zamena membrane i jos neka pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sezzam
    CBC Početnik
    • 28.07.2009
    • 1
    • Futog

zamena membrane i jos neka pitanja

Kod zamene membrane lovato uredjaja postoje neke 3 membrane 2 vece i 1 manja, e sad pri zameni te najmanje membrane pogresno je vracen deo onaj kao poklopac sa rupom(sa 4 srafa se zavrce) pa je zakrivljen deo okrenut ka dole tj. obrnuto nego sto treba
    da li neko zna da li to moze da ostane tako ili mora da se sve opet otvara i namesta pravilno,mozeli to da dovede do neke stete? inace sada radi i tako.
    Gde se nalazi gumca visokog pritiska?
    Da li postoji mogucnost da auto istovremeno trosi i gas i benzin tj. da benzin negde pusta? jer auto nece da ide na gas ukoliko je odvrnut dovod benzina,vec mora biti zavrnut da bi se moglo voziti na gas...
    opel suza 1.3 je u pitanju.

ovako izgleda pravilno, kod mene je obrnuto vraceno.

• ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: zamena membrane i jos neka pitanja

najmanja memrana je visokog pritiska, ova crna sto se vidi na slici je samo vamuumska, koja blokira klackalicu kad je auto ugasen.
    u svakom slucaju ako si okrenuo poklopac, moze doci do ostecenja memrane, jer je sad ivica poklopca "sece", kad se membrana napne, ok, on radi, li pitanje dokle ce..
    bolje vrati kako treba

a ako si na ovoj crnoj pogresno vratio poklopca, slicna je prica, ona nije opterecena kao membrana VP, ali je jako nezna i od tanke gume, pa bi ja i to vratio kako treba, jer ona ako probije, onda ce gas da ti prolazi kroz vakuum crevo u usis i ako motor bude uopste radio potrosnja ce biti prevelika.
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• rrapaic
      CBC Senator
      • 13.02.2008
      • 225
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Lele, koja pitanja... da se covek najezi

Ako sam dobro shvatio, vozis bez elektroventila i prekidaca/prebacivaca, cim moras da zavrces benzin? Ako drzis zavrnut benzin, kad-tad skiknuce ti pumpa za isti (zbog rada na suvo); pa kad ti bude BAS trebao benzin, ima da se slikas.
      A to za zamenu membrana, ja se nikad ne bih usudio sam. Kako si uopste skontao da je naopako, ako nisi otvorio; po secanju? Ako si vec otvorio, sto ne zamenis?

Rajko
      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

Ako drzis zavrnut benzin, kad-tad skiknuce ti pumpa za isti (zbog rada na suvo);
        pre nego pocnes da se krstis nad necijim pitanjima malo prouci sistem rada uredjaja o kome pricas.
        lupio si glupost

Comment

• rrapaic
          CBC Senator
          • 13.02.2008
          • 225
          • Beograd
          • Fiat Stilo 1.9 JTD

Uh...?

Pa objasni mi onda. Pumpa je pre mesta gde se zavrce dotok benzina? Uopste nema pumpe? Ono na slici jeste ili nije venturi isparivac?
          Aj budi fer, prosvetli me...

Rajko
          Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da li postoji mogucnost da auto istovremeno trosi i gas i benzin tj. da benzin negde pusta? jer auto nece da ide na gas ukoliko je odvrnut dovod benzina,vec mora biti zavrnut da bi se moglo voziti na gas...
            Nama sa jeftinijim ulaznicama da se pojasni ova rečenica?
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

Pa objasni mi onda. Pumpa je pre mesta gde se zavrce dotok benzina? Uopste nema pumpe? Ono na slici jeste ili nije venturi isparivac?
              malo kasnim sa odgovorom ..nisam bio tu
              da, pumpa se nalazi po pravilu pre mesta gde se prekida benzin, bas da ne bi ostajala suva i umrla to vazi naravno samo za membranske pumpe, kao u ovom slucaju.
              jeste, isparivac je venturi.

Comment

Working...
              X