Kako uraditi dijagnostiku za AR 75 v6 2.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojan77
    CBC Veteran
    • 05.08.2006
    • 179
    • Jagodina

Kako uraditi dijagnostiku za AR 75 v6 2.5

Dali neko zna kako se radi dijagnostika za navedeni auto.U Auto dati pise da ne postoji dijagnosticki prikljucak.
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Pomocu dobrog majstora.
    Sta bi ti da dijagnosticiras?

Postoje neki stari merni instrumenti pomocu kojih se moze ustimati bilo sta. Mislim pre svega na ubrizgavanje goriva i paljenje. Sta drugo?

Ako mnogo trosi ili su sjebani karburatori ugradis gas i bog te veselio. Ima da ide za svaku paru.
    Nije jasno jer nisi rekao koju vrstu ubrizgavanja goriva ustvari imas jer ima razlicitih verzija za taj isti (slican) motor.
    Salim se ja malo. Svaki dobar mastor ce ti za par minuta reci sta fali ali je ustimavanje mozda malo komplikovanija stvar za sta se obicno traze stariji iskusniji i specijalizovani majstori ili za tu marku ili za taj tip ubrizgavanja goriva recimo. Sa strujom je lakse a sa mehanikom jos lakse.
    Sta tebe ustvari konkretno muci? Daj detaljne podatke o autu i problemima.

Comment

• bojan77
      CBC Veteran
      • 05.08.2006
      • 179
      • Jagodina

U principu motor lepo radi ,potrosnja i nije nesto velika,s obzirom da je 2.5 sa ubrizgavanjem,nema K glavu.Hteo bih da proverim ,ukoliko je moguce,dali je dobra smesa ,protokomer ,lambda sonda ,ono najosnovnije.
      Izduvni gasovi imaju ostar ,ljut miris a katalizator je razbijen.Nije mi jasno kako uopste da proverim te stvari.

Comment

Working...
      X