Opel kadet-Cima kad je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stex
    CBC Veteran
    • 26.03.2008
    • 130
    • Mladenovac

Opel kadet-Cima kad je hladan

E ovako imam problem na plinu kada mi je auto hladan mnogo cima na konstantnom gasu a kada se zagreje uopste nema cimanja.Ja mislim da je do membrane u mixeru.Sta vi mislite do cega moze biti? Menjane je razvodna kapa i razvodna ruka i dalje isto kablovi su ok svecice menjane skoro je menjan filter plina.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Opel kadet-Cima kad je hladan

U mixeru nema membrana, verovatno si mislio na reduktor. "Cimanje" je prisutno zbog lose podesene smese ili varnice. Kablovi su OK, vizuelno?

BTW
    Code:
    Pravila foruma
    Pre otvaranja teme koristite opciju pretraga. Tema može biti otvorena samo sa jasnim naslovom na čega se odnosi. Poruka MORA da sadrži sve bitne stvari za odgovor. Marka automobila, godina, snaga motora, vrsta i model uredjaja koji je ugradjen. Sve ostalo se briše bez obrazloženja.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Stex
      CBC Veteran
      • 26.03.2008
      • 130
      • Mladenovac

Na to sam mislio.Nego cima samo kada je hladan a kada se zagreje onda je sve ok.Marka automobila je opel kadett 1.3 75 ks u njemu je landi uredjaj.Kablovi su malo ispucali ali gledao sam u mraku nema nigde da probijaju.

Comment

• rrapaic
        CBC Senator
        • 13.02.2008
        • 225
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Originally posted by Stex
        Na to sam mislio.Nego cima samo kada je hladan a kada se zagreje onda je sve ok.Marka automobila je opel kadett 1.3 75 ks u njemu je landi uredjaj.Kablovi su malo ispucali ali gledao sam u mraku nema nigde da probijaju.
        Gledanje u mraku...? Ej, pa ne gledas ti da li zice varnice, daleko bilo . Gledas kakvi su spolja. Ako su kao sto kazes ispucali, menjaj, usao je vazduh do provodnika, i imas skoro sigurnu oksidaciju; kabl menja svojstva (raste elektricni otpor) itd.itd.

Rajko
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Stex
          CBC Veteran
          • 26.03.2008
          • 130
          • Mladenovac

Hvala na obavestenju nisam znao to Zamenicu ih pa cu videti kako ce biti.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Cimaće i dalje... Pogledaj Ivanovu poruku i citirano, probaj da jasnije izložiš problem i opišeš uredjaj, starost, ima mikser nema mikser, menjano nešto tada i tada, ako ne znaš kak ose šta zove slikaš makar mobilnim.

Cima zato što je hladan i tada nema dobru smešu, prebogata je. Verovatno imaš diznu umesto miksera.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Smeša TNG-a i vazduha je direktno zavisna od temperature isparivača, koji se greje rashladnom tečnošću motora.
              Ako motor zagrejan radi normalno na gas-to je u redu (gasni uređaj podešen na radnoj temperaturi motora koju održava termostat u relativno uskom opsegu).

Dakle, upali motor, ugrej ga 1-2 minuta i vozi na gas. Ako to ne uspe,odnosno ako je vreme grejanja na ovim temperaturama duže od 4 minuta, proveri termostat. Kod tih motora često se dešava da termostat ostane delimično ili potpuno otvoren.

Meni lično opisani simptomi ne liče na problem sa sistemom za paljenje...Ali probaj i nove kablove, ne može da smeta!
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Stex
                CBC Veteran
                • 26.03.2008
                • 130
                • Mladenovac

On sada ujutru uopste nece da pali na plin vergla vergla i nikako da upali pa ga palim na benzin.Ili nekada jedva upali na plin.
                Evo sad cu ici da slikam ceo sistem pa cu postaviti slike pa vidite.Skoro je menjan filter plina,svecice su zamenjene razvodna ruka i razvodna kapa.Znaci problem je ovakav ujutru kada ga palim na plin nekada uopste nece da upali a nekada posle duzeg verglanja upali i onda moram da mu drzim full gas da bi obrtaji bili na 1000 da se nebih ugasio to traje jedno minut-dva.I kada mu se obratji povecaju i pocne da prima gas kada krenem cima ko lud pri konstantnom gasu tako sve dok se ne zagreje a kada se zagreje nema ni malo da cima.
                Evo slike sistema.

Comment

• rrapaic
                  CBC Senator
                  • 13.02.2008
                  • 225
                  • Beograd
                  • Fiat Stilo 1.9 JTD

Stex, nemoj to da radis.

Mislim na paljenje na plin, pogotovo ujutru, zimi. Ja sam tako palio celu jednu zimu (imam stari, veliki Renzomatic isparivac; nema sanse da ledi), pa sam na prolece menjao membranu... visila ko babin trbuh; a tako je i auto trosio (mnogo).
                  Preko dana pali kako hoces, ali ovo jutarnje na benzin mnogo vredi, bar u mom slucaju. Palim ga na benzin i na plus 40 ; ne skodi nista.

Rajko
                  Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Stex
                    CBC Veteran
                    • 26.03.2008
                    • 130
                    • Mladenovac

I ja od sad palim ujutru na benzin.A proslu celu zimu sam ga palio na plin i mislim da mi se membrana sjebala posto je vec presla oko 45.000 a i trosi mi malo vise.
                    Koliko kosta zamena membrane?

Comment

• rrapaic
                      CBC Senator
                      • 13.02.2008
                      • 225
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Mene je izaslo nesto vise od 4000 dinara sve (i ruke i membrana). Ima posla... kad sam video sta je delova, bilo mi neverovatno da neko to sam radi (kod kuce).

Rajko
                      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• Stex
                        CBC Veteran
                        • 26.03.2008
                        • 130
                        • Mladenovac

Aham znaci ima dosta zezanja,ja sam mislio to sam da uradim kod kuce ne znam mozda i probam

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

ima nachin da testirash sistem za paljenje i da budes siguran da nije do kablova i kape.Ja sam tako poslushao jednog starog majstora i reshio se bede..imao sam iste simptome kao ti na Corsa A automobilu.(kod mene se ispostavilo da su kablovi problem i ako su bili stari samo 1 godinu ! ,stavio sam nove marke TOPAM oko 1200 din komplet,i auto palio ko mina posle!! )
                          Lepo skinesh vecheras kapu i kablove,obellezhish da ih ne pomeshash koji ide na koji cilindar..lepo ih kutji osushish fenom i ostavish na toplo i suvo mesto.Ujutro ih stavi na kola i ako upali na plin bez problema,idi kupi kablove i kapu(ako si skoro menjao kapu nemoj da kupujesh) .. proveri i svetjice i ako je mogutje stavi nove NGK jednokrake .
                          Poslushaj me i testiraj kablove kao sto sam ti rekao..da ne razvaljujesh isparivach ako nije do njega.
                          preko notji navuci neku kesu preko razvodnika i osiguraj gumicom da ne ovlazhi razvodnik.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stex
                            CBC Veteran
                            • 26.03.2008
                            • 130
                            • Mladenovac

Vazi probacu ovako.A koja oznaka ngk svecica?

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

a koja je oznaka motora ?
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X