Problem sa Renault Megane Scenicom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantom
    CBC Senator
    • 24.06.2005
    • 218
    • Subotica
    • Fiat 500, StreetKa

Problem sa Renault Megane Scenicom

Kao sto naslov kaze, desava mi se problem sa Meganom Scenicom 97 god, motor 1.6, presao 90.000 km-realnih, nema alarm niti bilo sta sto nije fabricki na njemu, samo ima ugradjen gas...
    Dakle...dok je auto hladan, radi nemirno na leru...kada se zagreje radi malo mirnije, kada se vozi (bilo da je skroz zagrejan ili hladan) desava se to da se prilikom pustanja gasa i kocenja auto u 99% slucajeva ugasi...cela stvar se pocela desavati pre mesec/dva dana, ali se stanje izgleda malko pogorsalo u poslednje vreme, da napomenem da se auto vec dve godine vozi na gas i da se ovaj problem poceo desavati tek nedavno...
    Auto je vozen u ovlasceni servis gde su rekli da ne znaju 100% sta mu je, dijagnostika je pokazala "veliki vakum" ili tako nesto (nisam ga ja vozio u servis, pa ne znam tacno sta su rekli)i uglavnom neozbiljni su...
    Zanima me, zna li neko sta bi to moglo biti? Sta se tu desava?
    Old school...
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Potrudio si se oko podataka. Zahvaljujem. Sad jos navedi koji sistem za plin imas.

Comment

• fantom
      CBC Senator
      • 24.06.2005
      • 218
      • Subotica
      • Fiat 500, StreetKa

Zaboravih za plin, sorry...plin je "lambda control" proizvodjac je Brc, samo da pomenem da auto nema plasticnu usisnu granu...
      Tnx unapred...
      Old school...

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Gasi se takodje pred raskrsnicama kada oduzimas gas.

Standardan problem..nemoj da te brine.
        Treba ocistiti ceo usis, leptir gasa i ler motor.
        Radio sam to par puta bas na tom modelu i svi su imali isti problem i tako su reseni.
        Na par modela je u usisnoj grani bilo i od 0,5-1L zivog ulja...kako i odakle stvarno mi nije bilo jasno. Malo je komplikovano demontiranje i montiranje svega, treba malo alatica svakakvih ali resivo je.

PS: Ups...sad procitah da nema plasticnu usisnu...ovi su svi imali pola-pola i bili su 16v.....mada i pored toga sumnjam na istu stvar...samo je verovatno drugacija procedura skidanja i demontiranja.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Spremam se ovih dana da sharafam auto, pa javim sta sam uradio...tnx za odgovor
          Old school...

Comment

Working...
          X