Duze vremena kuburim sa autom ( audi 80, 1.6 e, monopoint), auto neravnomerno radi na leru, u voznji ne vraca gas pri promeni brzine, desava se i da sam dodaje gas- kao da se turira od 1-2 rpm: Obzirom da sam problem vec iznosio i dobio par saveta auto je isao na diagnosticu i ecu nije prijavljivao nikave greske osim da jedan od konektora nije u funciji-kabal otkacen, sto je vraceno, tps proveren, sve ok. Posle daljeg cackanja nasumice majstor mu okacio kabal sa donjeg dela kucista filtera vazduha posle cega se stabilizovao ler na nekih 1 rpm.. Vozio tako , sve ok. na prvi pogled, samo se sada na oduzimanje gasa auto zesce pobada. Majstor kaze da je u pitanju neispravan mesac vazduha. Nije mi jasno da li je u pitanju neispravan protokomer ili poseban deo protokomera i sta je uopste mesac vazuha, jer na izlazu iz filtera vazduha postoji neki senzor u plasticnom kucistu- zamislite za koji sam ja mislio da jedino komunicira izmedju protokomera i ecu-a. Ukratko ljudi da li ima mesta servisu tog mesaca ili celog protokomera, jer u prodavnici nude samo ceo protokomer i to za tricavih 300 evrica-sitinica.[/url]
problem sa protokomerom
Collapse
X
-
Ako je monopoint... on protokomer nema
Protokomer (da budem precizniji-senzor mase protoka vazduha iliti MAF senzor) ima samo varijanta sa multipoint ubrizgavanjem i K-glavom
Koje je godiste taj audi i koliko ima konja u saobracajnoj i koja je oznaka motora ?
U svakom slucaju... bez obzira na sve ovo,mesac vazduha se nalazi u protokomeru i on se ne moze posebno menjati
A sto se tice tvog problema... jer cima i kad das gas i kad pustis gas ili samo na oduzimanje gasa ?
I jer sad vuce dobro,jer radi lepo na leru,jer trosi normalno goriva ?fordclubserbia.org
-
-
-
Ovako auto je 94.god 74kw, oznaka motora pocinje sa ADA..., direktno ubrizgavanje-elektrice dizne (monopoint-moja greska), e sada i meni je poznato sta je protokomer i otprilike njegova funkcija, ali me cudi ovo mesac vazduha, a lik rece da moze da se zameni. Kad je otkacen kabal auto radi ok., manja promena zvuka motora, s tim sto ostro oduzima gas. Za potrosnju ne znam jer ga vozim po gradu-kraca cimanja, pa ne mogu da procenim. Vracao sam kabal-obrtaji odmah na 1.0- 1.5 rpm, kod promene brzine zadrzi gas na postojecim obratajima, nekad i dodaje. Dakle moze li se protokomer kod ovog tipa auta servisirati ili ne. Mozda neka preporuka ko to radi na juznoj pruzi ( Nis i okolina)
Comment
-
Comment