Nece bez sauha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Nece bez sauha

Auto - Alfa 1.5 benzinac, dva karburatora, ugradjen plin.
    Problem se javlja od paljenja tokom citave voznje.
    Ako ga palim na plin, upali iz prve ali cim sklonim nogu sa gasa odmah se gasi. OK kazem hladan je pa se desava. Pustao sam ga i da se zagreje medjutim ista situacija. Zato pre nego sto ga upalim na plin povucem saugh i on se ne gasi nego drzi neki broj obrtaja, zavisno koliko povucem saugh.
    E sad dolazi problem - cim probam da vratim sauh i zaustavim auto (na semaforu ili bilo gde) broj obrtaja mu naglo padne i on se odmah gasi. Cak i kad je auto na radnoj temperaturi, oko 90 C desava se ista stvar - ako mu sauh nije povucen on se odmah gasi! U stvari tezi da se ugasi i kad je sauh povucen malo, pa moram odmah da ga povucem.
    Takodje kad je sauh povucen a stojim broj obrtaja mi se neki put poveca pa se zatim smanji i tako to, ali mi se bar ne gasi.
    Mislio sam da sauh nema neke veze sa voznjom na plin, ali jednostavno ako mi sauh nije povucen nema sanse da vozim a da se on ne ugasi.

PS Cim tokom voznje probam da prebacim sa plina na benzin on se takodje gasi.
    Jednom Alfa, uvek Alfa!
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Mislio sam da sauh nema neke veze sa voznjom na plin

Nastavi i dalje to da mislis jer je tako(to jest moze samo da smeta kad je sve u redu)
    Idi u servis nasteluj plin i vidi sta je sa lerom na karb.

Comment

• madwap
      CBC Veteran
      • 02.09.2006
      • 177
      • Beograd

Kako ti auto radi na benzin? Ja sam imao slican problem kao ti samo sto ja ima automatcki sauh pa sam morao da kompezujem gasom, cim je nastelovan plin kako treba, sve je radilo bez problema...
      Renault Twingo, 1.2
      Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• Veseli
        CBC Veteran
        • 23.09.2005
        • 107
        • Vreoci

Sauh ima veze sa plinom u zavisnosti od toga kako je sauh naštelovan. Ako je hod poluge sauha, pre nego što po?ne ga gura polugu gasa mali, prilikom povla?enja sauha prvo se samo šteluje smeša goriva i vazduha, a onda po?ne da gura i polugu gasa i samim tim podiže ler.

Prvo mu o?isti dizne, pa vidi kako radi na benzin. Ako i dalje radi loše, onda mu šteluj ler gas na karburatoru, a ako radi dobro na benzin, a loše na plin, pove?aj mu ler plina na zavrtnju koji se nalazi na ispariva?u.

EDIT: Još jedna je mogu?nost da ti se prljavština vremenom nahvatala oko leptira gasa, pa nema ler nego zatvara grlo ili da ti je dovod vazduha strašno mnogo za?epljen (filter ili negde u crevima)

Comment

• ABARTH
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2006
          • 364
          • Vršac,Banat,Vojvodin
          • SKALA 65

Dzalf ,pazi ovako...

Prvo sto treba da uradis je da podesis motor da radi dobro i lepo na benzinu(paljenje,ler gas dva karba i tako to)

e sad pazi sto se tice plina(nebi bilo lose da bacis na forum i neku sliku )

Kao prvo i osnovno ,mora da je zatvoren otvor za usis toplog vazduha na kucistu filter(auto na plinu i leti i zimi uzima takozvani HLADAN vazdu sa istog precnika otvora na kucistu filtera za vazduh)

Kod tvog motora ,trebalo bi malo smanjiti otvor na kucistu filtera za vazduh(fi 30-35mm) a crevo u**** smaknuti sa strane da indirektno uzima vazduh(kontra od smera kretanja vozila unapred)

Svecice normalno sa jednom elektrodom,zazora od 0.6-0.7mm

Podesiti plin na oko 3500rpm(drzis gas mirno ,stel sraf plina stezes dok motor nepocne da gubi snagu ,zatim polako odvrces dok nepostigne najveci broj obrtaja i jos cetvrtinu kruga),zatim ler gas na uredjaju ,provozas ga ,kako vuce dali se gasi i to bi bilo to

Pali ce garant na plinu i necemu trebati saug ,prosle nedelje sam bas jednog takvog sredio.

Comment

Working...
          X