ima li auto iz naslova kompjuter, upravljachku jedinicu ili kako se vec zove...
josh pre 3-4 godine mi rekoshe da treba da odvezem auto da se proveri kompjuter, da se neshto nashteluje da bi bolje radio motor i kazhu vidi se ako neshto nije uredu... to kao treba da se radi redovno... i ja nikako da odem.. elem, ovih dana cu definitivno otici (zbog nekih kvarchica - to je za drugu temu), al' neshto sad razmishljam zbog godishta da l' ovde uopshte ima kompjutera.. ne secam se da sam vidjao neke konektore.. dodushe nisam mnogo ni zagledao.. da ne bude u servisu "a gde da gurnemo prikljuchak? ..u auspuh?"
vec sam se dovoljno brukao po servisima neznanjem..
na netu sam nashao samo ovo:
...tako da upadam negde u tu grupu od '90-94., ali na toj strani nije bilo nikakvih slika, pa mi recite (ako ga ima) gde bi mogao biti prikljuchak i shta se kod ovog modela moze uraditi povezivanjem kompjutera? npr. znam da nema onog odbrojavanja servisnog intervala, jer to bih valjda primetio..
ako treba josh nekih podataka o automobilu ili ako je trebalo da prevedem onih par rechi, vichite..
hvala in advance...
pozdrav!
josh pre 3-4 godine mi rekoshe da treba da odvezem auto da se proveri kompjuter, da se neshto nashteluje da bi bolje radio motor i kazhu vidi se ako neshto nije uredu... to kao treba da se radi redovno... i ja nikako da odem.. elem, ovih dana cu definitivno otici (zbog nekih kvarchica - to je za drugu temu), al' neshto sad razmishljam zbog godishta da l' ovde uopshte ima kompjutera.. ne secam se da sam vidjao neke konektore.. dodushe nisam mnogo ni zagledao.. da ne bude u servisu "a gde da gurnemo prikljuchak? ..u auspuh?"

na netu sam nashao samo ovo:
VAG-COM will work with most Volkswagen and Audi models sold World-Wide 1994 through 2005. It will work with some cars all the way back to model year 1990. If your VW or Audi has a 16-pin "OBD-II style" Data Link Connector, VAG-COM will definitely work. If your car has the old "2x2" Data Link Connection, check if there is a wire going to each pin, as shown in the picture. If there are four wires, VAG-COM should work. If there are only three, it won't
ako treba josh nekih podataka o automobilu ili ako je trebalo da prevedem onih par rechi, vichite..
hvala in advance...
pozdrav!
Comment