K glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • simajc
    CBC Početnik
    • 10.12.2008
    • 5
    • Beograd

K glava

Vozim VW Passat Karavan B2
    '87 godiste, 66 KS, 1800 kubika, benzinac + plin

Ugradjen je plin pre 2 godine,uredjaj je neki turski (kaze majstor za plin)
    i povezan je sa K glavom..

(ako je nedovoljno informacija provericu sta tacno pise na uredjaju za plin-uploadovacu slike u toku dana)

Pre par nedelja sam imao probleme sa lerom i na benzinu i plinu (uglavnom povisen i nestabilan,sa gasenjem..)
    Otisao kod majstora za plin da nastelujem ler.. Posle intervencije vise ne mogu da vozim na benzin (mogu ako ne pustam gas, sad je ler valjda premali), znaci mogu da upalim na benzin i automatski se prebaci na plin. Sad plin mnogo slabije vuce i gusi se ponekad na uzbrdici.
    Dodatno je ler jako slab posle jutarnjeg paljenja dok se ne zagreje, a posle voznje od 20tak minuta pocinje da se spusta i skoro da i ne reaguje kada dodam gas (moram da napumpavam gas papucicom).
    Majstor kaze da je problem sa K glavom i da moram da je stelujem.

Da li je stvarno problem sa K glavom jer je auto radio i na plin i benzin pre intervencije majstora? Gde mogu da stelujem K glavu (ako neko ima neki telefon) ?

Ne zamerite ako je nesto nejasno , laik sam..

Pozdrav
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

koliko znam , niko nece da ti steluje Kglavu ako imas ugradjen plin a taj sto ti je rastelovao on neka ti je nasteluje ponovo jer je cackao to bez potrebe. ti imas problem sa motorom ler gasa tj treba da ga skines i ocistis samo sad dzaba posto je taj dundjer verovatno cackao klapnu na kglavi i sadneka ti je bog u pomoc. prelistaj malo forum ima jedna tema o stelovanju Kglave i kako se to radi cak i u kucnoj varijanti a ima i info. o tome ko kod nas to radi kako treba. moj savet je da nadjes polovnu ali gledaj da ima plasicnu zastitu na mestu ge je onaj imbus za stelovanje sto ce reci da je niko nije cackao i da promenis.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• simajc
      CBC Početnik
      • 10.12.2008
      • 5
      • Beograd

Provericu prvo kod majstora koji je ugradjivao plin, pa ako ne moze nista da uradi onda stelovanje K glave..

A gde mogu da nabavim polovnu, na auto otpadu?

Comment

• simajc
        CBC Početnik
        • 10.12.2008
        • 5
        • Beograd

Nastelovana K-glava kod Duleta u Dimitrija Tucovica..
        kaze samo da nije vratio siber ventil ali ako treba vratice , prvo da proverim s plinadzijom..
        zamenio je klapnu na K-glavi i zapusio gde je propustao vazduh itd
        i na benzin i na plin mnogo bolje radi motor, vuce odlicno, s tim sto mora 5 min da se greje ujutru i onda je ok
        ali posle pola sata voznje, znaci kad se zagreje ler plin lagano opada i postaje problem..
        jos nisam stigao da proverim sa majstorom za plin - da li se to desava zbog siber ventila koji je skinut ili je nesto drugo?

Comment

• milosh
          CBC Član
          • 04.11.2007
          • 20
          • beograd

Re: K glava

moze li mi neko reci gde se tacno nalazi pomenuti "Dule", broj, ime servisa ... bilo kakav putokaz.

hvala.

Comment

• simajc
            CBC Početnik
            • 10.12.2008
            • 5
            • Beograd

Originally posted by milosh
            moze li mi neko reci gde se tacno nalazi pomenuti "Dule", broj, ime servisa ... bilo kakav putokaz.

hvala.
            "Dule" Dimitrija Tucovica 94, od Ruzveltove ka zvezdari 2-3 stanice trole sa desne strane, 011/3806024

stelovanje + nova klapna - 2500 + 1000din

zasad radi kako treba..

Comment

• simajc
              CBC Početnik
              • 10.12.2008
              • 5
              • Beograd

a da resen problem sa plinom tako sto su zamenjene membrane.. mada i dalje ume ponekad da skakuce ler.. ako neko zna zasto ?

Comment

• milosh
                CBC Član
                • 04.11.2007
                • 20
                • beograd

hvala

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Motor koji ima predvidjen ler motorić (šiber ako sam dobro shvatio) teško da može održavati ler bez njega. Nekako je ručno namešteno a to zavisi od mnogo čega, temperature motora, spoljnje temperature, kvaliteta goriva i što šta još. Jedino rešenje je povećavanje lera da se izgube oscilacije.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X