIR-BAGom?

Comment

Working...