Sta bi bilo bolje ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sta bi bilo bolje ?

Molim sve poznavaoce da mi odgovore sta bi bilo bolje :
    uzeti Berlinga i Partnera sa dizel motorom ili
    Berlinga i Partnera sa benziskim motorom i ugraditi u njima plinski uredjaj . Hvala svima na odgovoru .
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Sta bi bilo bolje ?

Dobrodoshao!

Kolika je razlika u cenama modela sa benzinskim i disel motorom?
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Uzmeš razliku u ceno dizela i benzinca prilikom kupovine. Na benzinca dodaš ugradnju gasa.

Dizel troši manje jeftinijeg goriva, benzinac troši više skupljeg goriva, cena gasa je oko 35% cene benzina pa se obično i sa povećanom potrošnjom u odnosu na dizel ekonomski više isplati po kilometru od dizela.
      Sa gasom gubiš nešto prtljažnika ili mesto za rezervni točak.

Sad ti vidi dalje sam
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Wartburg
        CBC Senator XXL
        • 01.02.2005
        • 663

Ako ti treba auto da se puno vozikas uzmes dizela. Ako se bas puno vozikas uzmes benzinca i turis mu gas.

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Ako uzmimas Dizel idi na varijantu 1.9D proci ces mnooogo kilometara sa njim

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Iz licnog iskustva, potreban ti je svaki santimetar prostora za teret. Nemas mogucnost kod berlinga ili partnera da sakrijes bocu tj. da tj da je postavis umesto reyervnog tocka, tako da ce ti boca yauyeti prostor za teret. Kako god da je postavis neces moci da uguras paletu u tovarni prostor.... Inace 1.9D verzija je svakako najbolja i 99% teretnih modela je upravo s tim motorom. Trosi do 8.5l dizela na 100km. Ide lepo do nekih 120 - 130km/h sve preko toga je tesko mucenje....
            https://t.me/pump_upp

Comment

Originally posted by Dora
              Uzmeš razliku u ceno dizela i benzinca prilikom kupovine. Na benzinca dodaš ugradnju gasa.

Dizel troši manje jeftinijeg goriva, benzinac troši više skupljeg goriva, cena gasa je oko 35% cene benzina pa se obično i sa povećanom potrošnjom u odnosu na dizel ekonomski više isplati po kilometru od dizela.
              Sa gasom gubiš nešto prtljažnika ili mesto za rezervni točak.

Sad ti vidi dalje sam
              Hvala ti na odgovoru iako nisam zadovoljan od tvog odgovora . Jasno mi je kad se radi o klasicnim automobilima ali u mom slucaju radi se o automobilu koji je pre svega namenjen da prevozi i tovar . Reci mi dali ste do sada vec montirali gasni uredjaj u ove vrste automobila i kakva iskustva imate do sada sa ovim automobillima . Hvala vam na odgovoru .

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by partner
                Hvala ti na odgovoru iako nisam zadovoljan od tvog odgovora . Jasno mi je kad se radi o klasicnim automobilima ali u mom slucaju radi se o automobilu koji je pre svega namenjen da prevozi i tovar . Reci mi dali ste do sada vec montirali gasni uredjaj u ove vrste automobila i kakva iskustva imate do sada sa ovim automobillima . Hvala vam na odgovoru .
                Pa sad, teško je odgovoriti ako treba da odlučim nešto umesto tebe. Izneo sam ti dobere i loše strane i ekonomsku stranu. Ugradjivao sam gas u takav auto i tu nikad nema problem pošto je sekvencijalni gas u pitanju.
                Mna gas je gubitak dela prtljažnika, da li je to velika ili mala mana ipak ti sam moraš odlučiti. ALi to je jedina mana.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Originally posted by partner
                  Pa sad, teško je odgovoriti ako treba da odlučim nešto umesto tebe. Izneo sam ti dobere i loše strane i ekonomsku stranu. Ugradjivao sam gas u takav auto i tu nikad nema problem pošto je sekvencijalni gas u pitanju.
                  Mna gas je gubitak dela prtljažnika, da li je to velika ili mala mana ipak ti sam moraš odlučiti. ALi to je jedina mana.
                  U koji to auto si ugradio plinski uredjaj i gde si postavio bocu u prtljazniku ili u mesto gde stoi rezervni tocak ? Na koji motor je bolje da se ugradi plin 1.4 ili 1.6 16 ventilski . Pozdrav

Comment

• Djole
                    CBC Član
                    • 24.03.2005
                    • 88
                    • Beograd

Pa ako uzimas auto za posao, a ocigledno ti treba tovarni prostor, njega je nikad dovoljno. Stoga dizel i uzivancija...

Druga stvar je sa putnickim kolima - ako bih kupovao novi auto, bio bi to definitivno neki benzinac od 2000ccm u koji bih ugradio plin (za razliku u ceni do dizela) i vozio bih se kao covek! Tu je manje bitan prtljaznik, a za putovanja uvek postoje zatvoreni plasticnoi krovni prtljaznici...ili bih kupio karavan (ako zena naredi )....

Comment

Working...
                    X