FIAT STILO - ECM PROBLEM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

FIAT STILO - ECM PROBLEM

Drug miima FIAT STILO 1.2 2002god.

Simptomi su sledeci: kazaljka obrtomera kada naglo ubrzava za trenutak padne na nulu,a zatim skoci na broj obratja na koji se trenutno vozi.
    Zatim pokazivac predjene kilomteraze je pobrljavio,a takodje i ima lose performanse prilikom ubrzavanja-trom je.

Bio je auto u BG u ovlas servisu i radjena je dijagnostika gde pokazuje neke greske (nije zapamtio koje), ali jedna od njih je da pokazuje neku gresku na kompjuteru ili nesto slicno nije siguran.

Da li se neko susretao sa ovakvim problem i sta bi to moglo da bude?
    Ako je crkao ECU,da li se on moze popraviti ili naci polovan i naravno cena?

Svaki koristan savet bi dobro dosao.

Inace drug je iz ZR-a.
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

Samo da napomenem da je potrosnja goriva uobicajena i da se osim navedenih simptoma nista nije promenilo.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Re: FIAT STILO - ECM PROBLEM

Originally posted by Syncmaster
      Bio je auto u BG u ovlas servisu i radjena je dijagnostika gde pokazuje neke greske (nije zapamtio koje), ali jedna od njih je da pokazuje neku gresku na kompjuteru ili nesto slicno nije siguran.

Pa sto tad nije pitao za resenje problema?
      Sta, odradili su mu dijagnostiku i rekli: "Imas neke greske" i onda on otisao kuci?

Moguce da ce neko na ovoj temi i da odgovori sta je tacno problem, jer se eto mozda susretao sa takvim problemima na bas tom fiat-u, ali uglavnom je suprotan slucaj, pa iz tako malo informacija niko ne moze nista precizno da kaze.

Ako bas hocete pomoc sa cannona onda bi najbolje bilo da se ponovo odradi dijagnostika, pa nakon toga napises sta je problem. Tad ce 100% da se nadje neko na forumu ko ce da te usmeri sta da radis. Barem bih ja tako uradio da me muci slicna muka.

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Dijagnostika u ovl. servisu je pokazala greske iz kojih se zakljucuje da je crkao ECU i da oni mogu da rese problem tako sto ce mu zameniti, a on nije jeftin.

Drug je misljenja da to nije jedino resenje i da postoji neko povoljnije,mozda je neki od senzora crkao pa izaziva siptome da je crkao racunar (a ustvari nije) ili je mozda stvarno crkao pa bi u tom slucaju dosla opcija kupovina polovnog.

Da li moze neko da kaze kolika je okvirna cena polovnog ECU za dati FIAT i gde moze da se nadje?

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Iz tvog posta se zaključuje da auto dobro radi, a samo mu brlja obrtaljka i trip kompjuter. To što slabo vuče je relativno, 80 konja na 1250 kg, je jako malo, ako hoćeš da vuče onda kupiš 1,6 16v. Imam stila 1,9 JTD,
          ne pričam bez iskustva. Ako je auto uvežen onda mu je flešovana tabla zbog kilometraže, ako je to loše odrađeno onda mogu da se jave
          problemi koje on ima, neka me neko ko radi kilometraže dopuni ili
          ispravi ako grešim. To za davač koji sve kvari je smo vaša optimistička
          želja, mada ta za priča za menjanje ECU-a se složi kad ne znaš šta je kvar da se rešiš mušterije. Tako da, ne gledaj u obrtomer i vozi, eventualno izmeri ubrzanje na štopericu da ne budemo šacometrija.
          Pozdrav 1
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

Da li kada upalis radio malo blinkne cela instrument tabla, moguce da je regler napona na samoj instrument tabli....
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Syncmaster
              CBC Veteran
              • 02.02.2006
              • 153
              • Zrenjanin

Auto je dobro vukao pre nego sto se desio navedeni problem,a za instrument tablu koliko znam nije je spominjao znaci sve je u redu.

Da li znate nekog dobrog-proverenog majstora za navedeni problem da vidi sta je u pitanju.
              Znaci u zrenjaninu,novom sadu ili Bg-u.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Na ES forumu ima Slavko, BOOM electronic iz Zrenjanina, rekao bih da je
                OK po znanju, vidim da radi fiate, pa nek se raspita.
                Pozdrav ![/url]
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Stilo Abarth
                  CBC Veteran
                  • 24.04.2007
                  • 134
                  • NS

Kad stilo ima problema sa sensorima na motoru i sl. on odma kuka na sav glas. Kao npr. loose connection ili samo upali lampicu motora. Može biti los kontakt na tabli. Kod stila se CAN network greške manifestuju tako što blinka kilometraža nakon startovanja motora.

Comment

• Syncmaster
                    CBC Veteran
                    • 02.02.2006
                    • 153
                    • Zrenjanin

Auto je popravljen.

Bio je proboj na nekom od VN kablova, ako nije bas na bobini ili sta vec ima.

Uglavnom tu je probijao i udarao na ECU.

Hvala svima na pomoci i savetima.

Comment

Working...
                    X