video govori više od slike i texta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shrek
    CBC Početnik
    • 09.01.2009
    • 8
    • baranja

video govori više od slike i texta

ako može dao bih link na rapidshare gdje bi mogli skinuti video fajl koji će vam puno više reći nego što ja to mogu opisati

evo sad kad sam snimao nisu mu padali obrtaji kao inače jer ga nisam prebacio na plin, ostavio sam ga da se malo ugrije.e sad našao sam nešto drugo - šiti mi zrak odnekale al nemogu utrvditi odakle,napukla mi je bobina,našao sam i nešto masno ispod motora tj na motoru kod nekakvog filtera to prije nije bilo i našao sam dosta masnoće na čepu razervoara od ulja.. mislim da se to za servonalazi se nasuprot farovima tj bliže šajbi..to je ono što se vidi na snimku
    evo šta mi se dešava inače(u leru)...ujutro ga upalim ma benzin i prebacuje se na plin nakon 2000 rpm i onda počinje trokiranje..radi na 800 - 900 rpm i naglo pada ispod 500 rpm i sav se auto strese samo što se neugasi.(svakih 5-6 sec ) - >tako zna raditi do nekih 10-ak min. i na kraju crkne
    probao sam i na benzinu ga ostavit da radi u leru i to se isto dešavalo al ne uvjek
    kad se ugrije poslje 40 km vožnje dok se odvezem na posao - dešava se isto

danas sam ga upalio i otišao napuniti plinom te kad sam ga posle punjenja upalio nije spuštao obrtaje u leru ispod 2000 rpm - maorao sam dalje pa sam ga ugasio na drugom parkingu i tamo je počeo krepavat pošto sam ga ponovo upalio
    naime redosljed je ovakav:upalim da ,naturiram (3500 rpm) prebaci na plin i čuje se kako se guši,dodajem gas da necrkne al džabe -crkne
    ponavljam paljenje i prebacujem na benzin i naturiram i opet crkne - uguši se nemogu ga pokrenuti s mjesta
    i opet kombiniram palim ovao onako isto se dešava sa dodavanjem gasa ili bez auto se uguši i crkne

možda je ovo bitno_majstor mi je mjenjao antifriz i nije ozračio sistem kako spada a to znam po tome što se pri paljenju napred iz motora čuje klokotanje-kasnije se nečuje al kazaljka temperature mi ode maltene skroz u crveno na šta sam ja gasio auto i podigao haubu da se ohladi što prije..nemam hlađenje a ni grijanje tj grijanje je jako jadno a hladi se zrakom pošto nemam onu zaštitu za motor ispod motora..možda je nešto od (senzora - ako za tako nešta uopće postoje) na mom autu

kad se sve zbroji ...neko će mi oprat džep ..šta da radim,koji su mogući kvarovi ili šta znate da nije sigurno recite mi molim vas (da me majstor ne levati)jer dosad su me dobro izmuzli za lovu a ja nisam baš neki mehaničar niti se razumijem(majstor mi mjenja antifriz)

pošto se nerazumijem previše dao bih ove podatke možda budu od koristi:
    brava 1.6 16 V ima landirenzo,atestiran,188 000 km.,veliki servis je bio na 172 ili 174 000
    od onda promenjen akumulator

hvala svima koji su imali strpljenja da pročitaju moj post

pozzdrav od shreka
  • shrek
    CBC Početnik
    • 09.01.2009
    • 8
    • baranja

Re: video govori više od slike i texta

uspio sam ga doterat kući ...neznam kako al upalio je normalno i kao da se ništa nije desilo
    e sad sam po mraku snimio kamerom kako mi auto radi u leru (fajl je 7 Mb) i fino se čuje kako trokira u čemu je inače problem..ajde pomagajte

link http://rapidshare.com/files/181825136/u_leru.mp4

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Prvo moraš da središ toš to se greje prekomerno a nemaš grejanje u kabini. Ili imaš vazduha u sistemu ili ti je crkla vodena pumpa. Sa takvim sistemom ne verujem da imaš dobro grejanje isparivača što na ovim mrazevima sigurno nije dobro.
      Proveri tečnost kako radi pa skini jednu klemu od akumulatora na par minuta i onda probaj da ga upališ na benzin i ostavi ga da radi na njemu dok se skroz ne ugreje ili ne počne grejati u kabini. Ako ne znaš kako da ga odzračiš, nadji nekog ko zna, to je bitno.

Upropastićeš ovako motor.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shrek
        CBC Početnik
        • 09.01.2009
        • 8
        • baranja

Originally posted by Dora
        Ili imaš vazduha u sistemu ili ti je crkla vodena pumpa
        da je crkla vodena pumpa dali bi mi ikako na izlazu di piri zrak u kabinu izlazio topli zrak jer kad ga duže vozim nekih 20 - 25 km on piri toplo ali nedovoljno(da dobro ugrije kao inače što napravi za nekih 5 min) ili ako pojačam brzinu kojom piri na 2 ili 3 onda nije čak ni mlak zrak.

ako nije vod pumpa ona je zračni čep koji je nastao odma kako mi je majstor promenio antifriz jer od tada se čuje klokotanje vode i slabo grije i slabo hladi ...e cuo sam da treba opipati one dvije cjevi koje idu u hladnjak motora jedna je bila dosta topla s time da sam vozio od parkinga do kuće(nekih 500-650 m)

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pošto je očigledno da nisi upućen u rad tog sistema a stvarno imaš problem sa rashladjivanjem motora, idi pod hitno kod tog ili nekog drugog majstora da ti sredi tu tečnost u motoru. Pući će glava ili bar zaptivač glave pa ćeš imati mnogo veću štetu ako je nisi do sada već napravio..

https.autogas.rs

Comment

• shrek
            CBC Početnik
            • 09.01.2009
            • 8
            • baranja

u ponedeljak ode majstoru al ne tom koji mi je ovo napravio...jer nije mu to prva greška..a ja lud pa šutim i misli ajd desi se ..

dora jesi pogledao oba snimka

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nisam pogledao jer me mrzi da skidam sa Rapida fajlove ali si dovoljno dobro opisao šta ti se dešava. Drugi put ako se već maltretiraš da praviš slike, okači ih na youtube, tu svi mogu lako da ih skinu.

https.autogas.rs

Comment

• arrrr85
                CBC Početnik
                • 28.02.2009
                • 2
                • affasfasfafa

Plin je zakon...samo plin i nista vise

Comment

Working...
                X