Golf II 1,3 '87.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wolfbgd
    CBC Početnik
    • 12.10.2009
    • 5
    • beograd

Golf II 1,3 '87.

Golf II 1,3 '87.
    Cim je stigao iz Austrije pre 5 godina ugradjen mu je auto gasni uredjaj BRC. Presao sam od tada 105 000 i sem decijih bolesti tipa trzanje, gasenje, stucanje (sve iz razloga loseg stelovanja) nisam imao vecih problema.
    Sada, iako je auto u odlicnom stanju (nazalost) prelazi u ruke zenskog vozaca a ja cu se malo ponoviti.
    E sad, imam dva pitanja...citam ovaj forum vec dobre 3-4 godine tako da znam da cu dobiti dobar odgovor.

1. Uredjaj BRC u golfa je ugradjen pocetkom 2005. u JUGOGASU u krnjaci. Mislim sad, koliko se secam sve je bilo regulare...od ugradnje, pocetnih servisa itd...Madjutim, vremenom taj servis se (blago receno) ofucao. Nema vise istih majstora, neke cudne delatnosti se odvijaju u garazi....kako sam dolazio na servise tako su da li od neznanja, dal od aljkavosti prilikom stelovanja stalno vadili po jednu cevcicu iz motora...kao ima previse vazduha. Onda su onaj otvor na karburatioru zalepili trakom ....i sta ti ja znam sta jos. I on ide, ne mogu da gresim dusu, ove godine sam presao 18000 bez nekih vecih problema ali....
    Javio se problem...zbog svih tih povadjenih cevi i blokiranog vazduha ne mogu da prebacim na benzin auto....gasi se. Drugo, cim ga ostavim sat, dva ...nema sanse da upali na plin, trece, i kada uspem da ga upalim verglam 15 sec i drukam i jedva uhvati. Bio sam do servisa da se posavetujem i dobio sam odgovor da nema leka tj da mora da se busi kerburator??????? Tako me skoro svako jutro ceka otvaranje haube, poklopca karburatora, sipanja benzina pa duukanje, verglanje....pa kad upali tako otvoren na benzin brze bolje ga prebacujem na plin. Da napomenem da je auto odlicno odrzavan, mislim da nema dela koji je rizican...od svecica, kablova, razvoodne kape, svih filtera.....
    Posto nemam ama bas nikakve veze sa gasnim uredjajima ispricxao sam to svom mehanicaru koji mi odrzava auto i koji mi je rekao da nikako ne pristanem na to. E sad, da ne licitiram....please, preporucite mi neki dobar servis gde ce neko iole strucan da mi objasni sta je u pitanju i da mi resi problem. Citajuci forum toooliko dugo jasno mi je gde bi trebalo da odem....ali ni Ivan ni Dora ne rade BRC tako da sam opet u problemu.

2. Posto ce ova besna masina iz gornjeg problema preci u ruke gospodje, imam pitanje sledece sadrzine. Iako su danasnji dizelasi kada se sve sabere i oduzme skoro rame uz rame vozilima na plin (sto se tice potrosnje i odrzavanja) imam dilemu kod kupovine. Imam love da uzmem neki auto star 4-5 god i izbor da li diesel ili benzin i za razliku u ceni da ugradim plin. Posto vec pet godina vozim na gas i to auto sada vec 22 godine star a realno sam ustedeo 4 000e samo na gorivu nisam daleko od odluke da nastavim sa uspesnom tradicijiom. Prvi pik mi je renault megane pa me interesuju vasa misljenja (iz iskustva ili znate nerkoga) vezano za valjanost ugradnje plina u ovaj auto (koji motor, kw..?). Ukoliko se odlucim za benz-plin varijantu, nece mi biti tesko da odem do mnogo hvaljenog servisa koji mi uz to nije daleko (na Dorcolu sam).

Sta drugo sem veliko hvala na svim odgovorima i korisnim savetima

Vuk, Bgd
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Golf II 1,3 '87.

U toku je REORGANIZACIJA FORUMA pa kao stari forumaš dajte svoj doprinos:

1. Pitanje je za temu "SERVISI za pohvalu ili izbegavanje..."
    Odgovor: PANE AG, Vinogradska 31b,Novi Beograd, 064/8447-017 i isti broj 065 mreža;
    NAPOMENAni ne objašnjavaju, samo poprave, probaju auto i naplate. Za objašnjenja moraćete potražiti drugi servis;

2. Pitanja za temu "Koji auto da kupim?..." i "Može li plin baš u ovaj auto?..."

Prebacite se tamo,preformulišite pitanje i siguran sam da ćete dobiti pravi odgovor koji će rešiti Vašu dilemu.
    Ovako, post počinje kao oglas za prodaju Golfa II bez cene...Inače, privukao mi je pažnju jer je ogroman !!!

Srdačan pozdrav!
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• wolfbgd
      CBC Početnik
      • 12.10.2009
      • 5
      • beograd

Ok, ako mislis da je bolje da parcam...ce da isparcam...
      Mislio sam da je lakse ovde da kukam za oba problema odjednom nego da gusim ljude na dva mesta slicnom problematikom.
      Btw, naslov nije bio Golf II...nego nesto drugo ali....

Hvala na preporuci za servis, pozvao sam ih, nisu pricljivi ali mozda je to prednost....ovi stari su samo blebetali a sem cupanja cevi, nista.

Poz

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Poštovani Vuče,

mislim da je bolje tako, a videćeš i sam da ćeš dobiti više saveta neko ovako.
        A kada završimo diskusiju i rešimo problem, možda će neko posle nas lakše doći do informacije koja mu je potrebna.

Pozdrav,

Slavko, Batajnica
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Naslov sa ja promenio jer je bio nešto u smislu dobrodošlice koliko se sećam... Pročitaj ono gore iznad tema ebem li ga koje je boje moram je promeniti....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
          X