golf 1.9 tdi problem ABS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dicman
    CBC Član
    • 05.03.2008
    • 99
    • Kraljevo

golf 1.9 tdi problem ABS

Pozdrav svima, imam problem sa golf 4 1.9 tdi 66kw, problem je sa ABS Ijer stalno svetli lampica za ABS I povremeno se u voznji upali I svira crvena lampica za kocnice, nakacio sam ga preko hex-cana I iscitao je sledece greske, kada sam usao u ABS greke su sledece:
    01044 kontrolni modul motora (ECM) kodiranje
    01314 kontrolni modul motora (ECM) system kontrole vznje defektan
    00290
    00283
    Kada sam usao u motor greska je sledeca:
    18262 CAN magistrala podataka ABS defektan,
    Naravno ove greske sam preveo iz auto date posto sun a hex canu na engleskom,
    Da li je u pitanju kompjuter ili nesto drugo, sta bi mogao da uradim. Pozz lazar
  • simic82
    CBC Član
    • 23.03.2008
    • 15
    • Nova Pazova

abs

Koliko vidim iz tih iscitanih gresaka proveri dali ima korektno napajanje modula mislim da taj auto ima osigurac za abs na plus klemi od akumulatora.
    Mada me buni to sto je napisao da je abs modul neispravan.
    u dzeku imaju cetri debele buksne proveri dve treba da su masa a dve da su plus. Poznato mi je da abs modul u audiu a6 ima problema.Uglavnom mora da se zameni elektronika na abs uredjaju.modul nosi oznaku
    xxx xxx 111a ili xxx xxx 111b, uglavnom nema komunikacije sa njim i motorni racunar nema komunikacije sa abs modulom .
    Imao sam jedan slucaj auto bio udaren ljudi stavili drugaciji abs ,kada sam uporedio prednji levi senzor se nalazio na zadnjem desnom mestu i tako puno takvih situacija sve je uredu dok ne pritisnes kocnicu kada pritisnes upali lampicu . Proveri dali je taj modul od tog auta
    sto se tice kodiranja vrlo je bitno da bi abs radio dobro,mada ako je ranije radio neverujem da je to problem.

Pozdrav!!!

Comment

• lale0
      CBC Početnik
      • 06.09.2009
      • 6
      • nis

Re: golf 1.9 tdi prrroblem

proveri ti ove osigurace na plus klemi ,mozda neki labav pa cas radi cas zeza,ja sam promenio jedan osigurac ,sam po sebi unutar njega cas provodi cas gubi spoj, znam da je krajnji ,zeleni(vw polo tdi)

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

Re: golf 1.9 tdi problem ABS

00290 kod za zadnji levi senzor
        00283 kod za prednji levi senzor

pokusaj da izvadis i ocistis senzor .
        dali si radio ista na prednjem i zadnjem kraju pa koristio cekic , ABS senzori oce da rikunu ako se lupa blizu njih , nekada rdja koja otpada sa diskova hoce da se nakupi na sensore pa upale lampicu
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
        X