Knjiga Auto dijagnostika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • imandic
    CBC Veteran
    • 10.01.2005
    • 124
    • Kragujevac

Knjiga Auto dijagnostika

http://www.mikroelektronika.co.yu/domes ... tobook.htm

Ima li neko info kada ce da se pojavi ova knjiga?
    Ivan Mandic
    www.spotkg.com
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Knjiga Auto dijagnostika

Originally posted by imandic
    http://www.mikroelektronika.co.yu/domestic/product/books/auto/autobook.htm

Redakcija kaže za najkasnije mesec dana.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Vi stvarno mislite da ce to biti neko posebno kvalitetno izdanje? Oni samo prepisuju jer nisu u stanju nista sami da napisu. Lakse je nauciti neki strani jezik nego cekati debile da nesto pokradu i prevedu.

Comment

• maki
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 878
        • Budva, CG

da znas da je istina,samo korice dobro izgledaju,a unutra je onaj najnekvalitetniji zuti papir a slike ako ih i ima su crno bijele i 2cm x 2cm

imam ja jednu knjigu,knjiga o autu izdanje 1979 ljubljana,ima sve do najmanje sitnice objasnjeno i ilustrovano,a papir je masni i slike su u koloru dobrog kvaliteta,to je tata kupio i vjerovatno je skupo platio, cim vidis cijenu 11 eur odma znas kakvo je,i da ce se raspast poslije par prelistavanja
        HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

dranix je u pravu 100%,
          U situaciji u kojoj su ljudi i zemlja, bolje ista nego nista.
          Boost or bust...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by dranix
            Vi stvarno mislite da ce to biti neko posebno kvalitetno izdanje? Oni samo prepisuju jer nisu u stanju nista sami da napisu. Lakse je nauciti neki strani jezik nego cekati debile da nesto pokradu i prevedu.
            Čovek pitao ja nazvao Inače j bila na Spensu jedna knjižara gd si mogao onako lepo pregledati knjige pa vidiš jel ti treba ili ne. Komšijin sin je autoelektričar i imaju dijagnostiku ali nema baš neko znanje iz motoristike. Ja sam ga uputio tamo ali ako je pogodio knjižaru kaže da nema skoro ništa. Ima li neki link o takvim knjigama, ono da se naruči u papirnom ili elektronskom izdanju?

https.autogas.rs

Comment

• Nenad
              CBC Senator XXL
              • 06.01.2005
              • 1364
              • BBgd/Mow

Originally posted by Dora
              Originally posted by dranix
              Čovek pitao ja nazvao Inače j bila na Spensu jedna knjižara gd si mogao onako lepo pregledati knjige pa vidiš jel ti treba ili ne. Komšijin sin je autoelektričar i imaju dijagnostiku ali nema baš neko znanje iz motoristike. Ja sam ga uputio tamo ali ako je pogodio knjižaru kaže da nema skoro ništa. Ima li neki link o takvim knjigama, ono da se naruči u papirnom ili elektronskom izdanju?
              Na Engleskom?
              Boost or bust...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Nenad
                Na Engleskom?
                Mislim da bi više odgovarala na srpskom ali neće ni ovo da škodi ako imaš.

https.autogas.rs

Comment

• Nenad
                  CBC Senator XXL
                  • 06.01.2005
                  • 1364
                  • BBgd/Mow

Knjige samo o kolima:

Barnes&Noble
                  Autospeed

Od svih njih kupujem, nikad nijedan problem, dostavljanje po izboru od parcel service do obicne poste (jeftinija varijanta)
                  Boost or bust...

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Nisam hteo da omalovazavam niciji rad. Znam sigurno da je doticna firma prepisivala clanke iz Elektora legalno ili ilegalno nema veze ali sa zakasnjenjem od desetak godina. Cemu onda internet ako treba da se ceka da stvari zastare da bi se informisalo o necemu. Slazem se da su i knjige i sve ostalo skupi ali ne postoji jevtin hobi. Sve zivo se piratizuje pa tako i elektronske forme svega i svacega a to ne kosta nista kad vec imate internet (ili barem pc). Znanje bar engleskog jezika je taj chip koji mora da se plati da bi internet i sve vezano za tehniku bilo dostupno. Neka mi niko ne kaze da je biti Balkanac hendikep jer sve moze dosta brzo da se nauci. Ja sam ucio ruski u skoli kao prvi jezik i veoma malo engleski a sada znam francuski, nederlandski, i naravno engleski. Misli li neko da sam to naucio za ovih 10 godina provedenih u Belgiji? Da, samo nederlandski, posto je to prilicno lokalni jezik.
                    Mislio sam samo da se ne nadate da ce neko da napise "bibliju" pa da ce samo onda biti dovoljna da se iz nje sazna sva mudrost sveta. Mora se pratiti i citati (uciti) svakodnevno da bi se postigao neki nivo znanja. Preko noci ne ide nikako.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by Nenad
                      Knjige samo o kolima:

Od svih njih kupujem, nikad nijedan problem, dostavljanje po izboru od parcel service do obicne poste (jeftinija varijanta)
                      Tenk ja proslediću, mada se očigledno ne snalazi sa internetom jer sam čak i ja iz prve pronašao ono što mu treba otprilike a to je samo upoznavanje.
                      Samo sam napisao knjiga ubrizgavanje
                      http://www.autotehnika-dsn.co.yu/KNJIGA ... ?offset=10

Možda još nekom zatreba..

https.autogas.rs

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Re: Knjiga Auto dijagnostika

Originally posted by imandic
                        http://www.mikroelektronika.co.yu/domestic/product/books/auto/autobook.htm

Pre cetiri dana sam se zatekao u Balkanskoj ulici(u BG-u naravno) i setim se da je tu "Mikroelektronika".Udjem kroz neki prolaz u dvoriste(nije bas reprezentativno izgledalo,ali to nije ni bitno) i dodjem u (male)prostorije Mikroelektronike.Neka dva muchenika sede i cackaju neke stampane ploce.
                        -"Zdravo momci"
                        -"Zdravo"
                        -"Da li imate knjigu..."
                        -"Cek` da vidimo..."
                        Proturio momak glavu kroz neke kruzne stepenice i pita:
                        -"Sta je sa knjigom..."
                        Oni od gore(sefovi valjda):
                        -"Ma nema,bre,bice sledece godine"
                        I tako...

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Bilo kakva literatura je bolja od nikakve. Jedan od problema s literaturom pisanom od strane inzenjera je da nije zasnovana na dugogodisnjem radu na popravljanju i prakticnom rjesavanju problema.
                          Jezik i pristup dijagnostici koji se koristi je daleko od onoga koji govore i koriste radni mehanicari. Vrlo cesto suhoparan, teoretski i bez direktnih i prakticnih uputstava o vrhunskoj dijagnostici.
                          Bar u mom iskustvu, ne zelim biti predrasudan prema autorima iz Autotehnike.
                          Vjerojatno cu naruciti jednu knjigu da pogledam o cemu se radi.

Stara podjela na elektricare i mehanicare je totalno nedostatna i te dvije discipline ce morati biti objedinjene. Dijagnosticar ce morati biti podjednako potkovan u obadvije domene. Prvi problem je da ce netko morati uciti ucitelje, a drugi da ce sve to kostati.

Dranix je dobro napisao da ne postoji Biblija te vrste. Morat ce se investirati u znanje, opremu i shvatiti da je to kontinuirani proces koji nema kraj. Poucavanje unikatne mjesavine teorije i prakticnih metoda je jedini nacin da se poducava buduci dijagnosticar. Razumijevanje operacionih principa mora biti poduprijeto prakticnim metodama analiziranja i upotrebom suvremenih dijagnostickih instrumenata.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Mora se pratiti i citati (uciti) svakodnevno da bi se postigao neki nivo znanja. Preko noci ne ide nikako.
                            potpisujem. pogotovu danas kada se cikusi primene novih tehnologija sve vise ubrzavaju.

amazon.com ili amazon.co.uk imaju poveliki izbor knjiga.

direktno od proizvodjaca, ima na bosch.de poveliki spisak.

internet je prepunu veoma svezih i korisnih informacija, na raznim jezicima- narocito na nemackom i ruskom (ruski su vrlo detaljni, dubinski potkpreljeni objasnjenjima).

naravno ima nesto i na engleskom, bar za nuzni pocetak da se odskrinu vrata.

na srpskom je to shodno opstem tehnickom nivou vrlo malo i rudimentarno, isto i na hrvatskom (mozda za nijansu obuhvatnije) ali i to je uglavnom nivo zastarelih informacija.

poznavanje nekoliko jezika i vestina upravljanja internet resursima (pretragom) mogu da omoguce i bez cekanja na domace knjige pristup svim relevantnim saznanjima danasnjice.

skoro svaka informacija koja se pozeli postoji na internetu, cak i kada se posle veceg truda pomisli da je nema, ona je "tu" negde i samo ceka da se iskopa. traba imati srece i biti uporan, ogromni okean informacija.

cekati na domace resurse razvoja (prevodjenja) iz mog iskustva je cesto neefikasan proces, barem kada je tehnika u pitanju to su obicno zastarele informacije.

svakome, kao i sebi, uvek preporucujem da ulozi malo dodatne energije za savladavanje dopunskih jezika (3 -4 su savim dovoljna za pocetak), stete nece biti a potencijalna korist se visestruko isplati kada zatreba..iz iskustva.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Da i ja napisem koju !
                              Slao sam jesenas mail tim likovima iz mikroelektronike, odgovorise mi,
                              samo jos neke ilustracije autor da doda pa ce da izadje knjiga !!! Od to
                              doba u vasioni su se odigrale mnoge neverovatne promene (citiram Dj.
                              Balasevica). Javice mi na mail kad izadje knjiga pa cu da razglasim na forumu, ne brinite.Niko ne spominje da kod autotehnike ima jos knjiga,
                              kupio sam nedavno -Kompjuterska dijagnostika-,...za pocetak nije lose,
                              iako sam vise ocekivao, puno prostora su potrosili na objasnjenje sta ce
                              ispisati na displeju uredjaj koji oni prodaju,a o ostalim proizvodjacima ni
                              reci.Uglavnom, za 900din ne treba previse ocekivati. Cak pise na racunu da ste
                              kupovinom kod njih stekli pravo da se sa njima konsultujete o svojim problemima u radu, hm ...???
                              Pa tako, Valentova skola autodijagnostike je jedinstvena, retki su takvi
                              entuzijasti koji imaju i znanje,nadam se nastavcima, svaka cast i ostalim
                              ucesnicima.

Pozdrav forumasima !
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                              X