pali se i gasi,da li se problem resava resetovanjem komjutera? FORD MONDEO 1.8TD.pomoc
srs treperi lampica
Collapse
X
-
spirala ti se nalazi ispod volana u okrugloj plastici volan moras da skines i videces je ali ti je slaba vajda ako se ne razumes ili nemas nekoga ko se razume malo u elektriku i unimer da vidi gde je prekid ja sam to radio na mom fordu pa znam o cemu je rec, ali moze da se popravi. Javi sta i uradio
Ne sme malo da se razume u elektriku već mora da bude apsolutno siguran šta radi i ispoštuje proceduru.Odlazak u servis je neminovan.I pored dobre namere da daš savet ne možeš predvideti šta nestručno lice može da uradi.bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment
-
-
//Edit nema potrebe da se citira post iznad
Mozda nisam bio najjasniji ne pricam o intervenciji na air bagu nego na spirali u cilju provere iste da bi se ustanovilo da li je u prekidu, air bag se skida sa volana i on se ne dira. ali ako ne zna sta treba da se radi bolje da ne radi nista.bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment
-
-
i onda da zameni sam?
Sve samo da se zaobiđe ovlašćeni servis i ugradnja novog,originalnog i odgovarajućeg dela.Ček da vidimo,uradi sam varijanta sa odlaskom na otpad kao vrhunskom poslasticom?Nećemo se tako igrati pogotovo u ovom slučaju!Nema ljutiš!
Evo upravo sam obnovio gradivo i kaže da intervencije sa korišćenjem multimetra i kratkospojnika za utvrđivanje kvara na komponentama SRS Airbag sistema apsolutno nisu dozvoljene jer mogu da dovedu do detonacije jastuka!Zašto,to nije ova tema.
ili
Ovaj indikator svetli određeno vreme kada se da kontakt u bravi jer sistem tada sprovodi samodijagnostiku svih komponenti (proverava sam sebe) nakon čega se indikacija isključuje.Takođe obaveštava vozača pre vožnje na prisustvo SRS Airbag sistema u vozilu.Zbog pouzdanosti ide se dotle da se nekad ugrađuju i dve lampice u isto kućište tog indikatora.Pojavljivanje SRS Airbag indikatora u toku vožnje odnosno kada nije u pitanju samodijagnostika sistema UVEK predstavlja izjavu kvara na bilo kojoj od komponenti sistema.Na kojoj to se ustanovi u servisu priključivanjem na odgovarajući dijagnostički uređaj-skener.Ovo je objašnjeno i u uputstvu od auta!
Comment
-
Comment