Nepravilan rad na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iggydrum
    CBC Početnik
    • 22.04.2008
    • 2
    • beograd

Nepravilan rad na leru

Imam renault espace 1987.god 2.2i, nemam ugradjen auto gas uredjaj, vozim ga na benzin. Kvar se manifestuje na sledeci nacin:
    - Na leru mi se cini da je ler gas nizak i non stop varira, primetno je i na uvo a i kazaljka obrtomera prikazuje neravnomeran rad
    - Kada ga ujutru upalim on kao da upali bez sauha, malo se muci, onda se ili ugasi ili sam pojaca ler gas (na jacinu na kojoj bi trebao u zavisnosti od hladnoce)
    - U toku voznje vuce dobro i ponasa se normalno osim pri veoma niskim obrtajima kada pomalo cima
    - Kada ga u voznji izbacim iz brzine on spusti br obrtaja vrlo nisko (skoro da se ugasi), pa ih onda mnogo digne, tako par puta, dok se ne smiri negde na 700-800 obrtaja, i tada nastavi sa svojim klasicnim losim radom na leru.
    - Kada stoji ugasen 10 -tak minuta, posle paljenja radi neuporedivo bolje na leru sve dok mu ne dodam gas ili ne krenem
    - Kada mu dodam gas na leru, motor ga prihvati sa zadrskom od oko 1 sekunde, dok u voznji sve funkcionise besprekorno
    Da li neko od vas moze da mi pomogne savetom kako, gde i kod koga to da resim (majstor koji mi odrzava auto kaze da to mora tako)? Da li moj auto ima tkz step motor ili neki vid motorcica ler gasa?
    Sledece stvari su servisirane na mom auto, ali je problem ostao isti, sa eventualnim neznatnim poboljsanjima:
    - dizne ciscene (doduse u obicnom servisu a ne u nekom specijalizovanom za dizne sa wynn masinama o kojima ste pisali)
    - remontovana benzinska pumpa
    - zamenjen filter za gorivo i vazduh
    - zamenjene svecice, kablovi, razvodna kapa i ruka
    - potrosnja benzina normalna (10 - 12 lit u gradu, 8 - 9 na otvorenom)
    - ulje ne trosi
    Hvala vam unapred.
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

A step motor da li je ciscen?

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Da li moj auto ima tkz step motor ili neki vid motorcica ler gasa?
      Valjda svi sa dir.ubrizgavanjem imaju.

Kad ga nadjes ,ima negde na forumu opisano detaljno ciscenje. Neki odmascivac (carb cleaner) u spreju, dok ne pocne da izlazi cista tecnost, pa onda WD 40, susenje, vracanje, a za svo to vreme skinuta klema zbog reseta kompa.
      Ili reset na neki drugi nacin, vidi detalje za tvoj auto.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• iggydrum
        CBC Početnik
        • 22.04.2008
        • 2
        • beograd

Posto sam ja totalni laik za mehaniku, da li znate nekog ko bi mogao da mi odradi to ciscenje step motora (nekog od forumasa ili nekog od ljudi koji se bave injection sistemima). Naravno da hocu da platim za te usluge. Hvala vam na savetima.

Comment

Working...
        X