Fiat Marea 1.9 110ks td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Fiat Marea 1.9 110ks td

Drugar mi danas rece da mu se danas upalila lampica injection failure,auto je skoro uzeo i uradio mu kompletan servis,sipa gorivo na dobrim pumpama(NIS,Lukoil,nije na nekim nepoznatim),kaze da mu auto normalno radi, normalno ide,ali na momente na jakom stiskanju pedale vidi crni dim u auspuhu.

Hteo bih vase misljenje da cujem sta moze biti,po meni prvo da ode na dijegnostiku,ili je regulator pritiska goriva poceo da brljavi,da cujem vase misljenje?
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

...nema tu regulatora pritiska goriva ...treba ga zakaciti na dijagnostiku,mada ni ona ne mora sve da kaze...moguc je i problem sa pumpom...

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Javio mi je sinoc da je bio na dijagnostici i nisu nista nasli,samo mu je rekao da hoce racunar da mu pobrljavi s vremena na vreme.

Comment

• Saby
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 408
        • Horgos

ili zlotokomer ili lambda, jel mu se desava posle tocenja goriva?
        Fun starts @ 3000 RPM
        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Najmanje će da boli ako su samo prljave dizne,a i to je najoptimističkija varijanta. Ja sam iz istog grada,a ne znam ko to ovde dobro radi bez skidanja dizni, to ne bi trebalo da košta puno a može da reši problem,
          čak bi trebalo redovno praktikovati, naročito sa našim gorivom. Ako ta Marea nema predpumpu u rezervoaru, a skloni ste eksperimentu, ja sam pre neki dan jednu korsu digao iz mrtvih sa nekim Liqvimolijevim sredstvom (ne aditiv), za čišćenje dizni,PROFI line se zvao. Pola litre je
          pakovanje (500 dinara ), zakači se da pumpa direkt vuče iz nje i vraća
          u nju, upališ, 5 min na leru pa onda svi režimi rada dok se ne potroši
          tih 500 mll. Da sam znao da će biti tako efikasno snimao bih ko reklamu
          za LQWMoly, ulošci dizni za taj motor su 200 eura, a dizne su pišale gorivo
          dok je hladan, kao slavine. Piše na pakovanju da može i za komonrejl
          motore, ja imam JTD, al neću još da probam.
          Možda pomogne, pozdrav !
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

Poslao: Juce u 21:41 Naslov:
            Najmanje ?e da boli ako su samo prljave dizne,a i to je najoptimisti?kija varijanta. Ja sam iz istog grada,a ne znam ko to ovde dobro radi bez skidanja dizni, to ne bi trebalo da košta puno a može da reši problem,
            ?ak bi trebalo redovno praktikovati, naro?ito sa našim gorivom. Ako ta Marea nema predpumpu u rezervoaru, a skloni ste eksperimentu, ja sam pre neki dan jednu korsu digao iz mrtvih sa nekim Liqvimolijevim sredstvom (ne aditiv), za ?iš?enje dizni,PROFI line se zvao. Pola litre je
            pakovanje (500 dinara ), zaka?i se da pumpa direkt vu?e iz nje i vra?a
            u nju, upališ, 5 min na leru pa onda svi režimi rada dok se ne potroši
            tih 500 mll. Da sam znao da ?e biti tako efikasno snimao bih ko reklamu
            za LQWMoly, ulošci dizni za taj motor su 200 eura, a dizne su pišale gorivo
            dok je hladan, kao slavine. Piše na pakovanju da može i za komonrejl
            motore, ja imam JTD, al ne?u još da probam.
            Možda pomogne, pozdrav !
            i jos...
            ili zlotokomer ili lambda, jel mu se desava posle tocenja goriva?
            ...o cemu vi ljudi pricate?...lambda?pa to je dizel..nema tu lambde...ciscenje dizni koje rade na 150bara nekim medicinama..nema sanse,to je samo uzimanje para...dizna kod dizela radi lepo sve dok se konusi na igli i galeriji ne s*ebu,nema te hemije da to popravi...a dizne za taj motor su tek trecina cene koja je navedena za corsu...vlasnik maree mora otici kod nekoga ko moze da cita taj sistem brizganja...dok pali lampicu,mora imati pohranjenu neku gresku...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Tako je i nikako vise
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Dizel expert bi trebao da zna da njegova dizna radi na 1500 bara,
                i da originalna košta 180 eura komad, nema maree od 110 ks da nije
                JTD tj. comon rail.
                Kad smo već kod arogancije.
                Stojim iza onoga što sam napisao, naravno da će neko iz servisa za
                Bosch pumpe reći da je takav postupak bacanje para, nisam drugo ni
                očekivao, žao mi je zbog takvih što nisam snimio postupak i efekte.
                Što volim te na forumima što nastupaju "Ja sam najpametniji i moje
                iskustvo je jedino merodavno, a vi ste kese i nemate pojma."
                POzdrav !
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Dizel expert bi trebao da zna da njegova dizna radi na 1500 bara,
                  i da originalna košta 180 eura komad, nema maree od 110 ks da nije
                  JTD tj. comon rail.
                  Kad smo već kod arogancije.
                  Stojim iza onoga što sam napisao, naravno da će neko iz servisa za
                  Bosch pumpe reći da je takav postupak bacanje para, nisam drugo ni
                  očekivao, žao mi je zbog takvih što nisam snimio postupak i efekte.
                  Što volim te na forumima što nastupaju "Ja sam najpametniji i moje
                  iskustvo je jedino merodavno, a vi ste kese i nemate pojma."
                  POzdrav !

Comment

• dieselman
                    CBC Senator XXL
                    • 14.11.2005
                    • 833
                    • tt

...generalno kod fiata je oznaka JTD za common rail sisteme,a ovde je pisalo TD,te sam automatski mislio na Lucas,spusti loptu,nema tu arogancije...u svakom slucaju,i da se radi o common rail-u stvar je jos ozbiljnija,tek tu nema sanse za hemijom,to moze na benzincima...nisi daleko,ako nisi imao prilike da vidis kako izgleda dotrajao ulozak dizne za jtd,svrati,cim pogledas pod lupom pricaces isto sto i ja,bez obzira sto nisi boschista :-)...

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Ma, jasno je meni šta si ti pričao, voleo bih da su dizne od moje korse
                      bile prvo na aparatu i menzurama, pa da smo ih posle skinuli opet, i probali, malo dešavanje na ovom podforumu ne bi bilo naodmet. Ne
                      može se rupa u sedlu popuniti aditivom, jasno je to meni odavno, ali mislim da hemija može skinuti naslage koksa i već čega bude izmedju
                      igle i sedla, naročito kod starih sistema sa nižim pritiskom. Firme Wyns, LQML, Wurth, smatram koliko toliko ozbiljnim da ne bi pravili neki proizvod
                      samo da bi oteli pare naivčinama, mislim da imaju valjda i istraživačkog
                      rada. A prave i mašine za pranje ubrizgavanja i tečnosti za iste, aditivi za
                      u rezervoar su zaista otimačina para, voleo bih da napiše neko svoja iskustva sa pranjem dizni od dizela, i običnih i sistema sa visokim pritiskom, to su po meni uredjaji koje bi trebao da ima ozbiljan servis za
                      autodijagnostiku.
                      Hvala na pozivu, kad budem imao nešto da se odradi, doći ću, ionako
                      ne znam ni jednog bošistu u NS. Inače imam u PDF-u uputsva za reglažu
                      tih JTD sistema, fiatovo na engleskom, ako ti treba javi.
                      Pozdrav !

Comment

• dieselman
                        CBC Senator XXL
                        • 14.11.2005
                        • 833
                        • tt

...sve sto imas u vezi CR,a da je na engleskom slobodno salji...uvek je dobrodoslo...pozdrav...gmelin2@yahoo.co.uk

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Oće ti stane 47 Mb u taj gmail sandučić ?

Comment

• dieselman
                            CBC Senator XXL
                            • 14.11.2005
                            • 833
                            • tt

..uh,mnogo...napravicemo neku live kombinaciju...

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Live kombinacija ima kod Bugara, na fiat-bg.com, samo se trbaš
                              registrovati, to je ustvari uputstvo za fiat bravo. U trećem delu su obradili
                              jtd motor i pumpu u detalje, ima i obični dizeli TD itd..
                              Pozdrav !

Comment

Working...
                              X