Opel astraF 1.6 gasi se na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksandarpaunović
    CBC Početnik
    • 23.11.2007
    • 6
    • cacak

Opel astraF 1.6 gasi se na leru

Imam problem na astriF 1.6 motor XSZR 75kw sa ler gasom.Auto se gasi samo u vožnji na leru.Isčitana greška 0500 što ukazuje na davač brzine vozila pa me interesuje odakle dolazi taj signal.(u autodati sam našao da taj signal dolazi na pin D 10 ECU sa sa pina 7 imobilizera A162).Šta imobilizeru daje podatak(ako uopšte njemu daje) o kretanju vozila.
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

problem je najverovatnije u step motoru koji je zaprljan ili tako nešto,ne verujem da je problem u VSS senzoru

Comment

P0500 Vehicle Speed Sensor Malfunction
      VSS(vehicle speed sensor) se obicno nalazi na kucistu menjaca ili moze biti na instrument tabli gde je brzinomer povezan sajlom sa kucistem menjaca.Ima ih vise vrsta uglavnom na nekom reluktantnom principu,sta je konkretno na tom autu u pitanju ne znam.Zajednicko im je da frekvencija signala sa senzora daje podatak o brzini.
      "Reed switch type VSS" se zasniva na prekidacu koji se aktivira u magnetnom polju i to je tip senzora koji se koristi ako se VSS pokrece sajlom brzinomera.Reed prekidac je izumeo Dr. W.B. Elwood u Bell laboratorijama 1936.

Comment

• aleksandarpaunović
        CBC Početnik
        • 23.11.2007
        • 6
        • cacak

Pronašao sam sam davač VSS.Nalazi se u kilometar satu .To je jedan prolazni optokapler i operaciono pojačalo,i signal ide u imobilizer pa iz njega u ECU.Zeza optokapler,ali mi nije jasno što imobilizer obrađuje taj signal i kao da ispitam imobilizer.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Zasto mislis da greska P0500 ima veze sa gasenjem na leru?
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..imao sam svojevremeno identicnu gresku i ponasanjea identicnom automobilu...nisam ga zavrsio,vlasnik je trebao da dobije drugu tablu,tako da ne znam nastavak,ali mislim da VSS moze imati direktne veze sa gasenjem auta u pokretu...

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

ali mislim da VSS moze imati direktne veze sa gasenjem auta u pokretu...
              Narocito ako pcm misli da juri 250 km/sat.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Ako misli da juri 250km/h zasto bi ga ugasio?
                Ako "misli" da stoji pa CKP posalje signal 5500rpm onda ok ali samo da ga vrati na ler(u cilju zastite motora)
                nisam siguran da cak i ovo moze da uradi astra F ali neka bude tako

Opet ako i procita 250km/h zar ne bi javio signal out of range
                mislim ima samo 55kw x16szr(nema elektronski ogranicenu brzinu)
                a o 250km/h moze samo da sanja ako pada iz aviona

Immobilizer koliko ja znam samo proverava kod kljuca u trenutku davanja kontakta
                kada potvrdi da je kljuc ok nema nijednu vise funkciju do ponovnog skidanja sa kontakta(mozda gresim ali tako bi trebalo da radi)

U svakom slucaju ako gresim voleo bih da me ispravite da i ja naucim nesto novo
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

VSS senzor može da uzrokuje gašenje motora,samo sam prethodno izneo da treba pogledati neke banalnije stvari kao step motor jer VSS senzor će prijaviti iz 101. razloga kao npr zamenjene gume itd

Comment

• aleksandarpaunović
                    CBC Početnik
                    • 23.11.2007
                    • 6
                    • cacak

Popravio sam VSS senzor (refleksni optokapler zezo) i probao na stolu osciloskopom .On radi ali ga imobilizer blokira pa ne dolazi u ECU .Da li je potrebno neko vreme da ga pusti? ?? Što uopšte ide u imo???

Comment

• simic82
                      CBC Član
                      • 23.03.2008
                      • 15
                      • Nova Pazova

immo

Mislim da ide u imo da u slucaju kada neko proba da upali auto auto upali i ugasi ,razmislajm kao kod vw auto upali i ugasi.
                      on ilegalno upali imo vidi da je upalio (pomocu tog senzora )i ugasi !

Comment

Working...
                      X