Daewoo Nubira 2.0 16v - dijagnostika i modifikacija mapa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NickRP
    CBC Senator
    • 19.10.2005
    • 263
    • Serbia - Germany

Daewoo Nubira 2.0 16v - dijagnostika i modifikacija mapa

Pozdrav svima,

prijatelj ima Nubiru sa X20XE motorom i Denso elektronikom. Covek ima par ozbiljnijih bregastih i jos par elemenata spremnih da se ugrade, ali ce to zahtevati i izvesnu korekciju mapa.

Inace, na vozilu je vec napravljan "chip tuning", radila je jedna beogradska firma, koja se dosta reklamira, i po meni, nisu odradili dobar posao.

Hteo bih da pomognem prijatelju, ali zaista nemam vremena da sad analiziram taj ECU, disasembliram kod i slicno. Potrebno mi je neko gotovo, plug-and-play resenje da korigujemo te mape i napravimo dijagnostiku.

Ja u principu mogu da zakacim emulator umesto Flash-a, pa da se onda igram sa mapama (tj. prvo da probam da ih nadjem, pa onda da ih editujem uz merenje AFRa, i onda da korigujem checksum). Ali ne bih da prolazim kroz sve to, najpre jer mi nedostaje slobodnog vremena za tako nesto (a i dijagnostika ne moze da se odradi na ovaj nacin, niti ciscenje gresaka, a bice ih sigurno dok se ja budem igrao sa mapama). Pretpostavljam da mogucnost promene mapa putem serijske veze dok motor radi ne postoje, ali prezivecu i sa tim da mape mogu da editujem offline.

Izvestan budzet postoji za sve ovo, ne prevelik, ali opet, dovoljan da se kupi neki jeftiniji interfejs i software koji ce ovo omoguciti.

Ukoliko neko od vas zna nesto vise o ovoj problematici, bio bih zahvalan da se javi, pa cemo nastaviti i konkretizovati diskusiju.

Puno pozdrava,
    Nikola
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

mislim da kwp2000 moze da odradi ovo, javi se lordu021 na pm u vezi ovoga
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• NickRP
      CBC Senator
      • 19.10.2005
      • 263
      • Serbia - Germany

Ok, sada cu to napraviti.

Pozdrav,
      Nikola

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

I da ako je auto Dejana.V Puno ga pozdravi
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Lord_o21
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2006
          • 494
          • Novi Sad

Ja imam neke mape za X20XE, ali nisu proverene, tako da se ne bih igrao sa time... A plan "B", mogu ti prodati Kwp2000+...
          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• NickRP
            CBC Senator
            • 19.10.2005
            • 263
            • Serbia - Germany

Za koju vrstu ECU-a imas mape za X20XE? Daewoo ima drugaciji ECU od Opel-a (potpuno drugi tip), iako je motor isti.

Da li je Daewoo Nubira na listi vozila koji mogu da se flashuju pomocu KWP-2000? Ako da, da li je backup moguc (da prvo snimim sta je trenutno u flash-u ECU-a, pre nego sto bilo sta modifikujem)?

Puno pozdrava,
            Nikola

Comment

• civi
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1492
              • Pozarevac

Ovo mozda razresi situaciju... koliko ja znam beckup je vrlo moguc
              http://209.85.135.104/search?q=cache:ut ... =clnk&cd=2
              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• NickRP
                CBC Senator
                • 19.10.2005
                • 263
                • Serbia - Germany

Ok, pod pretpostavkom da moze (mislim da je ova Nubira iz 2002.), sta mi treba, KWP2000 interfejs i neki software? Ili KWP2000 ide sa nekim software-om?

http://cgi.ebay.de/KWP2000-PLUS-OBD-FLA ... dZViewItem

Pozdrav,
                Nikola

Comment

• Lord_o21
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2006
                  • 494
                  • Novi Sad

uz KWP ide softver i nesto orginalnih mapa...
                  beckup orginalne mape je moguc.
                  imam za delco X20SED ?

ima neko od vas MSN? (ovako je kljucanje u prazno)
                  ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

koliko ja znam, njemu je elektronika "Delco Korea"

Comment

Working...
                    X