problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragannn
    CBC Početnik
    • 18.04.2009
    • 4
    • lajkovac

problem sa plinom

sistem je lambda control multipoint. prvo mi se desavalo da ne mogu da prebacim dok je motor hladan,mislim prebaci,odradi ventil posle 2000 obrtaja ali nece da radi,tek kad se zagreje onda radi normalno. a sad nece nikako. landi je u plin. izbacio sam step motor za plin,ubacio neku racnu sa podesavanjem,malo se ponasao bolje ali sad isto. proveravao isparivac tako sto sam napojio spulnu njegovu i ventil za gas ide plin u zavisnosti koliko odvrnem na njemu. medjutim kad upalim i prebaci na plin tako gurne neka kompresija da izadje vazduh svuda i na step motor verovatno iz motora.auto radi na benzin dobro.sta moze da bude u pitanju?
    imao sam pre trzaje i detonacije,menjao kablove ,stavljao svecice ngk, ali nisam spasao usisnu granu koju sam remontovao.
  • duh koji hoda
    CBC Veteran
    • 10.03.2009
    • 123
    • djavolja varos

Re: problem sa plinom

napisi prvo koji je auto u pitanju.to sto nije prebacivao dok je hladan je ok, dok ne postigne potrebnu temperaturu za rad na gasu. trebao si da proveris dali ti step motor ne radi, ovako si uprostio uredjaj sto bas nije pozeljno. to sto si pustao gas direktno sa "dodatom" strujom izaziva te detonacije jer si napinio usisnu granu sa gasom. kada si vec menjao kablove i svecice trebao si da proveris i ostale elemente, kapa, ruka.

Comment

• dragannn
      CBC Početnik
      • 18.04.2009
      • 4
      • lajkovac

laguna1,98,direktno ubrizgavanje(bobina),landi renzo sa landa control,2000kubika.
      ma radio je on kako treba i kad se ne zagreje nisam imao problema.pricam o step motoru za gas koji sam radi pomocu kompa landi,vo5 sistem1995godina. a isparivac sam proveravao na prazno odspojio ostale kablove pa napojio posebno i radi,naravno sve sam to vratio. izbacio step za gas,stavio racnu sa podesavanjem, zato da razgranicim dal je do kompa ili do isparivaca. ali ono sto se desava je da kad prebaci na plin gurne toliki vazduh iz motora ili usisne grane da nece da nastavi motor sa radom.
      simptomi pre sto su se desavali su da nije hteo da prebaci kad se auto ne zagreje,tj prebaci ali gusi se motor, tek kad prebacim kad je radna temperatura on radi ok.ali vremenom je poceo da zeza da trza da se gasi,imao sam detonacije i pre i sada tako da sada ne mogu da vozim na plin. iako on prebaci na na plin ali motor ne radi kao da nema plina

Comment

• duh koji hoda
        CBC Veteran
        • 10.03.2009
        • 123
        • djavolja varos

zakaci step motor na konektor (nemoj da skidas stel sraf) upali auto i kada prebaci na gas pogledaj dali step motor odradjuje svoje? ako je sve ok (klipic reaguje na rad sonde) proveri jednu od bobina jer hoce da prave problem te vrste.

Comment

• dragannn
          CBC Početnik
          • 18.04.2009
          • 4
          • lajkovac

pa ja rece da sam ubacio racnu mesto step motora i isto. bukvalno kad upalim auto i prebacim na plin krene plin u usisnu granu ali u voznji nece da radi,znaci proverio sam dal ide plin kad je auto prebacio na plin. ne verujem da izgubi struju i da zatvori ventil,to mi pade sad na pamet ali ne verujem.
          moracu u neki servis da odem....

Comment

• lakilucano
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2007
            • 421
            • Bezanijska kosa

Jel to fabricki ugradjen plin, jel moze neka fotka?
            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Kada je zadnji put remontovan isparivac?
              Vrlo moguce da su omatorile membrane,stvrdle se pa ne odradjuju kako treba.Posledica je da se motor davi u plinu dok je hladan.Kad se zagreje nekako i proguta to sve.
              Kakva je potrosnja plina?Kakva je bila dok je moglo da se vozi na plin?
              Kad je menjan/ciscen flter tecene faze plina?

Comment

• dragannn
                CBC Početnik
                • 18.04.2009
                • 4
                • lajkovac

isparivac je bio problem. sad sam stavio lovato koji sam platio sa mini kitom 5400. Malo vise trosi,ali sad imam jos jedan problem sa ler gasom i na benzin i na plin. varira mi obrtaju oko 2000. ventil lera sa motorcicem je u pitanju,njegova opruga olabavila pa ne zatvara kako treba. kad skinem motorcic on radi kako treba.dal moze da bude problem do motorcica?
                ili do te opruge ?

Comment

Working...
                X