Potreban mi je savet okopovezivanja ECUa i motora Honde Vtec

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mladen40m
    CBC Član
    • 25.01.2007
    • 38
    • Zemun

Potreban mi je savet okopovezivanja ECUa i motora Honde Vtec

Ubacio sam motor Vtec 1.6 u skolku Honde 4geni sad treba da povezem instalaciju sa svim davacima, razvodnikom i sa druge strane kompjuterom. Mislio sam da ce to lakse ici ali seme su tako lose odradjene da jedva pratim ,o konektorima da ne pricam.Prvobitna zamisao mi je bila da prebacim kompletnu instalaciju ali problem je tabla, ventilator kabine, brzinometar, pumpa i jos nesto sitno...
    Ima li neko slicna a pozitivna iskustva. Nasao sam na nekom amer. sajtu adapter konektora sa starog na novi EKU ,oko 50 dolara je a osim toga ima jos mnogo da se povezuje
    Pametniji popusta, ali nervno!
  • Timothy Leary
    CBC Senator XXL
    • 23.04.2006
    • 439
    • Beograd

Cekaj bre, aj mi reci da uz motor nisi dobio i njegov ecu?

Comment

• mladen40m
      CBC Član
      • 25.01.2007
      • 38
      • Zemun

Jesam

Dear Timoti,mora da nesto nisam dobro opisao,Imam i motor i komp i kompletnu instalaciju ali je izgleda lakse iskoristiti staru,tj.postojecu instalaciju i samo prebudziti konektore za novi komp.Konektori nisu isti niti je pin out isti a i ima vise senzora kao i Vtec ventil.Dalje,Vtec komp kontrolise ventilator a i injectori nisu isti jer su Japanci presli na 12V a stari idu preko one kutije u cosku na 5.5V. Kad pogledas u tom uglu videces jedan konektot cetvrtastog oblika i tu je crno zuta zica -minus za injectore.Kod Vteca je taj konektor sive boje okrugao a crno zutih zica mislim da ima 8.Jedna pripada Vtec ventilu.U stvari tu ima i zuto crnih i crno zutih zica.To bi bilo jedno 45 posto moje muke jer nisam pomenuo centralnu bravu,podizace prozora kao ni motore(2 crna koja regulisu klapne) za ventilaciju.Danas sam iskopao na jednom SWAP sajtu kako lik kaze da je cak bolje ostaviti stari komp od SIRa jer mu je Honda kako kaze "STRONGER".verovatno je mapa u pitanju.Ako zelis okacicu link pa pregledaj i kazi sta mislis

Comment

• mladen40m
        CBC Član
        • 25.01.2007
        • 38
        • Zemun

Comment

• Timothy Leary
          CBC Senator XXL
          • 23.04.2006
          • 439
          • Beograd

Kao prvo, ne bih preporucio ostavljanje starog rachunara, to sto je njemu auto "stronger" ne znaci nista, pogresna mapa lako sahrani motor. Ne mogu da se setim, da li taj motor ima knock senzor?, koliko se secam, od starih samo je b serija imala isti, mozda gresim.
          Sve u svemu, tesko da ce ti ovde neko pomoci iz prve ruke, jos u Srbiji swap nije popularna disciplina...
          Daj mi konkretnu oznaku motora, mogu da ti ostavim seme iz autodate i hondinog manuela, ako ih vec nemas...

Comment

• Memphis_Raines
            CBC Član
            • 07.12.2006
            • 99
            • NBG Blok 30

A kad dobijes seme najbolje je da "ukrstis" instalacije tj. da od acu-a preko postojecih osiguraca ide u kabinu sve sto nije vezano za motor preko vec postojece instalacije, a ono sto jeste vezano za motor da ubacis sa motorom i da ih spojis tamo gde bi po obe seme bilo najlogicnije da se spoji. Rado bih dosao da ti pomognem i licno, al imam neke ispite, pa ako tamo do 2.-3. ne bude gotovo, docu da pruzim pomoc ako treba, u struju se bar razumem.
            The time you enjoy wasting is not wasted time
            Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• mladen40m
              CBC Član
              • 25.01.2007
              • 38
              • Zemun

Hvala obojici,imam auto datu 05 a i nekoliko manuala od 4 i 5 gen samo jos pokusavam da se snadjem jer je i moja 4 gen nekako napakovana tj. motor je 1.4 ali je neko ugradio MPFI od SIRa 1.6 to bih rekao po kompu koga sam slikao i mogu da postujem i to.PO svim manualima od 88-91 1.4 nije postojao kao mutipoint,samo sa dva karburatora
              U svkom slucaju hvala vam i svaka pomoc bice mi dobrodosla.Radovi su za sada stali a i uskoro su poceti da pravim haubu od fibera

Comment

• mladen40m
                CBC Član
                • 25.01.2007
                • 38
                • Zemun

http://hondaswap.com/reference-material ... uts-28667/
                http://hondaswap.com/auto-multi-media/g ... ing-73712/

Comment

• mladen40m
                  CBC Član
                  • 25.01.2007
                  • 38
                  • Zemun

Uostalom dali ste slucajno korisnici SBB kanalskog interneta a ako jeste sherovacu moj honda folder u lokalu ili mozda nekako drukcije ako imate ideju jer je malo smorno da postujem linkove a i imam dosta mojih slika koje me bas mrzi da kacim na Rapid ili tako negde

Comment

• mladen40m
                    CBC Član
                    • 25.01.2007
                    • 38
                    • Zemun

[img][/img]

Comment

Working...
                    X