Molim pomoc u preliminarnoj dijagnostici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Molim pomoc u preliminarnoj dijagnostici

Da malo "peglam" i ovdje...

Ovo ce biti nesto kao kviz, sa jako puno nepoznatih, i nemojte misliti da vas testiram, nego trazim neko logicno lociranje problema...

Prica ide ovako, jedna strana firma u SA prodaje Renault Lagunu, 2002 god., 102.500 km na satu, motor 1.6 benzin (vjerovatno i nemaju nista osim 16v...). Pocetna cijena je OK, ali... Drugarica iz te firme mi je saznala od ljudi iz voznog parka (to moze biti i "odvlakusa" od auta na koji je neko od njih zapikirao...) da imaju problem s njom jos od kupovine... Citiram: Laguna ima problem od same kupovine da se na cistu miru ugasi-nijedan servis nikada nije otkrio razlog,a auto nije udaran.

E sad, pretpostavicemo da mi rekose istinu o tome, ali ne znam koliko je cesto to gasenje... Ni kada se desava, ni kako prodje, ni kako u servisu nista nije nadjeno, nikakav trag...

Zna li iko ima li taj motor neki znani problem sa "ponekom" upravljackom elektronikom ? Sta bi moglo biti po srijedi ? Kako bi se eventualno to moglo razrijesiti, koliko bi to ugrubo trajalo, koliko bi kostala najskuplja varijanta (pretpostavljam da bi kupovina novog "CPU-a" bila najskuplja)... Ima li toga na otpadima u "karambolima" ? Itd...???

Ne stidite se duzinskih tirada, naravno ko ima vremena da raspreda nasiroko...
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

..verovatno njihova boljka-uzasna el.instalacija...iz mog licnog iskustva,obicno je problem u losim kontaktima,zuljanju zica o karoseriju itd...kad auto se ugasi,nesto mora da kaze iz memorije ili aktuelnih vrednosti...nema tu madjija...pozdrav

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Ma i meni je to malo cudno, da bas nista ne prijavi... Mada je moguce da je nesto i prijavljivala, a da ovi to nisu znali otkloniti... Hmmm, moracu pokusati vidjeti u kojem servisu je radjena, pa da "konsultujem" njihovu "memoriju"...

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Jedan moj prijatelj koji zivi u Nemackoj je pre nekih 5-6 god. imao slican problem sa Vectrom A, 2.0 16v Eco Tec motor(bila je jedna od poslednjih serija Vectre A).Kupio je polovnu na nekom placu i od pocetka je imao isti problem.Desavalo se da se iz cista mira ugasi,bez nekog pravila.Recimo,vozi auto-putem 120 i odjednom se ugasi.On stane,prodje minut dva,upalis i teraj dalje.Jednom me je zvao kad mu se to desilo u Srbiji,ali taman kad sam dosao i poceo da gledam da li radi pumpa i sl. problem nestane.

Ludeo je od toga,obisao raznorazne servise po Nemackoj,menjali mu par puta senzor bregaste("dijagnostika je tako pokazala"),ali nista.

Resenje problema je nasao slucajno i to na nekom nemackom forumu na net-u:u pitanju je bio neki los lem na kutiji od osiguraca ili tako nesto,ne secam se bas tacno.Znam da nije bio nikakav relej u pitanju.Uglavnom,bilo je negde ispod table u kabini.Dakle,desilo se jos nekom,ocito fabricki propust...Kad je to prelemljeno,problem nestao!

Jesi li ti probao da procunjas po nekim Reno forumima?
        Ako takav problem stvarno postoji na autu,moze da te izludi samo tako...

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Malo sam ovdje na Renault odjelu gledao, ali nisma bas nista konkretno nasao...

Uglavnom, ne treba mi bas sekiracija tog tipa, posebno ako je nesto banalno, a da ga guram... Bice da cu preskociti tu ponudu... Iako mi je Laguna zapela za oko...

Comment

Working...
          X