Audi80 B4 ('92) - kompjuter?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AzRa
    CBC Član
    • 28.10.2007
    • 26
    • Zemun

Audi80 B4 ('92) - kompjuter?

ima li auto iz naslova kompjuter, upravljachku jedinicu ili kako se vec zove...

josh pre 3-4 godine mi rekoshe da treba da odvezem auto da se proveri kompjuter, da se neshto nashteluje da bi bolje radio motor i kazhu vidi se ako neshto nije uredu... to kao treba da se radi redovno... i ja nikako da odem.. elem, ovih dana cu definitivno otici (zbog nekih kvarchica - to je za drugu temu), al' neshto sad razmishljam zbog godishta da l' ovde uopshte ima kompjutera.. ne secam se da sam vidjao neke konektore.. dodushe nisam mnogo ni zagledao.. da ne bude u servisu "a gde da gurnemo prikljuchak? ..u auspuh?" vec sam se dovoljno brukao po servisima neznanjem..

na netu sam nashao samo ovo:
    VAG-COM will work with most Volkswagen and Audi models sold World-Wide 1994 through 2005. It will work with some cars all the way back to model year 1990. If your VW or Audi has a 16-pin "OBD-II style" Data Link Connector, VAG-COM will definitely work. If your car has the old "2x2" Data Link Connection, check if there is a wire going to each pin, as shown in the picture. If there are four wires, VAG-COM should work. If there are only three, it won't
    ...tako da upadam negde u tu grupu od '90-94., ali na toj strani nije bilo nikakvih slika, pa mi recite (ako ga ima) gde bi mogao biti prikljuchak i shta se kod ovog modela moze uraditi povezivanjem kompjutera? npr. znam da nema onog odbrojavanja servisnog intervala, jer to bih valjda primetio..

ako treba josh nekih podataka o automobilu ili ako je trebalo da prevedem onih par rechi, vichite..

hvala in advance...
    pozdrav!
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Najverovatnije ima ECU.
    A koji je motor u pitanju?
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• AzRa
      CBC Član
      • 28.10.2007
      • 26
      • Zemun

2.0E... znachi 2000 kubika.. e sad, koji je tip ubrizgavanja, koliko cilindara itd., to vec ne znam.. ako znate kako bih to mogao da saznam... ima oznaku ABT ako to neshto znachi.. btw, zna li neko shta mu znachi ono slovo E? neshto posebno ili to samo onako stavljaju... i da dodam i to.. troshi bezolovni...

Comment

• jevrem
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2006
        • 948
        • Smederevska Palanka
        • A4 2.0TDI quattro

Taj motor ima 4 cilindra.
        U to godiste su se ugradjivala tri vrsta motora od 2.0
        kod motora snaga
        ABT 90ks
        ABK 115ks
        ACE 140ks

Svi imaju ECU i konektor za dijagnozu.
        Konektor je najverovatnije smesten u motornom prostoru sa vozaceve strane u plasticnoj kutiji koja se nalazi odmah do prednjeg vetrobranskog stakla.

Comment

• AzRa
          CBC Član
          • 28.10.2007
          • 26
          • Zemun

ok, onda znachi teram na dijagnostiku, pa cu vec tamo videti shta mozhe da se odradi preko kompa.. nego, komshija me upucuje u neki servis, kazhe dijagnostiku ce mi uraditi za dzh., a koliko se secam pre nekoliko godina se to placalo recimo neshto tipa 1000din... o chemu se radi? to vishe dijagnostichka oprema nije tako retka, pa pala cena ili..?
          ..ili je to verovatno samo kontrola besplatna, pa ako bude trebalo neshto da se shteluje to ce mi naplatiti..? i naravno ako budem onda kod njega radio i neke mehanichke popravke.. chisto da znam otprilike kako tu stoje stvari, nisam u toku...

..a hvala puno na odgovoru! ..eto sad bar neshto znam... idem odma' svima da kazhem da imam chetiri cilindra..

Comment

• Rocky Balboa
            CBC Veteran
            • 11.06.2007
            • 165
            • Novi Beograd, BKII

Sto se tice naplate zavisi od servisa i majstora. Poslao sam ti na PM. Inace i audi B3 (jaje) ima komp bitno je samo koji tip motora imas tj koji tip ubrizgavanja jer sva 3 na ovom motoru su potpuno razlicita. Kao sto ti je jevrem napisao razlikuju se i po snazi.

Comment

• AzRa
              CBC Član
              • 28.10.2007
              • 26
              • Zemun

Originally posted by jevrem
              Konektor je najverovatnije smesten u motornom prostoru sa vozaceve strane u plasticnoj kutiji koja se nalazi odmah do prednjeg vetrobranskog stakla.
              izgleda jeste.. tamo gde su osigurachi... ima neshto shto bi moglo biti konektor.. proverih neki dan... ne znam kako ranije nisam primetio kad sam to otvarao.. verovatno me nije zanimalo... E, sad, josh samo da ja stignem da odem na tu dijagnostiku... a znajuci sebe moglo bi da mi prodje josh 3-4 godine.. ..a onda ima da ga guram do tamo...
              Originally posted by Rocky Balboa
              bitno je samo koji tip motora imas tj koji tip ubrizgavanja jer sva 3 na ovom motoru su potpuno razlicita.
              ovo josh nisam otkrio.. nadjoh negde da bi ono E moglo da bude od "einspritzen" shto samo znachi da neko ubrizgavanje jeste, ali koje... ako to mozhe da se odredi na prvi pogled pod haubu, ima jedna fotka u ovoj temi.. http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=20510 (skrolujte do 2. slike) pa pogledajte ak' znate... ako ne, saznacu vec nekako... josh jednom, hvala svima..

Comment

• jevrem
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2006
                • 948
                • Smederevska Palanka
                • A4 2.0TDI quattro

Pogledaj u vozackoj kako ti glasi broj motora i prva tri slova bi trebala da ti oznacavaju kod motora, ako nesto nije menjano

Comment

• AzRa
                  CBC Član
                  • 28.10.2007
                  • 26
                  • Zemun

to sam valjda vec napisao gore u drugom postu.. abt, ali da vas vishe ne davim, izgleda da sam konachno otkrio tip ubrizgavanja... mono-motronic 1.2.1 ..josh kad bi meni to neshto znachilo... predpostavljam da je to neko mono-point iliti single-point ubrizgavanje.. i izgleda da ima neke veze sa boschom...

eto, mislim da je tema sad kompletirana..

Comment

Working...
                  X