Golf III GTI 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MLaden
    CBC Član
    • 22.02.2006
    • 36
    • Mostar

Golf III GTI 16v

Prije 4 mjeseca sam kupio Golfa III GTI 16v i jako sam zadovoljan vozilom. Stavio sam nove gume, morao promjeniti račvu vode koja s prednje strane ulazi na motor, odradio servis i mislio sa sam miran jedan period.

Mislim da ću uskoro imati problema. Najviše me smeta što nekad jako plavkasto dimi. Sumljam naravno na karike. Dalje me jako smeta što se u režimu gradske vožnje vozilo prilično ugrije. Ide mi temperatura često iznad normale. Onda se upali ventilator i sve ok naravno... Na otvorenom se ponaša super, a koliko sam skontao ne troši puno ulja. Gotovo nikako!

Ako može par savjeta, kako bi mu mogao malo pomoći bez velikih zahvata...
    Što može sve biti razlog grijanju vozila?
    Što još osim karika može razultirati ponekad plavkastim dimom iz auspuha?
    Vrlo važno, koliko dugo smijem voziti ovakav auto, a da ne radim popravak. Može li stvoriti neki veći problem?

Unaprijed zahvalan
    Riječi su isto kao i gomila ljudi
    nije nužno znati za sve
    odaberi za sebe samo one prave
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Ako ne trosi ulje( a posto baca plavi dim skoro nemoguce) prva varijanta je termostat(zaglavio) a druga dihtung glave
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• MLaden
      CBC Član
      • 22.02.2006
      • 36
      • Mostar

Prvi korak je da skinem termostat, to ću ako stignem sutra-prekosutra...pa da vidim kako će se onda ponašati...
      Dihtunga glave me i strah....

Mogu li mu naštetiti previše ako ga ovako budem vozap jedan peiod?
      nije nužno znati za sve

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

Mozes i to dosta gledaj non stop u kazaljku temperature i pazi da ne uhvati crveno
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• MLaden
          CBC Član
          • 22.02.2006
          • 36
          • Mostar

...a dok je temperatura u granicama normale, ne bi trebalo biti problema?
          Nije to toliko izraženo ali me brine...

hvala
          nije nužno znati za sve

Comment

• MLaden
            CBC Član
            • 22.02.2006
            • 36
            • Mostar

Ono što sam predpostavljao se i ostvarilo.
            Stvaraju se mjehurići u hladjaku, voda podrhtava i stalno isparava iz nje...
            Dakle dihtung glave...

Jadan ja, stavio neki dan Hankook K105 VP...potrošio se pravo, sad moram i ovo.
            Ali mora se...

Možete mi sad reći, kad već ovo radim što još moram odraditi, kakav je postupak...
            Ako može baš precizno, znam da ima dobrih ljudi.
            Častim pivom ja se vidimo u Mostaru ili bilo gdje...

Sad sam u planu i gumice ventila zamjeniti jer ponekad malo plavo dimljuca ali ne troši puno ulja!

Dakle samo ako može da me uputite dalje, što da tražim od majsotra i što da uradim sve!

Jako, jako zahvalan!
            nije nužno znati za sve

Comment

• civi
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1492
              • Pozarevac

Nek pogleda cilindre (ako ima alt i izneri zazor izmedju njih i bloka), glava obavezno na ravnanje a ja bi menjao i ventile i vodjice (nisu sto dukata)
              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• JOCA88
                CBC Član
                • 16.05.2008
                • 16
                • Pozarevac

Re: Golf III GTI 16v

Sto se tice termostata, ja sam ga kupio za nesto manje od 500 din i pali na 75 C, nemam od tada nikakvih problema sa pregrevanjem!

Comment

Working...
                X