Godisnja taksa za vozila na pogon na gas!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Godisnja taksa za vozila na pogon na gas!

Danas sam dobio informaciju posto mi auto istice za 20 dana da razmislim da li da radim atest na autu (za gas naravno) jer od 1 jula navodno ide taksa od 6.000.00 dinara na godisnjem nivou naravno! Sta vi mislite o tome i da li imate vi neke informacije?????
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Evo šta smo pričali o tome pre par meseci. I ništa nismo zaključili.
    http://hiitek.mine.nu/forums/cannonball ... light=taxa
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• don
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2005
      • 483
      • Beograd

Sutra svakako idem u Ljermontovu tako da cu da pitam, da vidim sta kod njih kazu.
      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• don
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 483
        • Beograd

Kada sam ih pitao u Ljermontovoj, gledali su me zbunjeno, i rekli sine to se odnosi na taxiste i za njih je povecanje.

Comment

• mfengineer
          CBC Veteran
          • 24.06.2005
          • 145
          • Novi Beograd
          • Mazda 626 i-V6 2.5

Pre nedelju dana sam isao na besplatni tehnicki pregled, da proverim stanje kocnica jer mi auto malo zanosi, nebitno.
          Poenta je sledeca, lik sto tamo radi kaze da je na usvajunju zakon koji obuhvata i one gluposti za polaganje voznje (predpostavljam da ste culi sami), kao i kazne od 1000 - 6000 din za glasnu muziku, bespotrebno turiranje vozila i skripanje guma u naseljenom mestu.... zakon zahvata i nas koji imamo ugradjen plin.... neko mora da krade...
          Naime tamo gde vrsite tehnicki pregled kupujete neki formular (150 din), sa tim popunjenim idete u Ljermontovu gde placate taksu od oko 3000 dinara i sa tim idete da radite drzavni atest koji kosta 3800 dinara i traje 10 godina. Sto se tice godisnjeg placanja o tome nije bilo reci za nas smrtnike..... samo za taxi-ste !
          MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

Originally posted by mfengineer
            sa tim popunjenim idete u Ljermontovu gde placate taksu od oko 3000 dinara!
            Nije 3000 vec 1020 din,juce placeno.

Comment

• driverGT
              CBC Veteran
              • 29.09.2004
              • 154
              • Zemun

koliko sam ja shvatio bolje je ne raditi taj atest nego se samo praviti lud i voziti.I bas te briga kolike su takse.Ja ionako ne pamtim kada sam odvezao kola na tehnicki regularno.Tako da se nece desiti da mi neko trazi atest za plin,a panduri to ne umeju da prepoznaju .Mene je pre neki dan zaustavio pandur i kada sam mu dao papire pogledao je u saobracajnu i rekao :Auuuu decko sta cemo sad da radimo?
              Ja se zacudi,pomislih da nije nastran Kaze istekla ti registracija pre 3 dana.A ja registrovao kola pre tri dana i pise do 2006 god.Ja mu to kazem a on kaze :Nemoj da se raspravljas sa mnom,ne radim ja ovaj posao od juce.Ja sav zbunjen pomislih da nisam ja poludeo pa sam umislio kako sam registrovao kola.Ode on lepo u kola i poce da pise kaznu.A tri sata nocu.Eto ide njegov kolega i kaze :U redu je kolega je malo popio.Laku noc......UZASssss

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Ja atest nisam radio, a niti cu. Ne vidim svrhu toga. Zasto svi to radite, zasta vam treba taj papir i ostala placanja svake godine???
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

alo bre Srdjane....pa sto se mene tice...ja nebi ni tablice na kolima imao..nit bi ih registrovao....
                  Oni (panduri ) ,sto se tice gasa nisu jos rigorozni,kao sto nekad nisu bili za pojas...
                  Ali ako krenu da proveravaju...ili se jednostavno nacrtaju na Autogas pumpu....,pa skidanje tablica,pa kazne JBG....
                  btw: ja vozim 5 god bez atesta....
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Srdjan
                    Ja atest nisam radio, a niti cu. Ne vidim svrhu toga. Zasto svi to radite, zasta vam treba taj papir i ostala placanja svake godine???
                    Ja sam počeo da razmišljam o tome kad me je jedna ženska čuknula od pozadi, pa je došla na red i opcija da pozovem policiju na uviđaj. Do toga nije došlo, nekako smo se dogovorili

Jednostavno, hteo sam da budem miran što se države tiče, a druga stvar je prodaja kola, imam crno na belo da je sve ok ako zatreba

I opet, slučaj od pre neki dan: došlo do sudara Golfa plina i nekog Pežoa, policija stigla na licino mesto, radi se uviđaj, ko zna šta sve mogu da nakače Golfu.

I drugo, nije plaćanje svake godine, jednom platiš i miran si.
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

A sta ako si plin ugradio dan-dva pre neke kontrole ili nedaj boze neke nesrece???
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Po slovu zakonu mislim da ne smeš da voziš. To je isto kao da su ti dan-dva ranije otkazale kočnice, ili ti istekla registracija dan-dva ranije.

Mada posle naše čuvene procedure atestiranja, i meni se čini da je lakše sa 5.000 din podmititi koga treba ako zatreba

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Prijava da je auto na gas, moa ili nemora, da li postoji zakon po kojem mozete biti kaznjeni ukoliko vozite na gas a neprijavite ?
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Nisam siguran koliki je rok ali on postoji, mislim da je dve nedelje od ugradnje potrebno uraditi atest. Svaka promena na vozilu koja odstupa od fabričke homologacije zahteva atest. Po tom osnovu te uvek mogu uputiti na vanredni tehnički pregled i isključiti iz saobraćaja.

Za sada to u praksi funkcioniše tako da kažeš da si juče ugradio gas ili tu negde i nisi stigao na atest ako baš vidi i pita. Tehnički ne bi mogao da prodješ bez atesta ali smo svedoci da to nije tako pa čak i da se atest izdaje za šetajuće boce i tako neke detalje.

Daklem, zakon kaže da si u obavezi da uradiš atest ili ćeš nadrljati, Praksa kaže ma može i bez njega....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Sve je to poznato, ali šta ako se ne daj Bože nešto desi?

Comment

Working...
                              X