Atest obavezan ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Atest obavezan ili ne?

Evo sta sam nasao na jednom drugom forumu koji se bavi uvozom E3 kola a ne gasom:

A šta je ugradnja TNG-a u vozilo, ako nije prepravka pa kobajagi homologacija. Šta je produkt sagorevanja propan-butana, maltene samo vodena para. Što je najcrnje oni koji imaju TNG instalaciju upšte nisu u obavezi da rade atest (!?) jer ih zakon ne obavezuje. To sam čuo tek skoro od supruge mog prijatelja koja radi kao sudija za prekršaje. Kad sam pitao pa kako postupate po prijavama od strane policije, ona je samo rekla ne postupamo, tj. ne kažnjavamo jer nemamo zakonski osnov.Policija se naime najčešće poziva na član zakona koji se odnosi na prepravku oblika i namene karoserije, a to svakako nije ugradnja TNG instalacije.
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Re: Atest obavezan ili ne?

Za početak, produkt sagorevanja propan-butan smeše nije samo vodena para već i razni ugljovodonici. Mnogo manje nego kod benzina, ali ipak ima. Jedino se sagorevanjem čistog vodonika dobija samo vodena para.

A ovo ostalo ne bih da komentarišem.
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

I ostalo je takodje glupost...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• siki
        CBC Član
        • 05.03.2009
        • 46
        • Kruševac

Svako ozbiljan napravi atest za ugrađeni plinski uređaj u kolima.Na kraju kad idete na tehnički pregled zbog registracije vozila i vide vam ugrađen plinski uređaj-savetuju vam da izvršite atest-jer ne možete proći tehnički pregled,ako nemate atest-
        Ja ga imam i vozim i ne mislim.

Comment

Working...
        X