Strahovlada?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Don063
    CBC Član
    • 23.09.2006
    • 41
    • NS

Strahovlada?

Koliko vidim, na ovom (pod)forumu polako ali sigurno počinju da se dešavaju malo čudne stvari. Pojedini moderatori, administratori moraju biti umešani u svaku temu, svakom posoliti pamet, sve je više zaključanih tema. Čini mi se da sve više (pod)forum služi za raspravu između njih i nekih "lojalnih" i sklonih idolopoklonstvu članova . Stvarno, sve manje imam želju da čitam a kamo li da postavljam teme u ovom (pod)forumu, a i sve više se pitam čemu zapravo služi jer postaje sam sebi suprotnost.
    Ako je neko toliko dokon onda dobro, ima vlast pa neka piše koliko hoće, može mu se, znam šta je vlast... ali makar malo manje vlastoljublja, please.

P.S. Ako neko ima potrebu neka izbriše ovaj post slobodno, razumeću.
    P.S.1 Neću širiti dalju raspravu.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kaži konkretno šta te muči, ja sam za da se popravi stanje.
    Isto važi i za ostale kad je već otvorena tema.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• error
      CBC Veteran
      • 28.03.2008
      • 175
      • beograd

khm, ovaajj...
      pa i nije bas da nije u pravu...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pa ok, obojica ste mi pomogli, nešto je zeleno samo ne znam šta...

Zaključane teme mogu i sam da vidim pa ću odgovoriti.

https.autogas.rs

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Niko ne cita forum otpocetka. Imas 33 postova a error 72 (blokiran brojac ) i VI ste nasli nekome da solite pamet.
          Citajte PRVO sve lepo otpocetka kao mi koji smo ovde ko zna otkada vec pa onda postavljajte pitanja. Ja cisto sumnjam da ima necega sto nismo po vise puta prezvakali.
          Ne vidim STA to nije jasno a posebno u vezi tehnike.
          Ovde NIKO ne vodi "politku" i NIJE tacno da iko ima vremena i da je dokon. Naprotiv, ono MALO slobodnog vremena se trosi ovde da bi se nekome nesto objasnilo i dao najbolji moguci BESPLATNI savet.
          Ocigledno da neko od vas to zna bolje.
          Pa izvolite vi umesto da citate PISITE malo. Ja bi rado da citam sta vi imate da kazete to je NAJLAKSE.
          Samo "please" da nije nesto glupo i da je u skladu sa topic-om. Ako vec mogu da biram i da NIJE do sada vec pisano o tome. Rado bi da saznam nesto novo i korisno.

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

I rest my case.
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

i ?

red nabacanih reci koje su u nekoj formi polu pitanja, polukonstatacija i polu odgovora.
              koja je uopste svrha te teme, ako je za ucenje onoga ko pita, prvo treba puno citati, citati, citati radi razumevanja temelja u vezi zapocete teme pa onda smisleno pitati za razjasnjenje jedne po jedne dileme ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Konkretna tema je zaključana sa moje strane jer je pitanje postavljeno bez osnovnog podatka kao što je koji je plin stavljen i bez podataka koliko je plin prešao i bez.... A naslov nebih da komentarišem. Stvarno će nekom ubuduće značiti nešto...

Ima tu mnogo primera gde su se ljudi potrudili da opišu problem makar u meri njihovog znanja ili neznanja.
                Pitanje pišti zviždi a šta je to tačno i zašto tačno nije opasno a majstor ne treba da se cima je moram reći malo ajd neću reći.... Još jedna u nizu glupih tema koje bi se završile sa nepotrebnim OFF ili nagadjanjem šta bi bilo kad bi bilo a odgovor je dao i sam "kao kad nestane plina" Koji uredjaj neki meri pritisak odmah , neki kasniej neki meri elemente u sklopu pa pišti grešku, neki pišti različito različite greške.

Želite odgovor stručnjaka, pa potrudite se malo oko opisa kvara a ne kako ne treba cimati majstora, nemojte ni nas cimati.
                Radim od 8 do 12 sati svak idan u toku pauze za kafu koju pijem sa nogu usput nekad i odgovorim jer imama net i u radionici. Došlo je do zamora materijala i jako sam postao alergičan na otvaranje tema gde je tome prva poruka pitanje koje je prežvakano milion puta kao neki dan ono sa svećicama da se baš njemu objasni. Kad se za neki dan opet pojavi neki da se baš njemu objasni opet ću zaključati.

Primer od danas.....

Citat

---------------------
                Imam Jeep Grand Wagoneer 5.9l 1991 godina, karburator, ugradjen BRC.

Auto se gasi prilikom kocenja ili kada se pusti gas. Kada hocu ponovo da ga upalim moram da prebacim na benzin ili nista od startovanja motora.
                Takodje u toku dana bez obzira na temperaturu motora nece odmah da upali na plin, vec mora prvo na benzin.

Da li neko zna u cemu bi mogao biti problem?

.........
                error
                apprentice

Pridružio: 28 Mar 2008

Poslao: Danas u 18:19 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

smesa... proveri da ti nije mozda spalo vakum crevce sa isparivacha na usisnoj grani
                daj sliku tog dzipa please

.........
                Plinadzija
                warm up

Pridružio: 29 Jul 2008

Garaža: Yamaha FJ 1100
                Poslao: Danas u 21:20 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Servo falsira. Otisla membrana. Na leer stisni kocnicu jako ili drukaj. Ako se auto ugasi to je. Promeni servo i vozi dalje.

Nema podataka koji BRC koliko je prešao, kad je ugradjen, kad je menjan filter jedan ili drugi, da li problem ima od pre dva minuta ili pre dva meseca.
                Čitajući forum, ovo važi za sve, saznao bi da se neka cev treba preusmeriti jer se auto gasi prilikom kočenja a zašto, i to je objašnjeno. Neće da pali... Verovatno je filter zapušen i nema dovoljno plina da upali. Koji je BRC stavljen na motor od 6 litara??? naslov teme gasi se na plinu... Takvih naslova ima na tone i pomažiu nekom sledećem da nadje temu i reši svoj problem čitanjem.

Zato drugovi plinadžije probao sam da vam kažem neki dan ali ste pogrešno razumeli. Meni je jako drago da se pojave nove snage koje će davati odgovore umesto mene, meni lično stvarno niej stalo da li ovde ima 150 plinadžija ili ja sam, nisma zato ovo počinjao da budem sam. Otvorio sam poseban forum za plinadžije da se prijave da menjamo iskustva, javio se samo Durdjija ako nisam pogrešio nik. Ovaj podforum je postao poznat na velikom prostoru zato što su davani kvalitetni odgovori koji su uglavnom rešavali probleme. U tome je je učestvovalo malo nas (dvoje) pa ispada da je to naš forum a nije. Mušterije čitaju, mnogo više nego što pišu i SAME donose sud o svakom pisanju, broj poruka ne utiče na to nego kvalitet poruka. Zato ako nešto kažete kao profesionalci malo se udubite u temu i dajte pravi odgvor ili bar probati jer nije uvek moguće dati pravi odgovor a očekuje se jer se na ovom forumu sve zna.

Za mene svi znaju da sam nadrndan a opet dolaze sa svih strana sveta da ugrade plin. Ja stvarno nisam nadrndan u životu ma kak oto blesavo zvučalo ali oni to neznaju dok me ne vide, znači da sam nekim svojim odgovorima stekao poverenje tih ljudi a ne zato što sam rekao jeste ja sam majstor i ugradjujem taj gas.

Zbog toga je počelo u poslednje vreme da se pojavljuje masa ljudi koja iz prve pita nešto trivijalno objašnjeno već 100 puta a bez imalo truda da se malo pomuči i pročita nešto od onoga što smo već pisali. U tome indirektno pomažu jedni drugima sa nedorečenim pitanjima i naslovima da ih ne citiram.

Pravila služe da bi davila ali se prave kad se mora. Kad se ne mora dovoljno je da je neko kulturan i vaspitan.
                Kultura znači poštujem sebe kao i druge a vaspitanje znači da kad udjem u kuću pogledam šta radi domaćin pa i ja tako.

Sve ovo sam pisao u lično moje ime jer se ostali stručni moderatori retko pojavljuju a ja sam manje više prisutan stalno.

Isto važi za kompletan forum.

@Dranix
                Sve si lepo opisao sem tona i broja poruka. Broj poruka nije nikakvo merilo kvaliteta. Pre nego nešto otkačim kao nebitno mog truda pogledam prethodne poruke šta je taj pisao, steknem sliku pa odgovorim ili ne. Ovo je dobrovoljan posao i tako ga smatram, nisam dužan da udovoljavam svakom a želim da pomognem svakom ko normalno komunicira samnom i ceni moj trud da dam besplatan savet.

Ako sam promašio temu staviću u vesti i tako mi ovo preuzima suviše vremena i pisanja

https.autogas.rs

Comment

• error
                  CBC Veteran
                  • 28.03.2008
                  • 175
                  • beograd

u `bem mu sunce al` si nam objasnio...
                  dobro, evo, sam chu da odem do magareche klupe
                  https://t.me/pump_upp

Comment

Deo foruma za gas služi isključivo reklami dva majstora. Ostali su ''šusteri''. Ugradnja gasa je strašno komplikovana stvar jedino za genije. Doro, to je pre svega nevaspitanje.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Majstori su sami sebi reklama ili antireklama. U nekoj slobodnoj proceni ta dva majstora su dala bar 70% korisnih saveta, ostalo su pokušaji ili popušaji zbog raznoraznih uzroka.

To što drugi majstori dodju samo da se izreklamiraju na mahove ja nisam kriv a još pri tome obično daju pogrešne savete. Ko ustrajaje, ostaće i to nema veze sa čiji je forum. Ja isto ovako pišem na bilo kom forumu, mada u poslednje vreme retko jer nema volje ni vremena.

Ako si se osećaš prozvanim za ono vaspitanje trebao si pogledati link koji sam ostavio i napisati smisleno pitanje. Pisanje radi pisanja me ne zanima.
                      Iznenadio bi se koliko ugradnja gasa ma koliko stvarno jeste trivijalna operacija ume da upropasti čoveku auto i živce.

Sad smo mi nevaspitani a tvoj majstor koji te oladio preko telefona jer nema vremena je vaspitan.

https.autogas.rs

Comment

• Inovator
                        CBC Član
                        • 27.08.2006
                        • 64
                        • Bjelovar

postoji dosta tema o kojima se n puta raspravljalo, no postoji problem onima koji ne prate ovaj forum godinama, a problem je phpBB koji ima jako loš search engine. da je forum recimo na vbulletinu, mislim da bi bilo manje problema oko toga... no, znamo da to i košta, pa se opet vraćamo na početak

Comment

Originally posted by Dora
                          Majstori su sami sebi reklama ili antireklama. U nekoj slobodnoj proceni ta dva majstora su dala bar 70% korisnih saveta, ostalo su pokušaji ili popušaji zbog raznoraznih uzroka.

To što drugi majstori dodju samo da se izreklamiraju na mahove ja nisam kriv a još pri tome obično daju pogrešne savete. Ko ustrajaje, ostaće i to nema veze sa čiji je forum. Ja isto ovako pišem na bilo kom forumu, mada u poslednje vreme retko jer nema volje ni vremena.

Ako si se osećaš prozvanim za ono vaspitanje trebao si pogledati link koji sam ostavio i napisati smisleno pitanje. Pisanje radi pisanja me ne zanima.
                          Iznenadio bi se koliko ugradnja gasa ma koliko stvarno jeste trivijalna operacija ume da upropasti čoveku auto i živce.

Sad smo mi nevaspitani a tvoj majstor koji te oladio preko telefona jer nema vremena je vaspitan.
                          Nemoj da generalizuješ stvari i prizivaš drugare u novu hajku. Ti si nevaspitan. To ne zaključujem samo ja već i mnogi drugi. To se vidi po komentarima a i po želji da zavodiš neku disciplinu. Ako je tvoj forum i zamislio si ga tako onda tako i radi. Medjutim, tvojoj psihičkoj konfiguraciji više odgovara da budeš policajac nego majstor. Uostalom, ako ti se ne odgovara nemoraš ni da odgovaraš. Drugo, mene majstor nije oladio nego ja nisam hteo da mu smetam jer sam dovoljno kulturan da cenim svoje i tuđe vreme i ne pričam preko telefona tri sata. Danas sam skoknuo kod njega gde smo o svemu popričali uz jelo i piće tako da mi tvoj odgovor ni onda ni sada ne treba. Uzgred, on ima toliko posla da nema vremena da visi na internetu i na forumima. Čisto sam postavio pitanje jer forum shvatam kao zabavu a ne kao posao. Ovo ti kažem dobronamerno jer ovakvo ponašanje ti ništa dobro neće doneti ni u životu ni u poslu.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

postoji dosta tema o kojima se n puta raspravljalo, no postoji problem onima koji ne prate ovaj forum godinama, a problem je phpBB koji ima jako loš search engine. da je forum recimo na vbulletinu, mislim da bi bilo manje problema oko toga... no, znamo da to i košta, pa se opet vraćamo na početak
                            Znam da je problem ali to kako radi sa malim izmenama u opcijama ili rečima ipak pomaže da se nešto nadje. Zbog tog problema sam rešio da postanem rigorozan oko naslova i podataka o automobilu i plinskom sistemu u njemu jer to sigurno pomaže u pretrazi za ključne reči. Ovde smo svi da se zabavimo i nešto naučimo a ne javni servis u koji neko upadne ajde reši ovo i to odmah sad odmah...

Problem u softveru sad više i nije toliko finansijske prirode koliko je baza preglomazna i prelazak na neki drugi softver bi bio jako bolan. Iz tog razloga već više meseci da ne kažem godinu dana pripremamo prelazak na trojku mada je ovde doradjeno možda i više nego što ima trojka...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by Vuja66
                              Uzgred, on ima toliko posla da nema vremena da visi na internetu i na forumima. Čisto sam postavio pitanje jer forum shvatam kao zabavu a ne kao posao. Ovo ti kažem dobronamerno jer ovakvo ponašanje ti ništa dobro neće doneti ni u životu ni u poslu.
                              Što se tiče brige za moj život i posao to nije ovde tema ali ti se u svakom slučaju zahvaljuejm na dobronamernosti.

Ovaj forum nije zabava i to mnogi ne shvataju, tu je raskorak. Ima poseban deo za zabavu.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X