POI i pumpe za autogas, dodajte svoje znanje ovde...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shvexoman
    CBC Član
    • 03.04.2009
    • 57
    • Smederevo

Re: POI i pumpe za autogas, dodajte svoje znanje ovde...

A jel ima neka gasna stanica kod Vranja?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by GM
      Originally posted by tomamega
      Bilo bi dobro kada bi neko uneo pumpe na jugu Srbije, ili kroz Makedoniju, a da ne mora baš u Preševo da se ide (ne bih baš tamo u gluvo doba noći). To je veoma korisno, s obzirom da se leto približava i put u Grčku za veliki broj naših sugrađana.
      Ne mora se izlaziti sa autoputa da bi se sipao plin na putu do Grcke ukoliko u autu nemate ekstremno mali rezervoar. Od Beograda do Cuprije (140-ak km) ima 5 pumpi. Kasnije ih stvarno nema i sledeca je tek u Makedoniji, na 490-om km od Beograda (Mak Petrol), a posle toga je na samoj granici sa Grckom na 560-om km od Beograda. Ja tu uvek tocim. Znaci, najduza relacija je 350 km, sto je mnogima dovoljno, ali onima kojima nije, gas mogu sipati i na amss pumpi ispred hotela Nais, koja se nalazi sa druge strane autoputa, ali do koje se moze lako doci podvoznjakom ispod autoputa. Pumpa radi non-stop. Na nekih 225 km je od Beograda i nema naplatnih rampi do pumpe.
      Potpuno si u pravu GM, 350 km ne bi trebalo da bude problem. Ja imam rezervoar od 27l, koji može da predje tačno tih 350km, ali u Grckoj napravim jos par stotina km, posto volim da sam mobilan, i stoga sam se pitao da li neko ima iskustvo sa LPG u Grckoj. Na kraju krajeva, nije neki problem ni voziti na benzin, ipak se ne ide tamo svakog dana. Problem je što naši ljudi retko prate uputstvo da s vremena na vreme koriste i benzin kao pogonsko gorivo, pa onda nastaju nevolje...

Comment

• GM
        CBC Član
        • 01.04.2005
        • 79
        • Beograd
        • Opel Astra, 1.6

Originally posted by shvexoman
        A jel ima neka gasna stanica kod Vranja?
        Ima u Vranju ali ne na samom putu. Apel ljudima koji znaju tacnu lokaciju da je ubace na mapu.

...da li neko ima iskustvo sa LPG u Grckoj.
        ...imas na prvoj strani link za Grcku

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Svaka cast za "projekat"!!!
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Rasa
            CBC Član
            • 02.08.2008
            • 14
            • Zemun

Posto ovde ima ljudi koji su ovo uspesno odradili bilo bi lepo da okacite POI fajlove za Igo 8. Meni to nije uspelo. Olaksajte nam...............
            Hvala unapred!

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715

Originally posted by GM
              Hajde probaj sam da odradis.
              Otvori mapu i klikni na dugme "View in Google Earth". Generisace se file (.kml) koji se moze iskoristiti (konvertovati) u POI-e. Postoji vise aplikacija za konvertovanje u POI-e ili text file sa koordinatama, a moze se uraditi i ON-Line na nekom od site-ova. Ja koristim http://www.gpsvisualizer.com/map_input?form=googleearth gde konvertujem pomenuti .kml file u .kml file sa POI-ma, koga kasnije ubacujem u svoju navigaciju. Koristim SmartPhone i IGO08, gde se jednostavno takav konvertovani .kml file sa koordinatama, odnosno sa POI-ma samo kopira u \iGO\content\userdata\poi\ folder. Za ostale navigacije nemam pojma, guglaj malo...
              @Rasa

Pročitaj šta je GM napisao gore. E sada sve zavisi od GPS uređaja. Ja isto tražio pomoć ovde ali nešto ljudi nisu bili raspoloženi za pomoć. Prvo prikacis navigaciju / mobilni za komp. Videces 2 foldera. jedan je memorijska karta, tamo treba da udjes. onda treba da vidis content. Moj GPS nije imao folder userdata, odmah ispod content, tako da sam citao po globalnim forumima, i konacno kreirao novi folder userdata, pa ispod njega kreirao folder poi i tamo kopirao kml fajl. Ugasis i upalis navigaciju i radice ti. drugim recima putanja gorenavedena \iGO\content\userdata\poi\. Ne dozvoljavaju da se okači fajl sa kml ekstenzijom,pa ću ti poslati na mail

Comment

• Rasa
                CBC Član
                • 02.08.2008
                • 14
                • Zemun

[attachment=0:mc0yl0qe]IGO8 LPG Pumpe 2009.ZIP[/attachment:mc0yl0qe]
                Originally posted by GM
                Hajde probaj sam da odradis.
                Otvori mapu i klikni na dugme "View in Google Earth". Generisace se file (.kml) koji se moze iskoristiti (konvertovati) u POI-e. Postoji vise aplikacija za konvertovanje u POI-e ili text file sa koordinatama, a moze se uraditi i ON-Line na nekom od site-ova. Ja koristim http://www.gpsvisualizer.com/map_input?form=googleearth gde konvertujem pomenuti .kml file u .kml file sa POI-ma, koga kasnije ubacujem u svoju navigaciju. Koristim SmartPhone i IGO08, gde se jednostavno takav konvertovani .kml file sa koordinatama, odnosno sa POI-ma samo kopira u \iGO\content\userdata\poi\ folder. Za ostale navigacije nemam pojma, guglaj malo...
                @Rasa

Pročitaj šta je GM napisao gore. E sada sve zavisi od GPS uređaja. Ja isto tražio pomoć ovde ali nešto ljudi nisu bili raspoloženi za pomoć. Prvo prikacis navigaciju / mobilni za komp. Videces 2 foldera. jedan je memorijska karta, tamo treba da udjes. onda treba da vidis content. Moj GPS nije imao folder userdata, odmah ispod content, tako da sam citao po globalnim forumima, i konacno kreirao novi folder userdata, pa ispod njega kreirao folder poi i tamo kopirao kml fajl. Ugasis i upalis navigaciju i radice ti. drugim recima putanja gorenavedena \iGO\content\userdata\poi\. Ne dozvoljavaju da se okači fajl sa kml ekstenzijom,pa ću ti poslati na mail
                Tomo hvala ti puno. Ovo je resenje problema. Da se i drugi ne bi patili sa ovim okacicu fajl sa uputstvom za iGO 8.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

sve nešto gledam i nikako da vidim zapadnu Srbiju i istočnu Bosnu tj Republiku Srpsku put uz Drinu.mislim na put prema moru pravac Bjeljuna Vlasenica Milici Gacko Trebinje Meljne.
                  nema ni pumpa za LPG ni u Šapcu Valjevu Bajinoj Bašti itd itd
                  ajde se malo potrudite pa dajte koordinate za te lokacije.
                  nije valjda da ne zna niko
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715

Još jednom da zamolim.

Pošto je sezona godišnjih odmora, ako se neko već vratio iz Grčke, neka ubaci koordinate za LPG pumpe u Makedoniji ili na jugu Srbije. Zna se samo za onu pumpu pred samu Grčku granicu. Ja idem za 15-ak dana, i kada budem stao na pumpi, zabeležiću koordinate i stavljam na našu zajedničku mapu.

Comment

• orion
                      CBC Član
                      • 11.11.2008
                      • 51
                      • beograd

evo fajla i u gpx formatu koji je pogodan za vecinu GPS uredjaja

Comment

• danil80
                        CBC Član
                        • 23.04.2009
                        • 51
                        • Beograd

Originally posted by orion
                        evo fajla i u gpx formatu koji je pogodan za vecinu GPS uredjaja
                        Nadam se da vam se svidjaju EKO pumpe koje sam dodao u mapu.. pogotovo za one koji su trazili pumpe na jugu Srbije.. imaju i u Leskovcu i u Vranju, a skoro se otvorila i najnovija MOLova pumpa u Miratovcu (200m od granicnog prelaza).

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715

A ja se baš pitao ko je ubacio one Eko pumpe. Baš su korisne, a nameravam da se odmorim na Eko pumpi u Vranju. Imaju čak i plin, pa se javljam sa utiscima.

Comment

• dzadza4
                            CBC Početnik
                            • 12.06.2010
                            • 4
                            • Beograd
                            • Peugeot 307

Da i ja malo doprinesem.. ovo su LPG pumpe u Grckoj za igo8 u kml formatu

Βενζινάδικα,AutoGas,AutoGas,poi,pois,σημεία ενδιαφέροντος,αγαπημένα,asc,igo,mio,miomap,destinator,google earth,googlemap,googleearth,navimate,agwtracker,navigation,,kml,csv,dat,kmz tomtom, tom, ov2, ginius, ginius driver, goclever, go clever, ga, .ga

Comment

• rudic.m
                              CBC Senator XXL
                              • 30.07.2008
                              • 407
                              • Odžaci

Evo,ja sam dodao pumpe u Somboru,Kuli,Odzacima i BAcu.NE znam naziv svih pumpi ali je tacna lokacija.
                              viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• milanvoda
                                CBC Početnik
                                • 18.11.2010
                                • 7
                                • Beograd

Evo link na kojem mogu da se nađu razni POI-i. Između mnogih je i TNG Grece. Posednje ažuriranje za LPG Grece je bilo u aprilu 2011-te.
                                http://poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=5 ... sts=_LSTS_

Comment

Working...
                                X