Gusi se, gubi snagu a bogami se i ugasi (Lada110, 16V, GLI)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • walter1
    CBC Član
    • 24.01.2007
    • 15
    • Beograd, Cukarica

Gusi se, gubi snagu a bogami se i ugasi (Lada110, 16V, GLI)

Pomoc! Od skora poceo sledeci problem: kad se kolicina goriva u rezervoaru smanji na nekih 10 tak litara pocinju gore navedeni simptomi. Ponekad je to praceno lampicom check engine, ali ne uvek. Kad dospem goriva sve je ok. Napomena: problemi su poceli da se javljaju posle sipanja wurth sredstva za ciscenje dizni za motore sa direktnim ubrizgavanjem na pun rezervoar (ne odmah, nego kad je kolicina goriva opala na min.)
    Da li neko zna moguci problem?
    Astra classic 1.4
  • walter1
    CBC Član
    • 24.01.2007
    • 15
    • Beograd, Cukarica

Dopuna prethodnog posta: auto je presao 26.000, godiste je 2004. i problem se javio odjednom i u punoj snazi.
    Prvi put kada se desilo, to je bilo 2-3 puta u roku od 20km, a sutradan sam jedva otisao do grada i nazad. U 30km voznje morao sam 10-tak puta da ga ugasim i ponovo upalim auto da bi isao normalno dva minuta i opet po starom. Posle sipanja 10 lit goriva, mislio sam da je problem trajno resen i da je bilo lose gorivo u pitanju. Medjutim, kada je nivo goriva ponovo opao problem se vratio. Dopunjavanjem sa 20 lit. sam ponovo odgodio problem, znaci trenutno ide ok.
    Astra classic 1.4

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

ne verujem da ima veze sa sredstvom za čišćenje,probaj da mu skineš čep rezervoara kad se pojave simptomi.verovatno da je neispravan odušak rezervoara.pogledaj da nije negde spljošten ili nagrčen (rezervoar naravno)

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

jesi li siguran da zaista imas 10L u rezervoaru kad se problem desi. ja ruskim pokazivacima ne bih verovao, mozda nemas dovoljno goriva
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• walter1
          CBC Član
          • 24.01.2007
          • 15
          • Beograd, Cukarica

Originally posted by RANK
          jesi li siguran da zaista imas 10L u rezervoaru kad se problem desi. ja ruskim pokazivacima ne bih verovao, mozda nemas dovoljno goriva
          Izgleda da je ovo u pitanju. Vec tri puta za redom mi se desava da kad pokazivac goriva padne na 1/4, auto pocinje da trokira. Posle dopunjavanja sve u redu. Malo pre toga osetim gubljenje snage u krivinama, kad ga zanese pa valjda prebaci gorivo u drugi deo rezervoara.
          Drugo sta mi pada na pamet je da se rezervoar iskrivio pa postoje "dve komore", u jednoj je mera? nivoa, a u drugom delu pumpa za gorivo ???
          Kad budem imao "vremena" otici cu do servisa da vide sta je.
          Hvala na odgovorima.
          Astra classic 1.4

Comment

ispod 15l nemoj da vozis i resen problem-ne diraj nista

Comment

Working...
            X