Raspao se protokomer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remark
    CBC Član
    • 05.06.2007
    • 82
    • Novi Sad

Raspao se protokomer

Pogadjate... da da zbog detonacije od plina. E sada, gde moze da se nabavi, ko radi sa time? Cuo sam da postoji varijanta da ne mora da bude originalni vec da postoje neki proizvodjaci koji prave ove stvarcice pa bude dosta jeftinije od originala. Zna li neko nesto o tome?
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

bilo je reci, ima onaj lik na avali ako se dobro secam, recimo za stilo jtd bosch 150eur a kineski 100eur.....

011 8651069
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• remark
      CBC Član
      • 05.06.2007
      • 82
      • Novi Sad

Iz mog protokomera je u filter vazduha upala neka metalna mrezica, kao sace i dva-tri delica plastike. Kad bi to sve vratio na mesto-zalepio da li bi imao funkciju? Sta radi to metalno sace, da li je povezano sa elekronikom nekako i sta bi mogao da uradim?

Comment

• remark
        CBC Član
        • 05.06.2007
        • 82
        • Novi Sad

Ovako izgleda: http://www.mengenmesser.de/webshop/prod ... dacad9f050

Comment

pa to je mogla samo detonacija gasa da izbije mrezica je zastita od krupne necistoce nema veze sa elektronikom.Nemoj da kupujes deo koji nije originalan,nije u pitanju prosta stvar uopste.

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

Imao sam taj auto 3 godine i taj protokomer radi extra u odnosu na bosch-ove koji kao da su napravljeni da crkavaju... (i otimaju novce)

sada trenutno na alfi vozim kineski (da ne kazem ruski) protokomer koji radi ispravno i ne pravi probleme za sad, evo vec 15 hiljada.

mala je verovatnoca da ces naci zamenu, osim na otpadu u vidu polovnog.
            Ako auto radi, tj protokomer funkcionise ne diraj nista i vozi ODMAH kod majstora za plin da ti popravi instalaciju.

ako je pak crkao odma zoves VELAUTO u BG i pitace te broj sasije, koji im izdiktiras i oni ti kazu koliko kosta nabavka novog dela i koliko se ceka ako ga nemaju na stanju.

lagarije simulatori emulatori i "slicni" zlotokomeri, njaa, ne , zaboravi, preskoci, ne radi, mamipara itd.

Taj motor je fenomenalan, 1 bregasta 16 ventila izuzetno miran stabilan kultivisan , ravna kriva obrtnog momenta, ne cuje se da radi. Zasto zaboga onda na isti staviti obican VENTURI plin sa slavinom ? kad je lambda kontrola "samo" 100e skuplja... da ne govorim o nekom sekventu ne daj boze, pa to je "metalna grana"

Eto, nije se isplatilo...

pozz

RAle

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Probaj prvo na otpadu, dosta novca ces ustedeti, a u Velautu se delovi cekaju dosta dugo.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• remark
                CBC Član
                • 05.06.2007
                • 82
                • Novi Sad

Ehhh danak neiskustvu. Pre ovog auta vozio sam Golf 2 na plin sa kojim pojma nisam imao sta je detonacija. I nisam znao sta sve moze da se dogodi. Mada bio sam extra zadovoljan ugradjenim plinom sve dok nisam pozajmio auto poznaniku a on mi ga vratio i kaze: "ne radi bas dobro na benzin... " ufffffffff!!! Inace, za motor si u pravu, stvarno jako lepo ide i ravnomerno povlaci, odaje utisak kao da ima vise od "samo" 90KS.

Ono sto me trenutno interesuje je da li je mozda moguca popravka ovog protokomera, ako samo treba vratiti/zalepiti plastike i ono metalno sace:

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

probaj da vratis i zalepis, verovatno nece biti gore stanje nego stoje sada.

ako se pokaze da radi, ostavi i planiraj (narucuj, skupljaj lovu...) da ipak zamenis za novi/ polovni ispravan primerak koji nije ostecen.
                  ovaj je nacet i ponovo ce se dogoditi ovo sto je sada samo je pitanja kada, makar se samo odlepi.

elektronika je obicno na vrhu, u posebnom delu (kapsuli) zalivena i ona ne bi trebala da je ovime ostecena.

pregledaj samu zicu merenja (na kojoj se zapravo meri) da nije ostecena ili njeni nosaci.

ako jeste ostecena, nema druge do hitne zamene za novi komad. (novi ili polovni svejedno).
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• remark
                    CBC Član
                    • 05.06.2007
                    • 82
                    • Novi Sad

Nasao sam polovan, ali od 1.8i motora (moj je 1.6i). Potpuno isto izgledaju sem oznake na njima. Sta sad? Da li mislite da moze normalno da radi i sa tim?

Comment

• Gumetina
                      Banovan
                      • 12.12.2004
                      • 1082
                      • Novi Sad

Ne.

Sta kazu u VelAutu ?

Comment

• mitsub
                        CBC Početnik
                        • 27.12.2007
                        • 1
                        • Novi Sad

Takodje imam pomenutu Carismu 1.6 98 god 90PS i planiram da ugradim plin, ali posle tvog iskustva ne preostaje mi nista drugo nego da skupljam pare za sekvent, iako je metalna grana, sto mi je majstor i preporucio. Sto se tice protokomera probaj da vidis u Japan autu u Novom Sadu, mada i ako imaju verovatno ces da cekas bar mesec dana dok stigne, a dotle probaj da ga zalepis.

Ako ti nesto znaci postoji otpad na izlazu iz Sapca koji drzi samo japance, kad nadjem broj postavicu ga jer mislim da ti je to deo koji se pokvari jednom ili ni jednom(naravno ako izuzmemo nestrucnu ugradnju gasa) i da ti je bolji orig. polovan nego da se izuvas za nov a jos da ne znas da li je original.

Delim tvoje misljenje po pitanju utiska da je motor bar 30% jaci nego sto je stvarna snaga a to zahvaljujuci izuzetnom obrtnom momentu na niskom broju obrtaja.

Comment

sto se tice tog saca moram da se ogradim ono nije sasvim ni pasivna komponenta...ima aerodinamicki efekat.to sa slike ja ne znam sta je a sasvim sam siguran da se ne moze popraviti i vratiti na auto

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

stvar sa plinom seze dalje, nije to samo, metalna grana, i najjeftiniji plin, nego je i nestrucno ugradjena falsh roba, naime, imam drugara koji na svojoj hondi 16v jedna bregasta, plasticna grana, vozi venturi plin vec godinama bez ijedne detonacije...

isto vazi i za sekvent, ljudi se hvataju za sekvent kao za ne znam sta, nije ni on svemoguc ni savrsen sistem, i tu postoji falsh i nestrucan majstor.

ja bi te samo zamolio da slikas svoju instalaciju i postujes ovde.

cisto da se ne bi namenjao protokomera ...

ostalo oko plina preporucujem bogatu riznicu autogas sekcije da se malo preceslja i informise

Comment

• remark
                              CBC Član
                              • 05.06.2007
                              • 82
                              • Novi Sad

Operacija uspela -> pacijent preziveo!!! Svi delovi vraceni na mesto i zalepljeni Bison montage gitom, ono metalno sace sam pazljivo razvukao na oblik koji treba da ima. Sve radi normalno, nisam primetio nikakve probleme. A taman nadjoh polovan za 100e i skoro da ga kupim...

Sto se tice ugradnje plina, odradjeno je max korektno i potpuno sam zadovoljan iako je u pitanju venturi (Dora). Do detonacija mislim da je dolazilo zbog neispravnih svecica sto sam tek sada konstatovao, zazor je bio preko 1.5mm Kupljene nove odgovarajuce NGK pa se nadam da do detonacija nece vise dolaziti.

Comment

Working...
                              X