Lambda sonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Lambda sonda pocinje da funkcionise tek kada se ugreje. Na kratkim relacijama ne moze da se primeti da li ona radi ili ne!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Ogi
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 309
      • Beograd
      • Hyundai i30 1,4

To merenje o kome vi pricate bi bilo ok u nekim normalnim okolnostima ali ne u drasticnim kakve su ove u kojima se nalazi moj auto. Kada je potrosnja tako drastcna, nije potrebna nikakva posebna filozofija da bi se videlo da nesto nije u redu. U takvoj situaciji se covek moze osloniti i na kazaljku, evo za 40km ona je presla pola puta od sipanja a sipao sam oko 11.5 litara. Znaci, uzas. Necu ni 100 preci sa toliko. A realno, moj auto u najgorem slucaju, po gradu, po meni ne bi trebalo da trosi vise od 8l.

Comment

• Saby
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 408
        • Horgos

znaci lako je, spojis bele sa belom, signal i masu, i cao. bas lepo pise u uputstvu. zice ne moze sve da se leme, zato se dobijaju one spajalice na krimpovanje
        Fun starts @ 3000 RPM
        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Ma ja otisao danas kod prvog elektricara ali on to ocigledno nije nikada radio i kaze mi kao moze on to meni da uradi ali ne zna koju belu da spoji sa kojom... i ja kao vazi, ok, odem i pozovem prijatelja. I on mi kaze da je apsolutno nebitno koja bela ide sa kojom. Sve mi je bilo jasno, ovaj veze nema i nikada to nije radio. On cak ne zna ni kako radi lambda a elektricar je!!! A ovaj prijatelj je ekonomista a odmah mi je rekao koja zica za sta sluzi. Tako da cu najverovatnije otici do njega jer je on to sam uradio na svom autu.

Jedino me brinu te spajalice i to, da li ce moci to sve da se namesti kako je zamisljeno... i sta ako ne bude moglo... je l' se te zice spajaju kao bilo koje druge zice (na primer kao zice od slusalica recimo), uvrtis ih onako jednu oko druge ili... ? Pretpostavljam da u tom slucaju te gumice, spajalice sluze samo za izolaciju, mislim ne verujem da one sluze za spajanje...

Comment

• Miki-BG
            CBC Član
            • 19.10.2007
            • 52
            • Beograd

Razmisli da li ti se isplati da rizikujes i mozda nesto unistis ili napravis kratak spoj ? Bolje idi kod drugog elektricara. Neka ti uzme i 20eur za montazu sonde nego da imas stetu od 50eur + tih 20eur sto ce te posle izaci 120eur.
            Taj elektricar nije jedini u gradu. Ima ih jos mnogo i potrazi po oglasima, neka ti clanovi foruma preporuce servis (na PM ako treba).
            Ja sam nailazio na elektricare koji ne mogu da srede problem sa meracem goriva na digitalnoj tabli iako sam menjao pumpu za gorivo. Ima svakakvih...

Comment

• dejo
              CBC Član
              • 18.02.2007
              • 16
              • Beograd

Javi nam da li si smanjio potrošnju kad namestiš sondu,živo me interesuje pošto i ja imam sličan problem (sa focusom) i ne mogu da ga rešim već godinu dana!(sonda na kompjuteru ispravna)

Comment

• Saby
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 408
                • Horgos

spajalice su kao cevcice, gurnes jedan kraj zice u jedan kraj, stegnes, drugi u drugi i voz, ako vec tvoj drugar radio, nek uradi, nije neki fazon uopste, bas lepo pise u uputstvu od lambde, cak je i nacrtano
                Fun starts @ 3000 RPM
                Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Ogi
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 309
                  • Beograd
                  • Hyundai i30 1,4

Bio danas kod drugara i popizdeo. ZNaci NI DA MRDNE !!! Desilo se bas ono sto je on rekao da ce verovatno biti... znaci, ne moze sraf da se pomeri ni za milimetar... citav motor se pomera ali sraf nece... tako da cu sutra da odem do nekog servisa da vidim da li oni mogu da mi odsrafe... problem je u tome sto sa okastim i onim normalnim kljucem ne moze a on nema onaj kao dugacki cevasti da ga stavi odozgo jer bi tako bilo mnogo lakse... mislili smo da isecemo sondu elektricnom pilom pri dnu pa da onda odozgo stavimo onaj kao cevasti deo (koji je kratak i nema otvor na drugom kraju i zato bi smo sekli) na koji se posle stavi kljuc pa da vrtimo odozgo... to bi on uradio ali rek'o ajde ipak bolje da probamo sutra kod majstora... pa ako nece onda cu da je secem... najbolje bi bilo bez secenja ali za to treba suplja cev koja ima otvor sa obe strane kako bi mogla da se nabije na sraf ali tako da kablovi prolaze kroz nju... i onda odozgo da se zapne... to bi nam omogucilo mnogo vecu snagu...

Ako to ne budem zavrsio ja od ponedeljka prestajem da vozim ovaj auto jer ovo nije normalno koliko trosi, znaci vise gledam u kazaljku nego gde vozim. To bi sigurno resilo problem jer je on osciloskopom i kompjuterom proverio sondu i utvrdio da zaista ne valja, daje neke leve signale koji nemaju veze sa mozgom...

I jos neki delovi mi nisu bas dobri koje je proverio time ali o tome u nekoj drugoj temi...

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Idi kod nekog ko ima brener, pa kad se zagreje, lako ce da se skine
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Ogi
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 309
                      • Beograd
                      • Hyundai i30 1,4

Ne znam sta je brener ali veruj mi da se nece lako skinuti. Znaci ne mozes da zamislis koliko smo danas pokusavali. Auto je bio vrlo zagrejan pre toga, vozio sam minimum pola sata. Stavljali smo i WD40 ali nece ni da cuje.

Comment

• Miki-BG
                        CBC Član
                        • 19.10.2007
                        • 52
                        • Beograd

Auto ne moras da grejes voznjom. Vise ces potrositi goriva. Odlicno se ugreje i u leru. Samo ga pusti i prati kazaljku temperature.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Mislim i malo dete moze namestiti tu lambda sondu....ne vidim u cemu je problem?
                          Skines staru odesces dzek sa zicama sa stare i spojis sa univerzalnom... i ostane ti sonda sa dzekom fabrickim.

Hermes...sonda saa 1 zicom je 1900din sa 3 ili 4 3300din.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

brener ... slika govori vise od 1000 reci

"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Ogi
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 309
                              • Beograd
                              • Hyundai i30 1,4

@mg Nisam grejao sa namerom nego sam isao kod coveka, vozio sam pola sata.

@M-power Posto si tako samouveren, da li prihvatas opkladu u 1000 evra da neces skinuti sondu "koju i malo dete moze da skine" ni sa jednim kljucem? Gde me cekas?

Evo danas smo imali savrsen kljuc, namenjen specijalno za sondu, ima onako rupu sa strane citavom duzinom zbog kabla, da moze da udje... i odozgo je lik pokusavao ali nece ni da mrdne... kao da je zabetonirana armiranim betonom... znaci JEDINA jos varijanta koja preostaje je pokusati sa tim brenerom i kao uspece, i moj cale tvrdi da hoce ali ja ne verujem da ce to pomoci. To bi trebalo dobro usijati ali ja ne verujem da ce to uspeti prosto zato sto tu nema vise ulja koje bi moglo da se "istopi" zagrevanjem i da pokrene navoj sonde... to je sve osuseno, zapeceno... Nova sonda oko navoja ima grafitno ulje koje sluzi upravo da ne zapece...

Ocigledno od ponedeljka prelazim u pesake a auto neka trune na parkingu jer niko nije lud da ga kupi (a ja sam visoko moralan covek koji ne bi takvo go*no ni prodao nekome) jer ja tolike troskove benzina (a i svega ostalog) ne mogu da podnesem.

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Originally posted by Ogi

@M-power Posto si tako samouveren, da li prihvatas opkladu u 1000 evra da neces skinuti sondu "koju i malo dete moze da skine" ni sa jednim kljucem? Gde me cekas?
                                Privatam
                                Danas ne mogu...moj auto je na kanalu ali sutra si dobrodosao
                                PS: Vi je zavrcete a ne odvrcete .....sorry
                                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X