Plin u Imprezi 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Plin u Imprezi 1.5

Drugar je uzeo za firmu "gradsku" Imprezu 1.5 novu i odmah je ugradio plin kod firme sa kojom uvoznik za Subaru saradjuje kako bi zadrzao garanciju. Posle 80 000 motor je totalno rikno. U Subaruovom servisu su ga pregledali, posto je jos u garanciji, ali su odbili garanciju sa obrazlozenjem:
    "Auto je vozen na 5000 obrt/min sto je nepravilno koriscenje vozila s obzirom da je ugradjen plin i zbog toga je motor stradao" !!?? i nece da mu priznaju garanciju.
    Licno mislim da je ovo cista glupost i da je firma koja je ugradila plin nesto z. Mislim kakve veze ima na koliko obrtaja vozis (naravno nije vozen satima pod turazom, auto u komadu nije prelazio vise od 300 km a na 5000 mozes da ga izvuces samo na auto putu).
    To je jedna od prvih Impreza koja je prodata na nasem trzistu tako da je pitanje koliko su imali iskustva sa ugradnjom u boxer motore.
    Mozda gresim ali prica mi lici na klasicno zavlacenje.
    Ja moj privatni auto sa neodgovarajucim plinskim uredjajem (venturi na MPI ubrizgavanje) konstantno vozim oko 3500-4000 obrtaja a kad god mogu isteram i preko 5000 pa nisam primetio nikakve probleme (max obrtni moment i snaga se kod benzinaca i razvijaju na 5-6000).
    Sta drugi misle o ovome?
    Live together, die alone.
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Re: Plin u Imprezi 1.5

Ovo sa voznjom na 5k necu ni da komentarisem, posto je totalna glupost, nego on lepo kod advokata i tuzbu, kad vec nece lepo da to rese, sve je na njegovoj strani, radio je sve kako mu je receno, plin je ugradjen kod nihovog "ovlascenog" majstora. Nego moze biti da on u stvari i nije ovlascen i pitanje je da li bi Subaru njima priznao garanciju, nego oni to rade na svoju ruku zbog vece prodaje.
    U svakom slucaju tvoj prijatelj ima sva prava da mu se to resi u njegovu korist, iz tvoje price ne vidim da je igde pogresio sto se tice koriscenja auta.

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Originally posted by ostres
      Mozda gresim ali prica mi lici na klasicno zavlacenje.
      Grešiš,nije zavlačenje nego prevara, u pravom smislu te reči.

Comment

• sn00py
        CBC Senator XXL
        • 15.08.2005
        • 851
        • Belgrado

Prvenstveno kako oni mogu da utvrde da je vozac vozio na 5k rpm u trenutku kada se to desilo?
        Pokusavaju da zamazu oci coveku na jakio glup i ruzan nacin.. Advokat i do poslednje pare tvrdoglavo isterati svoje...

BMS team

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

Najveca glupost u zivotu
          Nadjes nekog na procenat i da te Bog vidi,lepo coveku je u interesu da uzme mnogo pare a videce da moze ,jos moze da ti sredi da vozis njihovo auto ili da ti plate sto si bio bez auta....Ma rupa koliko oces u nasem zakonu!
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Ukoliko je uređaj ugrađen uz zadržavanje fabričkuh garancija, prijatelj mora da dobije novi motor. Čak i sa njihovom predpostavkom da se to desilo iznad 5.000 rpm, znači da uređaj nije bio adekvatan za određeni tip motora. U tom slučaju je reprogamiranjem benzinskog ECU-a blokadu trebalo postaviti niže, ili jednostavno softverski odrediti da auto na gas radi do npr. 5.000 rpm, a sve preko toga na benzinu.
            Ja bih "bacio" još jedan auto na advokata, ali im ne bih dozvolio da se sve tako završi.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Otprilike sve sam mu ja to i rekao.
              Ivane odlicna poenta - ako je neki rezim rada motora stetan u kombinaciji sa plinom treba ga onemoguciti ili pismeno skrenuti paznju na to korisniku kroz uputstvo.
              Pokazacu mu ovu temu pa on neka vidi sta ce.
              Live together, die alone.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

I dobices odgovor da ga bas zabole sta tamo neki lupetaju po netu....

To mora konkretnije da se resava, pisati sedistu Subarua za Evropu, traziti inskpekcije, zastita potrosaca, i sta vec sve ne.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

1. Prvo ozbiljno reci ljudima: "Nazvace vas moj advokat ukoliko ovo sada ne zavrsimo!"
                  2. Ukoliko na to ne odgovore kako bi morali, zaista da ih nazove tvoj (dobar) advokat!
                  3. Vjerujem da ce to biti sasvim dovoljno da progutaju g**** i da to zavrse...
                  4. Ukoliko 3. ne upali, odmah tuzba (inspekciji ili sudu, sta vec advokat kaze da prvo ide)...

BEZ MILOSTI !

Prodali su auto, ugradili sta su htjeli i gdje, naplatili, i garantovali... E sad nek ispune garanciju, a to sto to ne mogu mozda naplatiti od Subarua (a mogu na "mala" vrata tokom godine), je ipak samo njihov problem... I jos nesto, nek im ne da da mu krpe stari motor, nego samo novi...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

i plin u novi. samo ako dodje do novoga neka trazi i novu garanciju na motor jer moze da dobije i repariran kao sto italijani rade
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Mare1
                      CBC Početnik
                      • 23.05.2008
                      • 4
                      • Novi Sad

Ja sam kupio tu istu imprezu pre pola godine i sigurno sam je vozio preko 5000 obrtaja/min ako ne i više. Prešao sam do sad 10000km i motor radi kao sat.
                      Gas bi trebao da sačuva motor i prosto mi je neverovatno da auto koji je pravljen za velike obrtaje da crkne zbog toga.
                      Uzmi advokata, kojem su specijalnost firme, znači dobar dan kod njega ti je 200-300eura.
                      Srećno!!!

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

Naravno da se nova garancija na novi podrazumijeva !

Comment

• bullet
                          CBC Veteran
                          • 26.05.2008
                          • 115
                          • Beograd

Pre svega i pre advokata raspitaj se koja je inspekcija nadležna i zovi je. To podrazumeva da imaš sve papire i račune. Probaj da pišeš i zvaničnom Subaru-u, jer su svi ovlašćeni servisi pod licencom a stranci nisu neozbiljni kao mi po tim pitanjima. Pitaj u drugom ovlašćenom servisu.

Comment

• agw
                            CBC Veteran
                            • 20.04.2008
                            • 125
                            • Novi Sad

U Bg postoje dva dilera sa dva ovlascena servisa. Jedan od njih ugradjuje "Teleflex" gas i navodno ostaje garancija. Drugi diler kod koga sam ja kupio Imprezu mi je rekao da uvoznik tek pregovara sa BRC-om o zvanicnoj ugradnji gasnih uredjaja u Subarue.

Negde izmedju ove dve informacije se krije sustina cele price o nepravilnom koriscenju kola. Inace "crveno" na obrtaljci pocinje na 7000.

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Drugim recima ti si ugradio BRC kod dilerove firme, a ne kod firme koju je uvoznik ovlastio?
                              Dakle u toj varijanti ti iza garancije na motor stoji instalater BRC, obicno su takvi dilovi, tj to mi je pretpostavka.

Comment

Working...
                              X