Test plamenom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Test plamenom

Evo kako to izgleda kad se malo nalozi vatrica
    Ventil je na kraju ostao otvoren verovatno zaglavio zbog visoke temperature ali to nije nista smetalo, plin se potrosio a vatrica ugasila.

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ventil reaguje na pritisak, kad se postigne odredjeni pritisak on se otvori. Nestankom pritiska se zatvara i tako u krug.
    Savremeniji ventili imaju lomnu ampulu koja se aktivira na 120 stepeni i trajno ispušta gas. U nekoj teoriji kad se rezervoar "usija" ne bi ga bilo dobro hladiti vodom pa je zato ampula...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Imam odredjene sumnje se na ovakav nacin prazni boca u ekstremnim uslovima pozara, pregrevanja.

Zasto? Prvo pogledajte velicinu onih plamenih buktinja, pa ono je kao naprava pobegla iz pakla. Plamenovi koji sigurno ubijaju i pale sve na 20tak metara od automobila. Video sam par situacija u gradu kada je automobil potpuno izgoreo, a imao plinsku bocu, da se ona praznila na ovako nasilan nacin mislim da bi steta po okolne automobile i objekte bila mnogo veca od one sto sam video.

Mislim da ventil umerenije ispusta plin. Secam se da su i kod nas u nekoj tv emisiji zapalili auto sa plinskom bocom, pa ventil nije bacao ni blizu ovakve plamenove.

Moguce da je cela predstava napravljena samo za youtube. Dosta dugo su drzali bocu na rostilju na oko 1min su isekli na stavili dosta kasnije.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

bogami ... "vatrica se ugasila"
        onako kad sukne plamen u gepeku..spalio bi sve u kolima..na kraju bi SAMO boca i ostala

ps: ja sve ovo pisem,jer zelim da sto manje ljudi ugradi gas,da bi bio sto jeftiniji za mene.

a ovo a.. pazite se LPG stanica... : http://www.youtube.com/watch?v=9MEg7ReB ... re=related
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

@Low Rider

Ventil ispušta onoliko brzo koliki je pritisak a ono je neka rezervoarčina...
          Drugo, nije u autu nego na otvorenom prostoru, znači nema ništa da spreči plamen da ide u daljinu ili visinu.
          Isekli su jer ipak treba vremena da se boca zagreje i dobije potreban pritisak za aktiviranje ventila.

Običan upaljač (ko se nekad igrao) baca plamen do pola metra a ne boca koja je pod znatno većim pritiskom.

Treće, auto izgori za 2 do 5 minuta i nema više šta da gori. Što bi reklo u prevodu imaj aparat i gasi odmah, ako ne ugasiš odmah, skloni se i gledaj...

https.autogas.rs

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Slazem se, sve to stoji.
            Mislio sam da nisu mozda stavili ventil koji otvara na mnogo vecem pritisku ili nesto slicno, pa tako dobili ovaj efekat. Ne znam da li negde ima onaj snimak kada je cini mi se Alvirovic zapalio auto sa plinskom bocom.
            I tada se ventil otvorio (sto bi trebalo da se desi na istom pritisku za sve boce, zar ne), ali efekat nije bio ni blizu ovog bacaca plamena.

Naravno, samo spekulisem, jer "Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam" .

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Onaj je bio u autu pa nisi mogao a vidiš plamen kako treba, zamisli kompresor i pištolj za vazduh sa 3 do 5 bara, koliko daleko ode vazduh kad se pusti. Ovde je pritisak 30 bara i ventil je sa dva otvora, vidi se koliki je pritisak po onom belom oko ventila gde nema plamena uopšte. Rupa je 10mm, znači šiklja to kad treba
              Ljudi su izabrali najgore da bi prikazali test, vidiš da kamerman nije smeo ni sa zumom da pridje a kamoli lično

https.autogas.rs

Comment

Working...
              X