Seat Toledo 1.8 - Trese kad je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GaD
    CBC Član
    • 15.08.2005
    • 74
    • Podgorica

Seat Toledo 1.8 - Trese kad je hladan

Znaci kao sto se iz naslova vidi Seat Toledo 1.8 - 90KS 1994 godiste.

Kad upalim (na benzin) auto ujutro auto bas dobro trese na ler, kad mu polako dajem gas osjeca se kako drhti dok ne predje nekih 3000 obrataj onda se i ne osjeca. Kad se auto zagrije lijepo tiho i smireno radi. Nisam testirao koliko trosi benzina ali mi se cini da trosi dosta (plina iskljucivo kroz grad 14 litara, a bas ga vozim normalno ne natezem ga cesto)

Da napomenem, kad upalim auto ujutro na plin auto radi normalno. Znaci pretpostavka je da nije do struje.

Koliko sam citao ovdje ima slicnih problema ali ne bas istih, zato bih vas molio da mi date neki komentar.

Hvala !

to je motor sa monopoint ubrizgavanjem.treba da odes u neki dobar servis gde rade ciscenje injektora.Injektori se ispituju na posebnom aparatu gde se proverava vise parametara karakteristicnih za njihov rad-i to mora tako da se radi.Sipanje sredstava za ciscenje u rezervoar ti ne bih preporucio.Zameni filter za gorivo ako postoji.

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

Da monopoint ubrizgavanje. Filter je mijenjan ljetos, tako da ne bi trebalo da je do njega.

E sad danas mi rece jedan lik da moze da bude do: dizne (jel moguce da ima samo jednu? ), protokomera, davac temeprature (inace jedan sam mijenjao, onaj sto se nalazi na racvi.Inace bio je problem i prije toga).

Probacu da vidim nekog ok majstora za ciscenje injektora. Mozes li mi samo reci kolika je cijena toga ciscenja ?

Comment

Ne znam,zavisi od servisa.Oni uglavnom svi imaju ultrazvucnu kadicu za ciscenje,ali aparat na kome se injektori ispituju posle ciscenja je nazalost malo redja pojava.Bez toga nije kompletan tretman i rezultat je-nepoznat.
        Da,ima jednu diznu u kućištu leptira.
        Koja je oznaka motora ADZ ili ABS?
        Svećice koje i kad su menjane?
        Da li se pali MIL (check engine) lampica?

Comment

• GaD
          CBC Član
          • 15.08.2005
          • 74
          • Podgorica

Oznaka motora ABS. Svjecice NGK V-Line, stavljene prije 2 godine, predjeno nekih 20.000-30.000. Ne pali mi se nikakva lampica, ako ja imam uopste neke takve lampe.

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

Nakaci ga na komp, pa vidi dal ce reci nesto. A to ti ispise na delu gde ti je bord komp.
            Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
            Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
            Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• APOGEE
              CBC Senator
              • 01.06.2005
              • 243
              • Beograd, Vracar

Ako si prethodnu voznju zavrsio na plinu a palis ga na benzin, logicno je da u pocetku lose radi zbog toga sto ECU pamti parametre od zadnje voznje (na plinu) pa tek kad se masina zagreje a komp posle izvesnog vremena sam podesi na nove uslove i onda bolje radi. To je stara i cesta prica na forumu, kod mene narocito se oseti kad predjem sa plina na bendzu. Cak ispada da na plin ide super a na benzin ko q..c.

Obicno mi je potrebno da predjem oko 15-ak km. da se komp prilagodi novom gorivu i tek onda se vidi kako u stvari ide mnogo bolje kad radi na benzinu.

Potrosnja od 14 litara u gradu je ok.
              Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• GaD
                CBC Član
                • 15.08.2005
                • 74
                • Podgorica

Mislim da nije to problem vozio sam ga npr 20km navece na benzin ugasim ga ujutro ga upalim i opet zeza dok se ne zagrije. Nemam vremena od posla da odem do majstora ali vidjecemo sto je problem

Comment

• APOGEE
                  CBC Senator
                  • 01.06.2005
                  • 243
                  • Beograd, Vracar

Hebi ga, da li si ikada menjao lambda sondu posto je auto relativno star. Oce i ona da zeki i pravi probleme dok je motor hladan.
                  Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• GaD
                    CBC Član
                    • 15.08.2005
                    • 74
                    • Podgorica

Jos nisam stigao da odem do majstora. Inace lambda sonda ne radi odavno cak mislim od pocetka kupovine auta ali se ne sjecam da je pravila problem.

Inace ovih dana cu uraditi dijagnostiku na Texi (http://www.texa.it ), koliko se sjecam prosli put je pirjavljivao : Labda sondu, i Hall nesto ne znam ni sam....

Comment

Working...
                    X